Nefer 24.05.2008 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Jak chcesz na kiermasz tego szkla co to sie Tobie podoba , to u mnie po sasiedzku jest producent takiego cuda. Za tydzien w piatek , sobote i niedziele chyba tez bedzie jakis dzien otwarty czy jaks tak. Mozesz popatrzec. Oni nawet znani sa , z tym , ze nijak nie moge pamietac jak sie nazywaja Buziaki Ooooo to ja chętnie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekmarian 24.05.2008 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 apropos słupków i kamienia http://www.e-kamienie.pl/oferta_wapien_bialy.htm niestety kolo krk ale wybór duży wiec podobne pewnie gdziesz znajdziesz w okolicy... tutaj możesz sobie dobrać kolor jaki Ci pasuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 24.05.2008 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 oj ładne, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 25.05.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Dzień dobry Co tam Pani w polityce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 25.05.2008 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Nefer- jaki masz piękny starodrzew obok tarasu - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 25.05.2008 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Nefer- jaki masz piękny starodrzew obok tarasu - A mam trchę tego zielonego - nieco się ostało po budowie. Tuż za mną chinka Bożonarodzeniowa (kiedyś miała 50 cm) a za nią lipa posadzona w dniu urodzin mojego młodszego - 15 lat temu Po lewej - tulipanowiec - czekam aż zakwitnie, choć to chyba historia jak kwiat paproci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 25.05.2008 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Starodrzew to widać tu po prawej Te drzewa mają z 50 lat - nikt nie wierzy, ale na to największe to tuja :) A za nią 2 świerki. http://images23.fotosik.pl/163/36bf5b913f8472bfmed.jpg Ten etap budowy to chyba jedyny czas, żeby je sfotografować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 25.05.2008 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Dzień dobry Co tam Pani w polityce Aż kurde nie wiem Miałam nadzieję na słoneczko, a tu o........ cztery dni pochmurne i zła jestem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 25.05.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Zaraz tam burdel... Nieporządek lekki i tyle!!! Fajnie, że udało się nie naruszyć tego starodrzewu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 25.05.2008 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Zaraz tam burdel... Nieporządek lekki i tyle!!! Fajnie, że udało się nie naruszyć tego starodrzewu Co zostało zniszczone to trudno. Reszta zostaje. Myślałam, że będzie gorzej... Teraz jedynym niebezpieczeństwem jest mój małż, który poczuł powołanie ogrodnicze...łojezusicku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 25.05.2008 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Teraz jedynym niebezpieczeństwem jest mój małż, który poczuł powołanie ogrodnicze...łojezusicku.... Jejciu, ręce precz od tych ślicznych drzew A może on obok Ciebie na tym tarasie usiądzie i będzie podziwiał? A tarasik to całkiem spory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 25.05.2008 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 może jego zapędy ograniczą się do jakiś pomniejszych roślinek? np trawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 25.05.2008 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 może jego zapędy ograniczą się do jakiś pomniejszych roślinek? np trawy? NIeeeessssssssstetyyyyyyyyyyyy - tuje poszły pod nożyk Ale one rzeczywiście były zaniedbane i póki co zobaczymy co sie z nimi stanie. Na razie zostały letko powycinane. Fachowcy od ogrodów powiedzieli - nie ma nadziei więc gorzej nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 25.05.2008 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Teraz jedynym niebezpieczeństwem jest mój małż, który poczuł powołanie ogrodnicze...łojezusicku.... Jejciu, ręce precz od tych ślicznych drzew A może on obok Ciebie na tym tarasie usiądzie i będzie podziwiał? A tarasik to całkiem spory? A jak mu się spodobało ? :) Na razie pięknie przyciął dwie jabłonie - nawet zgrabnie... A tarasik nieduży - 12mkw.. Taki do kawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 25.05.2008 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 to się nazywa cięcie bez ryzyka normalnie jak chirurg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 25.05.2008 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Nefer- jaki masz piękny starodrzew obok tarasu - A mam trchę tego zielonego - nieco się ostało po budowie. Tuż za mną chinka Bożonarodzeniowa (kiedyś miała 50 cm) a za nią lipa posadzona w dniu urodzin mojego młodszego - 15 lat temu Po lewej - tulipanowiec - czekam aż zakwitnie, choć to chyba historia jak kwiat paproci Napisz proszę coś o tym tulipanowcu czy widziałaś kiedyś kwitnącego i czy to wymagająca roślina.A propos starodrzewu; też mamy na działce stare dęby i kiedy jeden z wykonawców zaproponowal żeby je ściąć to działka będzie -przestronniejsza to pomyślałam,że chyba sobie kiedyś kuku w główkę zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 25.05.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Napisz proszę coś o tym tulipanowcu czy widziałaś kiedyś kwitnącego i czy to wymagająca roślina.A propos starodrzewu; też mamy na działce stare dęby i kiedy jeden z wykonawców zaproponowal żeby je ściąć to działka będzie -przestronniejsza to pomyślałam,że chyba sobie kiedyś kuku w główkę zrobił Czekam aż pierniczony w końcu pokaże te kwiatki. W zeszłym rokju przegapiłam i zastałam na drzewie takie duże "sakiewki". Okazało sie, że w środku są nasiona (szkoda,że nie mam zdjęcia). Ale w tym roku go przypilnuję. Póki co w niektórych miejscach - u nasady liści - pojawiły się takie "noski" jak na lipie - nieco jaśniejsze , żółtawe. Drzewo ma piękne liście. Czy wymagające ? SZczerze to samo rośnie :) NIc nie dokładamy, nie nawozimy - jak Pan Bóg stworzył. Jest w miejscu dość nasłonecznionym. Wyciąc łatwo, ale potem trzeba latami czekać. Dęby sa upierdliwe - duży, mocny cień, żołędzie , liście, ale są takie piękne . Ja niestety nie mam u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 25.05.2008 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 to się nazywa cięcie bez ryzyka normalnie jak chirurg No, no. Cięcie jabłoni też eksperymentowane na Antonówce co ma chyba 100 lat. Ciekawe czy coś z niej będzie, ale raczej tak. Po cięciu piękne ma liście ( ten rok to nie jej czas na jabłka- owocuje co 2 lata) zobaczymy co będzie za rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 25.05.2008 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 galka nasz wykonawca też coś przebąkiwał że jak wytniemy dwie stare lipy to będzie słońce o zachodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 25.05.2008 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 No, no. Cięcie jabłoni też eksperymentowane na Antonówce co ma chyba 100 lat. Ciekawe czy coś z niej będzie, ale raczej tak. Po cięciu piękne ma liście ( ten rok to nie jej czas na jabłka- owocuje co 2 lata) zobaczymy co będzie za rok. no niestety z drzewami owocowymi to różnie bywa - zaniedbane dziczeją. życzę co by Wam się udało ją wyprowadzić - przepyszne jabłuszka, zwłaszcza nie przejrzałe - smak mojego dzieciństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts