Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Nefer

rrmi

Recommended Posts

Jak chcesz na kiermasz tego szkla co to sie Tobie podoba , to u mnie po sasiedzku jest producent takiego cuda.

Za tydzien w piatek , sobote i niedziele chyba tez bedzie jakis dzien otwarty czy jaks tak.

Mozesz popatrzec.

Oni nawet znani sa , z tym , ze nijak nie moge pamietac jak sie nazywaja :oops: Buziaki

Ooooo to ja chętnie :):)

• Odpowiedzi 30k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Nefer

9730

• wu

2385

• malgos2

1873

• ghost34

1109

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nefer- jaki masz piękny starodrzew obok tarasu -

A mam trchę tego zielonego - nieco się ostało po budowie.

Tuż za mną chinka Bożonarodzeniowa (kiedyś miała 50 cm) a za nią lipa posadzona w dniu urodzin mojego młodszego - 15 lat temu :)

Po lewej - tulipanowiec - czekam aż zakwitnie, choć to chyba historia jak kwiat paproci :)

Starodrzew to widać tu po prawej :)

Te drzewa mają z 50 lat - nikt nie wierzy, ale na to największe to tuja :):)

A za nią 2 świerki.

http://images23.fotosik.pl/163/36bf5b913f8472bfmed.jpg

Ten etap budowy to chyba jedyny czas, żeby je sfotografować :)

Zaraz tam burdel... :roll: :-? Nieporządek lekki i tyle!!!

Fajnie, że udało się nie naruszyć tego starodrzewu :D

Co zostało zniszczone to trudno. Reszta zostaje. Myślałam, że będzie gorzej...

Teraz jedynym niebezpieczeństwem jest mój małż, który poczuł powołanie ogrodnicze...łojezusicku....

Teraz jedynym niebezpieczeństwem jest mój małż, który poczuł powołanie ogrodnicze...łojezusicku....

Jejciu, ręce precz od tych ślicznych drzew :roll:

A może on obok Ciebie na tym tarasie usiądzie i będzie podziwiał?

A tarasik to całkiem spory?

może jego zapędy ograniczą się do jakiś pomniejszych roślinek? np trawy? :wink:

NIeeeessssssssstetyyyyyyyyyyyy - tuje poszły pod nożyk :) Ale one rzeczywiście były zaniedbane i póki co zobaczymy co sie z nimi stanie.

Na razie zostały letko powycinane. Fachowcy od ogrodów powiedzieli - nie ma nadziei :( więc gorzej nie będzie.

Jejciu, ręce precz od tych ślicznych drzew :roll:

A może on obok Ciebie na tym tarasie usiądzie i będzie podziwiał?

A tarasik to całkiem spory?

A jak mu się spodobało ? :):)

Na razie pięknie przyciął dwie jabłonie - nawet zgrabnie...

A tarasik nieduży - 12mkw.. Taki do kawki.

Nefer- jaki masz piękny starodrzew obok tarasu -

A mam trchę tego zielonego - nieco się ostało po budowie.

Tuż za mną chinka Bożonarodzeniowa (kiedyś miała 50 cm) a za nią lipa posadzona w dniu urodzin mojego młodszego - 15 lat temu :)

Po lewej - tulipanowiec - czekam aż zakwitnie, choć to chyba historia jak kwiat paproci :)

Napisz proszę coś o tym tulipanowcu :o czy widziałaś kiedyś kwitnącego i czy to wymagająca roślina.A propos starodrzewu; też mamy na działce stare dęby i kiedy jeden z wykonawców zaproponowal żeby je ściąć to działka będzie -przestronniejsza to pomyślałam,że chyba sobie kiedyś kuku w główkę zrobił

Napisz proszę coś o tym tulipanowcu :o czy widziałaś kiedyś kwitnącego i czy to wymagająca roślina.A propos starodrzewu; też mamy na działce stare dęby i kiedy jeden z wykonawców zaproponowal żeby je ściąć to działka będzie -przestronniejsza to pomyślałam,że chyba sobie kiedyś kuku w główkę zrobił

Czekam aż pierniczony w końcu pokaże te kwiatki.

W zeszłym rokju przegapiłam i zastałam na drzewie takie duże "sakiewki". Okazało sie, że w środku są nasiona (szkoda,że nie mam zdjęcia).

Ale w tym roku go przypilnuję.

Póki co w niektórych miejscach - u nasady liści - pojawiły się takie "noski" jak na lipie - nieco jaśniejsze , żółtawe.

Drzewo ma piękne liście. Czy wymagające ? SZczerze to samo rośnie :):)

NIc nie dokładamy, nie nawozimy - jak Pan Bóg stworzył. Jest w miejscu dość nasłonecznionym.

Wyciąc łatwo, ale potem trzeba latami czekać.

Dęby sa upierdliwe - duży, mocny cień, żołędzie , liście, ale są takie piękne .

Ja niestety nie mam u siebie.

to się nazywa cięcie bez ryzyka :lol:

normalnie jak chirurg :wink:

No, no. Cięcie jabłoni też eksperymentowane na Antonówce co ma chyba 100 lat. Ciekawe czy coś z niej będzie, ale raczej tak. Po cięciu piękne ma liście ( ten rok to nie jej czas na jabłka- owocuje co 2 lata) zobaczymy co będzie za rok.

No, no. Cięcie jabłoni też eksperymentowane na Antonówce co ma chyba 100 lat. Ciekawe czy coś z niej będzie, ale raczej tak. Po cięciu piękne ma liście ( ten rok to nie jej czas na jabłka- owocuje co 2 lata) zobaczymy co będzie za rok.

no niestety z drzewami owocowymi to różnie bywa - zaniedbane dziczeją. :-?

życzę co by Wam się udało ją wyprowadzić - przepyszne jabłuszka, zwłaszcza nie przejrzałe - smak mojego dzieciństwa :)