Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Nefer

rrmi

Recommended Posts

MAM PYTANIE do moich bardziej ode mnie doświadczonych "odwiedzaczy" ( czyli do wszystkich :))

Chciałabym, żeby mój dotychczasowy wykonawca nadal kontynuował moją chałupkę już w kwestii wykończenia. Jestem bardzo zadowolona i z jakości pracy i z samej współpracy z nim.

Dostałam dziś wycenę niektórych rzeczy.

POgrzebałam na forum i mniej więcej wydają mi się te ceny ok.

Jedynie mam wątpliwość do poddasza - ostatnia pozycja.

Ale doradźcie czy to się kupy trzyma :

Hydraulik - ok.28 000 (materiały,piec,grzejniki,robocizna)

Tynk wew - ok 21 000 (636m2 x 33) materiał z robocizną

Wylewka - ok 16 000 (320m2 x 36)z tarasami materiał z robocizną

Poddasze - ok 48 000 (300m2 x 80 robocizna) na materiał trzeba przyjąć tyle samo.

To takie szacunkowe dane i netto - wg. projektu przed pomiarami. To są ceny "maksymalne" czyli mamy nadzieję, że tych kwot nie przekroczymy.

Muszę oczywiście spytać co stoi za magicznym "poddasze" ale dachu mam 300 mkw więc zakładam, że to ocieplenie + płyta.

Jak myślicie ?

• Odpowiedzi 30k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Nefer

9730

• wu

2385

• malgos2

1873

• ghost34

1109

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nefer...jassssny gwint ...chyba się na Ciebie zapatrzyłam :roll: ...dziś ja ze spuchniętą kostką.... noga mi z palety na budowie zjechała i stanęłam całym moim dwutonowym :wink: ciężarem na wykoślawionej stopie :D ...chrupnęło że aż miło a potem spuchło :o ...no i siedzę z nogą powyżej :roll: :evil:

cholera...jak nie urok :roll:

To zarażliwe w morde jest :o :-?

Nefer, na mój gust to cena za poddasze lekko przesadzona :roll:

Reszta spoko, ujdzie w tłoku.

I warto by zapytać, czy to poddasze to tak na gotowo już, przygotowane do malowania, czy też niee :roll:

U mnie na przykład 45 zł za metr na gotowo, pomalowane raz.

A Ty mialas ode mnie namiar na wylewki ?

Poddasze chyba ciut za duzo.

Szukaj kogos innego , ale sama wiesz jak to jest z tanimi , pozniej sie czyta , ze brudasy i pijaki.

Ja bym tych sprawdzila i negocjowala cene , z tym , ze mysle , ze jak ktos na czyms nie wychodzi to zostawia rozgrzebane i terminy leca , no ale co ja Ci bede pisala :D

Buziaki

Rrmiczku, pociągnę współprace z moim Mariuszem wykonawcą- on ma ekipy.

Ceny jakie mi rzucił miały być tylko dla mnie do zorientowania się ile mnie to może kosztować.

Ale już z nim rozmawiałam, że to poddasze to nie ma szans... To mądry facet, więc na pewno znajdziemy rozwiązanie ( zaczęłam preferować metodę win-win ? Agresja zero ? O co chodzi ? :):) pewnie się starzeję :)

No, faktycznie, Rrmi ma te różne kordły i takietamy. :D

Jak u niej byłam, to nowiuśkie wszystko dostałam. :o 8)

Nefercia, bardzo się cieszę, że coraz Ci lepiej. :D

Z poddaszem nie poradzę, bo nie mam pojęcia o takich cenach. :roll:

Ale kciuki trzymać będę, żeby wykonawca popuścił. :lol:

Nefer,

A ogladalas te drzwi "na zywo"? Ja mialam przyjemnosc :roll: Nawet Jole nimi troche zanudzalam do czasu konfrontacji w realu. Jak dla mnie sa zdecydowanie przy ciezkie :roll: Okucia zupelnie nieakceptowalne, jakby z zamierzchlej epoki ... Nawet w modelach mniej wzorzystych zdecydowanie brakuje lekkosci szkla i takiej ... hmmm ... elegancji. W katalogu natomiast wszystkie modele prezentuja sie doskonale :-)

Moze nalezaloby zobaczyc wszystkie modele, aby cos wybrac, ale po wizycie na Bartyckiej jakos mnie te drzwi nie przekonaly :-?

No napewno trzeba zobaczyć na żywo... muszę podjechać . Dzięki :)

Jesli moge cos powiedziec na temat tych drzwi, to ja bym dala w miare proste, ale nie calkiem przezroczyste, zeby potem nie miec ludzi na sumieniu (przywolujac historie zielonookiej, ale przywalenie w szklane drzwi nie jest takie znowu oryginalne). Jakies mleczne szklo, czy cos takiego. Lustro to fajny pomysl, ale tez moze spowodowac zawirowania w glowie u gosci. Dostalas jakas cene od tego forumowicza, co sie tu oglaszal?

No, faktycznie, Rrmi ma te różne kordły i takietamy. :D

Jak u niej byłam, to nowiuśkie wszystko dostałam. :o 8)

Nefercia, bardzo się cieszę, że coraz Ci lepiej. :D

Z poddaszem nie poradzę, bo nie mam pojęcia o takich cenach. :roll:

Ale kciuki trzymać będę, żeby wykonawca popuścił. :lol:

Popuści - a jak nie to wezmę inną ekipę :):)