Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Nefer

rrmi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Nefer

9730

• wu

2385

• malgos2

1873

• ghost34

1109

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Doszłam do wniosku, ze te poprzednie są ładniejsze i w dodatku mozna je calkiem trafnie pomylić nie z obrazem a z telewizorem i wtedy mi już wszystko gra w tej układance :wink:

A tak serio Nefer te LG to dobry wybór. Jak chcesz to mogę dać Ci namiar na gościa od nas z firmy zajmujacej sie od lat klimatyzacją. Możesz sobie porównać albo poprostu pogadać i utwierdzic się w przekonaniu, że to dobra decyzja.

Doszłam do wniosku, ze te poprzednie są ładniejsze i w dodatku mozna je calkiem trafnie pomylić nie z obrazem a z telewizorem i wtedy mi już wszystko gra w tej układance :wink:

A tak serio Nefer te LG to dobry wybór. Jak chcesz to mogę dać Ci namiar na gościa od nas z firmy zajmujacej sie od lat klimatyzacją. Możesz sobie porównać albo poprostu pogadać i utwierdzic się w przekonaniu, że to dobra decyzja.

Dzięki Maylandzik - research rynku to ja już zrobiła ( bo i robiła badania dla firm klimatyzacyjnych) to mniej więcej wiem, ze warto LG a chiny niekoniecznie...

ALe maszynki składane przez małe, chińskei rączki to 8.ooo a przez LG ( też pewnie przez chińczyków) to 18.ooo.......... No niby niewielka różnica.

A działać ma latami...

Ale w zasadzie klima powinna chlodzic, to nie wiem Neferko, o co Ci chodzi? :-?

No właśnie . Tylko pewnie lepiej jak chłodzi lepiej niż gorzej i dłużej niż krócej...

Ale te dreszcze na chinskie produkty to w zasadzie normalny objaw przy klimie. :wink: Chlodzi, to musi byc zimno... :roll:

A tak powaznie to tez bym raczej nie oszczedzala - raczej wolalabym dac te klime tylko tam, gdzie jest niezbedna (w ramach oszczednosci), niz kupowac potem co 2 lata nowa...

Nefer klimatyzatory które pokazałaś są co tu dużo mowić bajeranckie w formie. A za bajerki zazwyczaj się dopłaca, czasem nawet slono. Moze więc inne modele LG czy innych firm np. Fujitsu, Daikina czy nawet LG. Może zejdziesz z tego kosztu. Pewnie beda mniej przebojowe i mniej futurystyczne ale jakość, serwis i okres gwarancji powinny mieć lepsze od chińskich :roll: Ja chyba bym tak poszukała jeszcze ale ja sknera jestem :wink:

Fujitsu, Daikin, Toshiba - droższe.

Carrier, Lennox i wbrew pozorom LG to najwyższa półka, Toshiba wchodzi w sklad Carriera,

O wła, wła... Ale chyba LG ma najrosnądniejsze ceny z tej wyższej półki...

Zadecydowane : klima będzie w sypialni i pokojach dzieci. W bibliotece słońce będzie po 18 i jest duże okno....... liczymy na cud , że będzie ok.

I u Teściów raczej nie zakładamy. W czwartek ma być 35 stopni, więc koło południa zobaczę jaka u nich temepratura. Tam ze słońcem i tak jest kiepsko, bo żywopłot zasłania. W razie czego na dole to nie problem założyć nawet trochę później. Najwyżej popsuję elewacje :)