Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Nefer

rrmi

Recommended Posts

Nefcia zostawiam:hug: i siły duużo:)

z tego co pamiętam u Zuz@nki babci to też był rak trzustki:yes:

a no to właśnie on był :(

Nefciu - siły i raz jeszcze siły dla ciebie, zdrowia i cudu dla teścia bo czasami to właśnie ten cud najwięcej zdziała...

• Odpowiedzi 30k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Nefer

9730

• wu

2385

• malgos2

1873

• ghost34

1109

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a co do hospicjum to my załatwiliśmy babci domowe, pielęgniarka i lekarz przyjeżdżali do domu, tlen, łóżko i inne niezbędne rzeczy też dostarczyło hospicjum,

teściowi też załatwialiśmy domowe i innego sobie nie wyobrażam choć rak trzustki jest podobno jednym z najgorszych i najbardziej bolesnych zwłaszcza jak u mojej babci była to tzw. główka :( buntowała się przed radykalną dietą ale dzielna była bo morfinę brała dopiero u schyłku życia....

ale jedno co to ktoś z domowników musiał podłączać kroplówki a to wcale takie proste nie było jakby się mogło wydawać bo non stop coś się działo z zyłami :(

a co do hospicjum to my załatwiliśmy babci domowe, pielęgniarka i lekarz przyjeżdżali do domu, tlen, łóżko i inne niezbędne rzeczy też dostarczyło hospicjum,

teściowi też załatwialiśmy domowe i innego sobie nie wyobrażam choć rak trzustki jest podobno jednym z najgorszych i najbardziej bolesnych zwłaszcza jak u mojej babci była to tzw. główka :( buntowała się przed radykalną dietą ale dzielna była bo morfinę brała dopiero u schyłku życia....

ale jedno co to ktoś z domowników musiał podłączać kroplówki a to wcale takie proste nie było jakby się mogło wydawać bo non stop coś się działo z zyłami :(

Ja jeszcze nie ruszyłam sprawy hospicjum. No tak. Jakoś się nie mogę do tego rozpędzić. Szczególnie, że na razie radzimy sobie, a teścia nic nie boli. Pewnie potem się to zmieni. Muszę się wziąć do kupy i może się sprawą zainteresować. Trochę boję się reakcji teścia - dlatego poszliśmy w drugą stronę. Po wizycie rehabilitanta kupiłam trochę sprzętu. Facet jest dobrej myśli, przećwiczył teścia godzinkę. Uważa, że uda się go uruchomić. W środę znów przyjeżdża (święta). Teść jest też dobrej myśli, chyba potrzebował raczej więcej wiary w swoje możliwości. Nie wiem czy pojawienie się hospicjum by tego nie zaprzepaściło. Nie wiem czy dobrze robię. Myślę,że życie samo wskaże, którędy droga... Na razie mamy azymut na uruchamianie. Jak się nie uda to będę musiała stanąć twarzą w twarz z drugą wersją.

Dzięki Zuza za info.

Nefcia jak to mówią - jak pacjent chce żyć to nawet medycyna jest bezsilna:) - jeśli tylko Teść chce walczyć, wstawać i chodzić to już jest git, najgorzej gdyby się załamał i wlazł do łóżka:( mój teść prawie rok przeleżał aleeeeeeeeee znudziło go to i ponoć spacery po domu urządza:) fakt że raka nie ma ale po udarze i parę innych problemów ze zdrowiem ma

dla Teścia ważne że ma Was przy sobie i ma wsparcie i otaczają Go ludzie których kocha i którzy Jego kochają - opieka najbliższych chociaż dla najbliższych to trudne czasem bywa okropnie:( nad osobą chorą na raka pomaga przez to wszystko łatwiej przejść :hug:

Zaczynamy niebawem kolejną aukcję. To ważna aukcja - przeczytaj koniecznie i dołącz :):)

Poniżej link, w którym znajdziesz informację o co chodzi i kim jest Franuś.

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?188680-Kolejna-aukcja-dla-Frania-damy-rady-Szanowna-Redakcjo