Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Nefer

rrmi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Nefer

9730

• wu

2385

• malgos2

1873

• ghost34

1109

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nefer - opowiedz więcej jak Ci się jeździ nowym Hondą?

witam wieczorową porą :D

Prowadzi się ją jednym palcem. reaguje na każdy ruch.Układ kierowniczy bajeczny. Widoczność i obsługa w srodku - świetna. Ogromna szyba przednia, gorzej z tyłem. Ze spojlerem po środku tylnej szyby widać niewiele. Małe lusterka boczne, ale można się przyzwyczaić.Mam wrażenie jednak , że nie trzyma się tak drogi jak poprzednie modele czy Accordy. Jest niesamowicie wygodna i komfortowa. I oczywiście jest kosmiczna.

Niestety dostałam wersję 1,4 więc po prostu muł jak cholera.

Wycisnęłam z niej 150 km/h ,ale trwało to chyba z 5 minut. W końcu nie jest lekka ( co dziwne), wersja 5d waży 1600 kg.

Bardzo dobry układ hamulcowy - choć dla mnie brało za wysoko :) NO , ale w końcu ten samochód miał przejechane 2500 km... Jeszcze się nie ułożył.

Silnik (jak to w Hondzie) bardzo elastyczny. 6 biegów , co przy tak kijowym silniku okazło się niezbędne, by go w ogóle ruszyć z miejsca. Ogromny bagażnik jak na tę klasę.

Przejrzałam co można i za ile i chyba jednak jesli już:

- używane : to 3D , Type R ,silnik 2,2, 201 KM ( dwulatek ? Powinien kosztować ok 70- 75k. Nowy - 98k)

- nowy : 5D, 1,8 Executive 71k.

Ale jeszcze pojeżdżę CRV, bo też jest fajowa :):):)

Nefer

Dzięki za zaproszenie. Chętnie bym skorzystała, ale przed Twoim urlopem nie dam już rady. Dzisiaj na budowie spotkałam się z p. Mariuszem. Kontakt jak najbardziej pozytywny - teraz czekam na ofertę.

Pozdrawiam i życzę miłego urlopu.

A to i dobrze :) A po urlopie też zapraszam jakby co :)

Dzięki :)

Nefer - opowiedz więcej jak Ci się jeździ nowym Hondą?

witam wieczorową porą :D

Prowadzi się ją jednym palcem. reaguje na każdy ruch.Układ kierowniczy bajeczny. Widoczność i obsługa w srodku - świetna. Ogromna szyba przednia, gorzej z tyłem. Ze spojlerem po środku tylnej szyby widać niewiele. Małe lusterka boczne, ale można się przyzwyczaić.Mam wrażenie jednak , że nie trzyma się tak drogi jak poprzednie modele czy Accordy. Jest niesamowicie wygodna i komfortowa. I oczywiście jest kosmiczna.

Niestety dostałam wersję 1,4 więc po prostu muł jak cholera.

Wycisnęłam z niej 150 km/h ,ale trwało to chyba z 5 minut. W końcu nie jest lekka ( co dziwne), wersja 5d waży 1600 kg.

Bardzo dobry układ hamulcowy - choć dla mnie brało za wysoko :) NO , ale w końcu ten samochód miał przejechane 2500 km... Jeszcze się nie ułożył.

Silnik (jak to w Hondzie) bardzo elastyczny. 6 biegów , co przy tak kijowym silniku okazło się niezbędne, by go w ogóle ruszyć z miejsca. Ogromny bagażnik jak na tę klasę.

Przejrzałam co można i za ile i chyba jednak jesli już:

- używane : to 3D , Type R ,silnik 2,2, 201 KM ( dwulatek ? Powinien kosztować ok 70- 75k. Nowy - 98k)

- nowy : 5D, 1,8 Executive 71k.

Ale jeszcze pojeżdżę CRV, bo też jest fajowa :):):)

fakt fajnie się nią jeździ :D i wysoko jest :D

jak tylko ten nowy model Cvica wszedł na nasz rynek to taki sportowy model (nie pamiętam jak się nazywał) z silnikiem 1.8, full wypas - kosztował trochę ponad 70k. To teraz zdrożały?

fakt fajnie się nią jeździ :D i wysoko jest :D

jak tylko ten nowy model Cvica wszedł na nasz rynek to taki sportowy model (nie pamiętam jak się nazywał) z silnikiem 1.8, full wypas - kosztował trochę ponad 70k. To teraz zdrożały?

Super wypasiony to jest Type R z silnikiem 2,2 :):) i to kosztuje dziś 98k.

Silnik 1,8 to średni wypas :):) 1,8 Executive ( wypasiona wersja wnętrza) to koszt ok. 71k.

CIVIC 1.4 BASE HATCHBACK 5 61 900,00 zł

CIVIC 1.4 COMFORT HATCHBACK 5 64 900,00 zł

CIVIC 1.8 COMFORT HATCHBACK 5 71 400,00 zł

CIVIC 1.8 COMFORT Automat HATCHBACK 5 75 400,00 zł

CIVIC 1.8 SPORT HATCHBACK 5 75 400,00 zł

CIVIC 1.8 EXECUTIVE HATCHBACK 5 80 400,00 zł

CIVIC 1.8 EXECUTIVE Aut. HATCHBACK 5 84 400,00 zł

CIVIC 2.2 COMFORT HATCHBACK 5 91 900,00 zł

CIVIC 2.2 EXECUTIVE HATCHBACK 5 102 900,00 zł

CIVIC 1.8 TYPE-S HATCHBACK 3 72 900,00 zł

CIVIC 1.8 TYPE-S Automat HATCHBACK 3 76 900,00 zł

CIVIC 1.8 TYPE-S PLUS HATCHBACK 3 79 900,00 zł

CIVIC 1.8 TYPE-S PLUS Aut. HATCHBACK 3 83 900,00 zł

CIVIC 2.2 TYPE-S HATCHBACK 3 93 900,00 zł

CIVIC 2.2 TYPE-S PLUS HATCHBACK 3 102 900,00 zł

CIVIC 2.0 TYPE-R HATCHBACK 3 102 900,00 zł

Stechnicyzowana i rajdowa jesteś! :p

A gdzie zmartwienie, żeby kolor tapicerki był pod kolor skórzanych butków lub torebeczki? :lol:

Problem nie zanotowany :) Ma mieć pierd...nięcie :)

Ja mam takie pier....nięcie, to co Honda jestem :roll: :wink: :D

Wieczorek dobry :D

Ja mam takie pier....nięcie, to co Honda jestem :roll: :wink: :D

Wieczorek dobry :D

Nieeeeeeeee to znaczy , że masz dobry stosunek masy do mocy :):) I odpowiedni moment obrotowy :)

Aaaaa ... dziękuję za rozwianie wątpliwości co do mojego jestestwa! Podoba mi się Twoje tłumaczenie :D :D