Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Nefer

rrmi

Recommended Posts

Kiedyś jak mnie pamięć nie zawodzi do szkła w kuchnio przymierzała się Sonika może ma jakieś namiary lub info :)

Mi też chodziło po głowie ale w końcu wybrałam blachę :)

Z racji tego że ja jestem taki pomysłowy dobromir :wink: :) to stwirdziłam że na tą scianę położe szkoło hartowane ale potem koncepcja się zmieniła 8)

KOncepcje są po to by je zmieniać :):) Do kuchni chcę zaimplementować jakiś taki kawałek szkła ( mam wielką, pustą ścianę) też tego stapianego w takich samych kolorach w formie ... hmmmm.... czegoś wklejonego w ścianę ? Abo ja wiem... dam artyście do myślenia :):)

• Odpowiedzi 30k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Nefer

9730

• wu

2385

• malgos2

1873

• ghost34

1109

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kiedyś jak mnie pamięć nie zawodzi do szkła w kuchnio przymierzała się Sonika może ma jakieś namiary lub info :)

Z racji tego że ja jestem taki pomysłowy dobromir :wink: :) to stwirdziłam że na tą scianę położe szkoło hartowane ale potem koncepcja się zmieniła 8)

KOncepcje są po to by je zmieniać :):) Do kuchni chcę zaimplementować jakiś taki kawałek szkła ( mam wielką, pustą ścianę) też tego stapianego w takich samych kolorach w formie ... hmmmm.... czegoś wklejonego w ścianę ? Abo ja wiem... dam artyście do myślenia :):)

:lol: :lol: :lol:

Tylko żeby za bardzo sięnie wykazał :wink: :)

Nefer, powtórka motywu na szkle w kuchni to bardzo trafny pomysł. Można zrobić w nieco innym rozmiarze, formie i będzie super ! :D

Nefer, masz może jakiś link na ten swój wkład kominkowy SPARTHERM ?

Kto je robi i gdzie można zobaczyć ? Jak otwierana jest w nim szyba ? Jaka cena? Oj ! chyba za dużo mam pytań, jeśli możesz podeślij mi info. :D

Kiedyś 2112wojtek polecał fachowca od fusingu i witraży, tyle, że nie jest on w W-wy, ale robił sciane np. w Pałacu Prezydenckim i ceny ma podobno przystępne. Mam do niego namiary, jak chcesz to prześle na priv.

Ja też sie oczarowałam szkłem, ale ze względu na konstrukcję, będzie to raczej witraż. Całe to cudo będzie na ścianie przy kominku, więc obudowa kominka u mnie skromniutka :lol:

Ale robisz takiego smaczka swoimi projektami, że chyba wykupię bilet na zwiedzanie po realizacji :wink:

Kiedyś 2112wojtek polecał fachowca od fusingu i witraży, tyle, że nie jest on w W-wy, ale robił sciane np. w Pałacu Prezydenckim i ceny ma podobno przystępne. Mam do niego namiary, jak chcesz to prześle na priv.

Ja też sie oczarowałam szkłem, ale ze względu na konstrukcję, będzie to raczej witraż. Całe to cudo będzie na ścianie przy kominku, więc obudowa kominka u mnie skromniutka :lol:

Ale robisz takiego smaczka swoimi projektami, że chyba wykupię bilet na zwiedzanie po realizacji :wink:

Mam ten namiar od Wojka - tylko ode mnie to kawałek, więc musze mieć mocny powód, żeby się zebrać :):)

A u mnie masz karnet :):)

:lol: :lol: :lol:

Tylko żeby za bardzo sięnie wykazał :wink: :)

Taaaaa.... zdarza się różnie - ale ja lubię sztukę nowoczesną :):)

Nefer, powtórka motywu na szkle w kuchni to bardzo trafny pomysł. Można zrobić w nieco innym rozmiarze, formie i będzie super ! :D

Nefer, masz może jakiś link na ten swój wkład kominkowy SPARTHERM ?

Kto je robi i gdzie można zobaczyć ? Jak otwierana jest w nim szyba ? Jaka cena? Oj ! chyba za dużo mam pytań, jeśli możesz podeślij mi info. :D

Szyba - otwierana do góry ( chowa się w obudowę)

Realizację wkleję jak podjadę do kumpla :):)

Cena - nie pytaj (myślę, że zmieszczę się w 12.000 za wkład :(:()

to chyba ten :

http://www.spartherm.com.pl/img/Speedy/Speedy_DRh.jpg

Wkład jest świetny, taki elegancki i szykowny.

Spartherm ma ciekawe wzory.

Mi pasuje wkład trapezowy, bo też mi zalezy by ogień był widziany z 3 stron i chyba też wybiore jakiś z oferty Spartherm.

Tylko ceny przyprawiają o zawrót głowy.

Ale z drugiej strony kominek to jeden z najważniejszych elementów dekoracyjnych domu, warto zaszaleć.

A za karnet dziękuję :lol:

Igamyślisz? Mam nadzieję, że sie uda... i mam nadzieję, że nie za 18.000 tysięcy :):)

Nie boj nic - nie bedzie tak zle.

Ach Nefer - z tym wyborem i pozniejsza proba wpasownia to widze mamy podobne problemy. A co do towarow z US mi do teraz chodza po glowie te twoje szklane kolorowe umywalki=misy. tylko ta cena 1.500SS!!! :o A do jednej lazinki tak by mi pieknie pasowaly.

Ja napisalam w sprawie szkla w scianach do jednego wroclawskiego artysty z twoich linkow 2 dni temu, ale sie nie odezwal. Trzeba bedzie zadzwonic :wink: Mam tez kolezanke na ASP w Poznaniu, wiec poszukam jakis jej znajomosci. Sama jestem bardzo cen ciekawa :roll:

Nefer, DZIĘKI !!! :D . Można te wkłady znaleźć gdzieś w necie ? Może masz link ?

Czy ja również mogę liczyć na bilecik ? :wink:

Kochanie proszę :

http://www.spartherm.com.pl/

i kilku ludzi to dystyrbuuje :

http://www.kominki-kozlowski.com.pl/

http://www.pawpol.pl/

http://www.kominki.net/sklep/

wrzucisz w Goglarkę to wyjdzie Ci cała masa...

Wkład jest świetny, taki elegancki i szykowny.

Spartherm ma ciekawe wzory.

Mi pasuje wkład trapezowy, bo też mi zalezy by ogień był widziany z 3 stron i chyba też wybiore jakiś z oferty Spartherm.

Tylko ceny przyprawiają o zawrót głowy.

Ale z drugiej strony kominek to jeden z najważniejszych elementów dekoracyjnych domu, warto zaszaleć.

A za karnet dziękuję :lol:

Tak, trapezowe są też bardzo ładne.

Rozmawiam z kilkoma sprzedawcami, bo zależało mi na maksymalnie "okrągłej" szybie.

Zastanawiałam się nad kominkiem francuskim - mają niesamowity design. ALe jak obejrzałam z bliska to uwierzyłam sprzedawcom ( francuskie są dużo droższe, więc nie mieli interesu mnie od nich odstraszać, a odstraszali i słusznie).

Spartherm ma bardzo porządną konstrukcję - dobrze skonstruwana kaseta na szybę - na przykład. Francuskie mają cały mechanizm praktycznie na wierzchu - a jak wiadomo są tam podciągi stalowe ( szyba jest dość ciężka i muszą być linki, żeby chodziło płynnie). A jak wiadomo tam musi być smar. I jak się taki smar potraktuje ciepełkiem to ... po 1-2 latach zaczyna piszczeć, zacinać się itd. A Spartherm ma to wszystko schowane. Nie wiem czy to pomaga - sprzedawcy twierdzili, że po kilku latach dalej działa jak trzeba. Czyżby znowu sprawdzała się teoria niemieckiej technologii ?

Igamyślisz? Mam nadzieję, że sie uda... i mam nadzieję, że nie za 18.000 tysięcy :):)

Nie boj nic - nie bedzie tak zle.

Ach Nefer - z tym wyborem i pozniejsza proba wpasownia to widze mamy podobne problemy. A co do towarow z US mi do teraz chodza po glowie te twoje szklane kolorowe umywalki=misy. tylko ta cena 1.500SS!!! :o A do jednej lazinki tak by mi pieknie pasowaly.

Ja napisalam w sprawie szkla w scianach do jednego wroclawskiego artysty z twoich linkow 2 dni temu, ale sie nie odezwal. Trzeba bedzie zadzwonic :wink: Mam tez kolezanke na ASP w Poznaniu, wiec poszukam jakis jej znajomosci. Sama jestem bardzo cen ciekawa :roll:

Tak, ten z Wrocka cuda robi. Ale w środę jadę do Józefowa pod Warszawę - podobno facet się zapalił do pomysłu i traktuje to jako challenge :):) A że to artysta (i podobno przystojny:)) To dam znać jak mi z nim się gadało i co z tego wyszło.

A Ty Iguś coś potrzebujesz z architektonicznego szkła ? W razie czego zapytam go co i jak i za ile - najwyże podeslij mi co zaprojektowałaś.

Nefer

fajny dziennik .. przeczytałem dzisiaj cały i zapisuje sie na fana :lol: :lol:

ja tez bym sie skłaniał ku 500 a nie 400 ... ale może sie uda mniej .. czego (of kors) Ci zycze

nie wiem czy zauwazyłaś ale ci sie avatarek rozebrał ?? widać lato idzie :lol: :lol: :lol: :wink:

Zapraszam Pawson, zapraszam do moich wypocin :)- a TWARDY jesteś - to ja jestem pod wrażeniem :):)

A Ty popatrz, a to wredny avatarek - tylko go na chwilę zostawić samopas i już .... goły leży i do tego pije....

Tak chyba to 500 to bardziej realne... na szczeście będą 2 mieszkania do sprzedania w razie bidy :):) Może się uda:)