iga9 06.05.2006 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 Nefer - Moja droga - ty odpadasz - NIGDY W ZYCIU!!! Ty bys cale osiedle wybudowala i urzadzila Co do sasiadki - istny koszmar! oi sasiedzi (ktorzy przez 2 miesiace blokowali nam wydanie WZiZT) maja na calej granicy z nasza dzialko od poludnia posadzone drzewa (ok. 6m wys.), ktorych wiele konarow przechodzi na nasza dzialke. I choc mocno zaslaniaja nam slonce to do glowy mi nie przyszlo ich podcinac - w koncu to zywa przyroda! A twoja sasiadka jesli o to i o pieska chodzi to juz o psychitre powinna zahaczyc... Podziwiam twoja determinacje... Nasi sisiedzi ma 6 dogow i ogrodzenie z siatki - sytematycznie przez nie podkopywane i dewastowane. Juz sie boje, ze jak tam zamieszkamy i bedziemy mieli psa to nie zaznamy spokoju. A ogrodzenie jat ponad 50m i nie stac nas za bardz, aby murek tam budowac. A ze to ci sami sasiedzi od blokad i drzew i ja sobie w ogole nie wyonrazam prosic ich o partycypowanie w kosztach ogrodzenia... Zawsze chcialm dobrze zyc z sasiadmi... Koniecznie napisz Nefer jak ty chcesz to z twoimi sasiadami rozwiazac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 07.05.2006 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Nefer - Moja droga - ty odpadasz - NIGDY W ZYCIU!!! Ty bys cale osiedle wybudowala i urzadzila Co do sasiadki - istny koszmar! oi sasiedzi (ktorzy przez 2 miesiace blokowali nam wydanie WZiZT) maja na calej granicy z nasza dzialko od poludnia posadzone drzewa (ok. 6m wys.), ktorych wiele konarow przechodzi na nasza dzialke. I choc mocno zaslaniaja nam slonce to do glowy mi nie przyszlo ich podcinac - w koncu to zywa przyroda! A twoja sasiadka jesli o to i o pieska chodzi to juz o psychitre powinna zahaczyc... Podziwiam twoja determinacje... Nasi sisiedzi ma 6 dogow i ogrodzenie z siatki - sytematycznie przez nie podkopywane i dewastowane. Juz sie boje, ze jak tam zamieszkamy i bedziemy mieli psa to nie zaznamy spokoju. A ogrodzenie jat ponad 50m i nie stac nas za bardz, aby murek tam budowac. A ze to ci sami sasiedzi od blokad i drzew i ja sobie w ogole nie wyonrazam prosic ich o partycypowanie w kosztach ogrodzenia... Zawsze chcialm dobrze zyc z sasiadmi... Koniecznie napisz Nefer jak ty chcesz to z twoimi sasiadami rozwiazac. Ja zamierzam te sprawy załatwiać drogą oficjalną - czyli pismo - bo nie mam charakteru "bazarówy" więc przez płot się wydzierać nie będę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 07.05.2006 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Cały dzień spędziłam na oglądaniu kredytów. Po namyśle zostały dwie oferty : Nordea Sandauer No juz sama nie wiem... Chyba jednak szwajcary..Każdy przez to przechodził, wiem, ale dlaczego tak boli ........ Nefer, Oj boli, bardzo boli ! Ja też teraz wybieram i odrzucam oferty kredytowe. Drogą eliminacji również zostawiłam dwa. Już niedługo dostanę od nich odpowiedź na ile są skłonni obniżyć oprocentowanie. Wydaje się , że frank szwajcarski będzie lepszym rozwiązaniem (mimo wszystko). Ale pocieszające jest to, że cały świat żyje na kredyt i ludzie z wielkiego świata nie zastanawiają się, nie przeżywają tego tak jak my. Po prostu je zaciągają i już . Dla nich to takie naturalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 07.05.2006 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 niby kredyty sa natruralne, ale jednak ... troche strach Ja planuej, ze to chyba bedzie moj jedyny kredyt w zyciu - no chyba, ze zaciagne jekis na wlasna dzialalnosc JA goraco popieram franka!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duende 08.05.2006 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 W ustawie o odpadach jest jasno określone, co można palić a co nie można, że można palić szczątki roślinne ( prócz liści i trawy z tego co pamiętam) aczkolwiek może być tak, że gmina ma własną uchwałę w tej kwestii.. w wydziale ochrony środowiska wiedzą na bank. Dokładnie, ja wczoraj porządkowałam mój stary ogród, zapuszczony przez poprzedników. Pytałam w piątek w urzędzie gminy co można palić i czy sa jakieś lokalne rozporządzenia w tej sprawie. Ale przyznaję, że zrobiłam to nie w trosce o środowisko (to naturalne) co w trosce o dobre sąsiedzkie stosunki Ognisko miało jakieś 1,5 metra wysokości i płonęly tam deski wygrzebane z ziemi, suche gałęzie, habazie, nieco trawy i inne takie... Ale nikomu życia nie zatrułam bo przy naszych powierzchniach zaszyłam się w kącie i nikomu nie przeszkodziłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 08.05.2006 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 W ustawie o odpadach jest jasno określone, co można palić a co nie można, że można palić szczątki roślinne ( prócz liści i trawy z tego co pamiętam) aczkolwiek może być tak, że gmina ma własną uchwałę w tej kwestii.. w wydziale ochrony środowiska wiedzą na bank. Dokładnie, ja wczoraj porządkowałam mój stary ogród, zapuszczony przez poprzedników. Pytałam w piątek w urzędzie gminy co można palić i czy sa jakieś lokalne rozporządzenia w tej sprawie. Ale przyznaję, że zrobiłam to nie w trosce o środowisko (to naturalne) co w trosce o dobre sąsiedzkie stosunki Ognisko miało jakieś 1,5 metra wysokości i płonęly tam deski wygrzebane z ziemi, suche gałęzie, habazie, nieco trawy i inne takie... Ale nikomu życia nie zatrułam bo przy naszych powierzchniach zaszyłam się w kącie i nikomu nie przeszkodziłam. U mnie po każdej stronie płota sąsiad ( w tym jeden z wścieklizną...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 08.05.2006 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 U mnie po każdej stronie płota sąsiad ( w tym jeden z wścieklizną...) wscieklizna juz nie modna... teraz ptasia grypka i giertychowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duende 08.05.2006 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 U mnie po każdej stronie płota sąsiad ( w tym jeden z wścieklizną...) Posiadanie sąsiadów nie jest takie złe. Ale bez wscieklizny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 09.05.2006 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 U mnie po każdej stronie płota sąsiad ( w tym jeden z wścieklizną...) wscieklizna juz nie modna... teraz ptasia grypka i giertychowka O giertychówce nie słyszałam - czy to ma coś wspólnego z degradacją komórek mózgowych... niekontrolowanym rozprostowywaniem zwojów ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 09.05.2006 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Nefer działka piękna sąsiadki nie zadraszczam ale sąsiada mam podobnego ( jeszcze mi śmieci nie wyrzuca bo nie mieszka ) Zyczę udanego wyboru kredyciku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 09.05.2006 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Nefer działka piękna sąsiadki nie zadraszczam ale sąsiada mam podobnego ( jeszcze mi śmieci nie wyrzuca bo nie mieszka ) Zyczę udanego wyboru kredyciku Dzięki Agucha, sąsiad betka, ale ten kredyt.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 09.05.2006 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 U mnie po każdej stronie płota sąsiad ( w tym jeden z wścieklizną...) wscieklizna juz nie modna... teraz ptasia grypka i giertychowka O giertychówce nie słyszałam - czy to ma coś wspólnego z degradacją komórek mózgowych... niekontrolowanym rozprostowywaniem zwojów ??? a cholera wie ja tam wole nie sprawdzac ps. ale nie zdziwiłabym sie gdyby tak bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 09.05.2006 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Nefer działka piękna sąsiadki nie zadraszczam ale sąsiada mam podobnego ( jeszcze mi śmieci nie wyrzuca bo nie mieszka ) Zyczę udanego wyboru kredyciku Dzięki Agucha, sąsiad betka, ale ten kredyt.......... Kredyt fajna rzecz pozwala realizować marzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekGosia 09.05.2006 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Jeśli chodzi o kredyt to polecam Multibank (gdzie mamy obecnie kredyt) i BPH, który nam też go udzielił ale ten pierwszy był o 0,xx% tańszy co w sumie dawało po wszystkich obliczeniach, ubezpieczeniach zysku na jakieś 10.000 zł przez 25 lat przy 360,000 zł kredytu. W Multibanku nie wymagaliżadnego ubezpieczenia (polisy) na życie co np. było w Millennium. Co z tego, że oprocentowanie niskie skoro ubezpieczenie wynosiło nawet coś koło 1% więcej rocznie czy jakoś tak. Jako, że Multibank należy do BRE jak i mBank to w tym drugim panują podobne warunki jeśli nie takie same. PS. Znajomi dostali teraz kredyt w BGŻ ale nie na jakichś super komfortowych warunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 10.05.2006 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Jeśli chodzi o kredyt to polecam Multibank (gdzie mamy obecnie kredyt) i BPH, który nam też go udzielił ale ten pierwszy był o 0,xx% tańszy co w sumie dawało po wszystkich obliczeniach, ubezpieczeniach zysku na jakieś 10.000 zł przez 25 lat przy 360,000 zł kredytu. W Multibanku nie wymagaliżadnego ubezpieczenia (polisy) na życie co np. było w Millennium. Co z tego, że oprocentowanie niskie skoro ubezpieczenie wynosiło nawet coś koło 1% więcej rocznie czy jakoś tak. Jako, że Multibank należy do BRE jak i mBank to w tym drugim panują podobne warunki jeśli nie takie same. PS. Znajomi dostali teraz kredyt w BGŻ ale nie na jakichś super komfortowych warunkach. Dzięki Wojtku - zajrzę na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetmar 10.05.2006 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Nefer pięknie masz na działce! Śliczne te wszystkie drzewka!!!! Dbajcie o nie ładnie! I życzonka coby ten kredyt jak najtaniej Ci dali i rata żeby niezbyt uciążliwa była i.... lada moment domek stanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 10.05.2006 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Trzymam kciuki za kredycik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 10.05.2006 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 anetmar ta moja działka to jedna wielka dżungla nie do opanowania Choć może rzeczywiście to lepsze niż pustynia...ale jeśli chodzi o budowanie to chyba wolałabym puste pole. Aga J.G No na coś w końcu się zdecyduję a potem będę z tym żyć :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 11.05.2006 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Będzisz żyć jak większość z nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 11.05.2006 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Będzisz żyć jak większość z nas I to mnie tylko pociesza :) A jak mawia stare, indiańskie przysłowie: "Nic tak człowieka nie cieszy jak cudze nieszczęście" :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts