Nefer 16.06.2013 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Nefer cieszę się, że znowu wątek ruszył. Byłam skrytą czytaczką przed i w trakcie naszej budowy i teraz trochę mi brakuje "starych" forumowych wyjadaczy. Liczę na regularne nowe wpisy i przemyślenia . A wpadłam tylko na chwilę .. i tyle ciepłych słów. I tyle privów i tu ...i jak tu przestać pisać ? :) Się nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 18.06.2013 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Witaj Jak miło czytać Twoje przemyślenia i spostrzeżenia. Ale żeby bzu nie mieć Buziaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 20.06.2013 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Cze Pikna. A fona to masz tego samego??? Dzwoniłam kiedyś, chciałam na kawe, piwonie i bez wpaść :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 22.06.2013 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 Cze Pikna. A fona to masz tego samego??? Dzwoniłam kiedyś, chciałam na kawe, piwonie i bez wpaść :D Chodzisz za mną od tygodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 22.06.2013 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 Witaj Jak miło czytać Twoje przemyślenia i spostrzeżenia. Ale żeby bzu nie mieć Buziaki. Aguś , dziś już pojechałam do ogrodniczego - są bzy, poprawię się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 22.06.2013 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 Neeeeeeeeeefcia nie ulegaj szaleństwu jak lubisz bez to posadź jak nie powieś na płocie kartkę " na tej posesji nie ma bzu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 25.06.2013 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Aguś , dziś już pojechałam do ogrodniczego - są bzy, poprawię się A ładny zakupiłaś, bo nie wiadomo czy tym z szuflandii kolor podpasuje:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 28.06.2013 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 A wpadłam tylko na chwilę .. i tyle ciepłych słów. I tyle privów i tu ...i jak tu przestać pisać ? :) Się nie da ...mam nadzieję, że się nie da Nefer, piszesz że we wrześniu daleko na południe, ja też nieśmiało mam to w planach. Italia, czy jeszcze dalej?...może się gdzieś tam w świecie uda nam odnaleźć, kto wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.07.2013 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 ...mam nadzieję, że się nie da Nefer, piszesz że we wrześniu daleko na południe, ja też nieśmiało mam to w planach. Italia, czy jeszcze dalej?...może się gdzieś tam w świecie uda nam odnaleźć, kto wie Hiszpania, ale nawet nie wiem jeszcze w jaki region :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 17.07.2013 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 Plan się zmienił - będą Włochy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 18.07.2013 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Nic tylko życzyć udanego wypoczynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 27.07.2013 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 Dzięki i wzajemnie na razie Mazury : kajaczki, wędki, jedzonko ...mrr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 29.07.2013 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Mazury piękne...tym bardziej, że blisko z nich na Podlasie. Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 31.07.2013 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Nefcia to moze się spotkamy My tradycyjnie w PLu męczymy chłopaków, tzn. do wczoraj hasali po Kasprowych, Świnicach, Morskich Okach i inszych Dolinach 5 Stawów. Potem szybki spływ Dunajcem po Pieninkach, z rozpędu Czorsztyn, skocznia, baaa a nawet Kraków! Dziś przepierka. A potem siup w te kajaczki, rowerki i insze wygibasy, bo wędki nam raczej nie grożą Słoneczko nam przytrzymaj na dłużej Buziaki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 18.08.2013 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Mazury piękne...tym bardziej, że blisko z nich na Podlasie. Zapraszam Kochana, tylko 11 dni , ale następnym razem :) Dzięki serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 19.08.2013 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Pozdrowienia zostawiam:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 30.08.2013 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 14.11.2013 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Jesteś jeszcze na wakacjach???Kiedy na południe jedziesz? Proszę... zajrzyjcie do SOSu http://forum.muratordom.pl/showthread.php?221033-1-dla-Pauliny-pro%C5%9Bba-do-Forumowicz%C3%B3w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KacMar 23.11.2013 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 BLOKERS ZBUDOWAŁ DOM. Blokers siedzi na tarasie. Uwielbia lato, uwielbia swój taras. Już wyniósł talerze po niezapowiedzianych gościach. Już rozprostował nogi i odpoczywa. Blokers zbudował dom. Od kilku już lat- jakoś tak trzech chyba - cieszy się nim jak dziecko. Już wie, że to był dobry pomysł. To nic, że oddał budowie 3 lata życia. Że przez te lata spał niewiele, bo musiał się nauczyć wszystkiego o budowie. Niektórzy znajomi i rodzina miała już dość słuchania o technikach izolacji, mostkach cieplnych i wieloszybowych pakietach z ciepłą ramką. Nie wszyscy więc znieśli tę próbę- może to i lepiej. Ale blokers postawił dom i temu się teraz przygląda. Co się zmieniło w jego życiu ? Na pewno odkrył, że ma bliżej do zielonego. Patrzy na zielone z przyjemnością, sprawdza jak rośnie i nawet jak nie ma o tym zbyt wielkiego pojęcia - stara się zrozumieć zielone i nawet je pielęgnować. Ma bliżej do natury. Odkrył - czego nie było widać z perspektywy balkonu w jego szuflandii - że każda pora roku jest piękna. Czasem musi założyć polar, żeby to zauważyć. W sezonie letni zamienia perfumy Incolence na zapach OFF przeciwkomarowy lub olejek waniliowy przeciw meszkom,. ale daje radę. W końcu nie musi już stać w kolejce do prysznica, więc mały problem Blokers zauważył, że szczególnie, gdy temperatura się podnosi chętnie rezygnuje z ulubionego towarzysza blokersa - telewizora. W zasadzie tylko z przyzwoitości obejrzy jakiś program informacyjny Niebieskiej Telewizji - tak, żeby wiedzieć co się dzieje i nie wyjść na głąba. Telewizora nie chce mu się ciągnąć na taras, więc czasem wystarczy ściana na FB, by uchodzić za człowieka obytego w świecie polityki. Przecież tak fajnie śpiewają ptaki. Blokers się wyciszył. Wraca z pracy i czuje się ... jak na wczasach. Obiad ? Opalić grila, kawałek mięsa - czasem jaki Cammebert. Butelka wina. bosko. Co się zmieniło w społecznym życiu Blokersa ? Wydawałoby się, że niewiele, ale .... Po pierwszym amoku odwiedzinowym sprawa się uspokaja. Ponieważ mówimy o rasowym blokersie, lwia część jego znajomych to blokersi. Niektórzy - i to głównie z grona tych, którzy już mieli dość zbrojeń i rodzaju gruntów - odwiedzili go tylko raz. Szlag ich trafił i więcej tego nie robią. Inni są stałymi bywalcami - wyczekiwanymi, takimi, którzy nie muszą się anonsować. Tacy narażają się wręcz na gniew Blokersa, gdy dowie się, że ci byli w Ikei i nie wpadli na kawę. Ten rodzaj znajomych ma stały abonament i hasło : "jak widzisz samochód na podjeździe to wpadaj" powinni traktować całkiem serio pomijając procedurę audiencji jak u papieża. Jest tez trzeci segment. Znajomi zapełniający czas. Ci przypominają sobie o blokersie w sezonie grillowym. Niektórzy mówią otwartym tekstem : nie będę do Ciebie przyjeżdżać wiosną, bo chcę posiedzieć na tarasie, a jest za zimno. Ci nie mają stałego abonamentu, a jednak nie powstrzymuje ich to od złożenia niezapowiedzianej wizyty. Zabijają czas na zdrowym, "wolnym" powietrzu poza Szflandią. Wpadają z pieśnią na ustach, z tabunem dzieci i .... pretensjami: - nie masz bzu w ogrodzie ? Naprawdę ? To idiotyczne - a ja przyjechałam uciąć sobie trochę bzu - ładna ta kostka, ale ile to sprzątania - nie masz altany ? Weź postaw, zobacz, jak będzie padać to się musimy schować do środka - przydałaby ci się markiza na tarasie - kiedy mogę wpaść po jabłka ? masz dużo tych antonówek, prawda ? - mogę sobie uciąć tych peonii ? i Blokers się zastanawia - jak działa mechanizm pouczania i stawiania warunków u tych ludzi ? Ludzi, którzy nie przekopali piędzi ziemi w swojej doniczce w szuflandii. Ludzi, którzy cały rok nie pamiętają o Blokersie, ale latem nagle stają się "przyjaciółmi od dobrych rad". Blokers się uśmiecha, robi grilla, wyjmuje butelkę wina (lub dwie). Wie, że oni w końcu wyjdą i pojawią się za rok. A on znów będzie spokojnie patrzył na zielone.Takie jak lubi. Uwielbiam takie teksty Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 17.12.2013 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 Nefer, pewnie nie zaglądasz, bo ostatnio Cię nie widuję, ale i tak zostawiam życzenia.Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts