Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Nefer

rrmi

Recommended Posts

aaa jeszcze właśnie bo wiesz ja to ten teges jeszcze nie dorosłam, żeby się zieleniną zachwycać :roll: to musisz mi wybaczyć :D

Rozumiem Magi - ja tak dla potomności pokazuję te kwiaty tulipanowca - Teściowa 2 lata na nie czychała.

Generalnie to ja też nie wiem ocokaman :):)

:lol: Neferciu najważniejsze to żeby sadzić zielonym do góry :lol: :wink:

• Odpowiedzi 30k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Nefer

9730

• wu

2385

• malgos2

1873

• ghost34

1109

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jeszcze nigdy nie widziałam takiego drzewa :o , piękne ma te kwiaty. Duże one są?

Okien gratuluję , zamknięty budynek mówi nam , że to już tuż, tuż :D

Już dziś troszkę się zawinęły za zewnątrz kwiatki :)

Jak ułożysz dłoń w taki kielich to właśnie to jest wielkość tych kwiatków.

Ty, no okna są wypasione, słowo daję - a już te co to trochę w dachu, a reszta w ścianie są przecudne po prostu!!!

Zawsze mi się podobały takie jak 150, kocham takie okna!!!

Tulipoanowiec - cudeńko! Też mam takiego na podwórku, hodowany w ukorzeniaczu od malutkiej kilkucentymetrowej gałązki. Możesz mi napisac ile Twój ma metrów mniej więcej? I w ogóle - ile ma lat? Bo nasz wyrósł na jakieś 4-5 metrów, ma chyba jakieś 8 - 9 lat i ani myśli zakwitać, obie z Babcią się na te kwiaty już parę lat czaimy - i nic. :x

Byłam, widziałam i jestem pod wrażeniem. Co prawda byłam w poniedziałek jak jeszcze nie wszystkie okna były zamontowane, ale już wtedy dom z nimi nieźle się prezentował :D Fajnie było patrzeć jak ekipa Starego pracuje przy montażu – szkoda tylko, że jak przyjechałam to zrobiło się chłodniej i nie można było popatrzeć sobie na wszystkie walory chłopaków 8) :oops: :wink: Ale na poważnie to naprawdę niezła ekipa. Starego też w przelocie widziałam :D

Nefer - jak okna w salonie przeżyły swój pierwszy deszcz?

Tulipanowiec piękny jest :D - no jak to się qrka stało, że go nie widziałam :cry:

Nitubaga - byłyśmy tego samego dnia - szkoda, że się minęłyśmy :(

Okna przeżyły - pomimo, że uszczelnienie witryny nie było zwulkanizowane. Więc nie przewiduję problemów :)

Była i widziała, ale to był wtedy niezły pierdolnik i wszyscy latali jak koty :):)

Stary jest niesamowity. Właściewie robota zrobiona, ale fajnie nam się gada, więc do siebie dzwonimy- ot tak sobie :):):)

Dokładność Starego i jego ekipy mnie poraża - dyskusja o nachyleniu 1 stopień to jest coś ...

Ty, no okna są wypasione, słowo daję - a już te co to trochę w dachu, a reszta w ścianie są przecudne po prostu!!!

Zawsze mi się podobały takie jak 150, kocham takie okna!!!

Tulipoanowiec - cudeńko! Też mam takiego na podwórku, hodowany w ukorzeniaczu od malutkiej kilkucentymetrowej gałązki. Możesz mi napisac ile Twój ma metrów mniej więcej? I w ogóle - ile ma lat? Bo nasz wyrósł na jakieś 4-5 metrów, ma chyba jakieś 8 - 9 lat i ani myśli zakwitać, obie z Babcią się na te kwiaty już parę lat czaimy - i nic. :x

Depesiu,

Mój ma koło 7 metrów. Ma chyba koło 10 lat. W zeszłym roku zakwitł, ale nikt nie zauważył - zostały tylko takie "sakiewki" na sztorc z nasionkami długości ok. 6-7 cm. Wykiwał nas. Ale zeszły rok to na bank było pierwsze kwitnienie.

W tym roku ma tylko 2 kwiaty - przyjrzyj się dokładnie, może gdzieś są u Ciebie. Albo jeszcze Twój za młody...

a kiedy jesteś na działce? Bo tak samemu to gupio wpaść i obejrzeć tulipanowca.

Jutro o świcie (8.00) pewnie do jakiejś 11. A potem jade obkupić dzieci na piątkowy (aaaaaaaaaa to już w piątek !!!!) wyjazd do Grecji.

Ale będę koło 16.00 spowrotem albo i wcześniej . Puszczę Ci SMS popołudniu jak dojadę :)

a kiedy jesteś na działce? Bo tak samemu to gupio wpaść i obejrzeć tulipanowca.

Jutro o świcie (8.00) pewnie do jakiejś 11. A potem jade obkupić dzieci na piątkowy (aaaaaaaaaa to już w piątek !!!!) wyjazd do Grecji.

Ale będę koło 16.00 spowrotem albo i wcześniej . Puszczę Ci SMS popołudniu jak dojadę :)

w razie co to zajadę doCiebie po pracy - jak będziesz to fajnie a jak nie to spotkamy się innym razem.

znaczy się od piątku jesteście słomianymi rodzicami - oj będzie się domu działo 8) :wink:

w razie co to zajadę doCiebie po pracy - jak będziesz to fajnie a jak nie to spotkamy się innym razem.

znaczy się od piątku jesteście słomianymi rodzicami - oj będzie się domu działo 8) :wink:

Super - zapraszam :):)

A od piątku to ja się może w końcu wyśpię jak człowiek :):)

Okna bombowe. Ale się domek domowy zrobił!! :D :D :D

A ten tulipanowiec to taki krótkotrwały że tylko tydzień wytrzymuje? :roll:

Nie mam pojęcia :o Gorąco jest a ja nic nie podlewam ( bo hydraulik rządzi przy wodzie tzn. kopie i takie tam..) .

Może on i taki nietrwały skubaniec..