Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Nefer

rrmi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Nefer

9730

• wu

2385

• malgos2

1873

• ghost34

1109

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

nadal się ładnie prezentuje :)

Moja dziękować :)

Nefer to modrzew syberyjski czy krajowy? Dośc mocno widzę usęczniony i stąd moje pytanie. Czy to usęcznienie moze nie od pochodzenia zalezy a od klasy ?

Maylandzik, to modrzew europejski, ale gdzie dokładnie rósł to się muszę wypytać. Usęczenie to głównie kwestia szczęścia i jak dobrane deski przyjdą. Tu chyba dostawca się postarał, bo rzeczywiście są ślinie ubarwione. Zawsze przy drewnie na taras niestety jest sporo odrzutów...

Hej :) Tarasik superzasty, ale cały czas czekam na ten kolorek :D

Z kolorkiem to niestety trzeba będzie poczekać do poniedziałku. Od świtu u mnie leje, więc chłopaki nie moga skończyć tarasu i nie mogą go olejować. Chyba mnie skręci :(

Nefuś super wygląda:) już się nie mogę doczekać kiedy zmieni kolorek:)

ja też :(

jak Cię pocieszy to u mnie też leje od nieba do ziemi i jeszcze z powrotem i nie mogę skończyć ostatniej gałązki do oczyszczalni:(

No właśnie . Leje jak q-mać. Duchowi pewnie się zbiorą do domu, bo to bez sensu...

Ale może od poniedziałku będzie lepiej :):)

No leje..... Świeży tynk ze ścian altany zaczął mi spływać :(

Mam ochote w taka pogode do Piaseczna wyskoczyc do outletu, połazić po sklepikach wnetrzarskich. Ale jak pomyśle o brzuchu i kopaniu to ja chyba jednak w domu zostane i prasowaniem sie zajme :D

No leje..... Świeży tynk ze ścian altany zaczął mi spływać :(

Mam ochote w taka pogode do Piaseczna wyskoczyc do outletu, połazić po sklepikach wnetrzarskich. Ale jak pomyśle o brzuchu i kopaniu to ja chyba jednak w domu zostane i prasowaniem sie zajme :D

W taką pogodę kobietki z kopiącym brzuchem powinny siedzieć w domku, przed kominkiem, z książką w ręku i kubkiem czekolady na stoliczku :)

A tak wygląda wspomniany eukaliptus na wejściu do domu :) Na razie jeszcze nieskończony, ale już coś widać.

http://lh5.ggpht.com/_O2ApINdcJzQ/THfVaz4SVYI/AAAAAAAAJ_I/4OOCx3DQViQ/s512/IMG_2317.JPG

http://lh4.ggpht.com/_O2ApINdcJzQ/THfVj-S5a7I/AAAAAAAAJ_U/WFc9LD8SGoA/s512/IMG_2319.JPG

ten eukaliptus jest zachwycający!! jeszcze nie widziałam tarasu z takich krótkich deseczek w ten sposób kładzionych i muszę przyznać, że bardzo ciekawie to wygląda! Gratuluję!!

Zaryzykowałam i postanowiłam zrobić inaczej niż wszyscy - czyli drewno na wejściu :) NIe wiem czy to mądre :)

:jawdrop::jawdrop::jawdrop:

Piekne oba tarasy....nie wiem ktory bardziej mi sie podoba....:rolleyes: ah!! wiecej zdjec poprosze;)

Maja

Skąd wiedziałaś , że właśnie zrzuciłam zdjęcia :) Co prawda już półmrok, ale coś widać . Zaraz wrzucę.

Eukaliptus to podesty czy pojedyncze deseczki tak układane?

Nie wiem czy się sprawdzi na wejsciu. Sama też pewnosci nie masz. Myśle, że czas pokaże. Pisz o wrażeniach zzbiegiem czasu bo też jestem ciekawa jak będzie. Wyglada bardzo ładnie.

Co do tarasu to ja sie długo zastanawiałam jak go wykończyć tzn. jak dać te deski boczne i przy schodach. Ostatecznie wybrałam inne rozwiazanie niż u Ciebie bo dałam deskę pod spód a nie do wierzchu.