Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Nefer

rrmi

Recommended Posts

:o :o :o

a czy ja powiedziałem coś innego :roll:

Młoda to ja byłam :) Teraz jestem pani w wieku dojrzałym :wink:

Sadzac po napisach na kremach, ja tez... :wink:

Dobra, jutro jadę po nowy krem :)

Ja zawsze mowie, ze takie zakupy mnie odchudzaja, bo jak wydam ostatnie pieniadze na kosmetyki, to juz nie mam za co kupic jedzenia. I o to chodzi. :wink:

• Odpowiedzi 30k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Nefer

9730

• wu

2385

• malgos2

1873

• ghost34

1109

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja zawsze mowie, ze takie zakupy mnie odchudzaja, bo jak wydam ostatnie pieniadze na kosmetyki, to juz nie mam za co kupic jedzenia. I o to chodzi. :wink:

Eeee mnie najwyżej na półeczki nie starczy :)

Ja tam wole sie odchudzic, ale jakos mi sie nie udaje. Z drugiej strony - wtedy sie ma wiecej zmarszczek, wiec zamkniete kolo z tego wychodzi.

dobry wieczór tak się rozochociłam że nie mogę sie nowych zdjęć doczekać :wink: :D

Jutro zrobię. Półki na antresoli gotowe :) Kończy się obrabianie dużego okna w salonie - panowie wiedzą o co chodzi , więc będzie cieplutko obrobione :)

Nie wkleiłam wczoraj - biblioteczka/pokój gościnny skończony. Już wiem,że to dobra decyzja. Nie widać tego na zdjęciu, ale jest po prostu przytulny. Tak miało być - chyba przeniosłam mu energię :):):)

http://images33.fotosik.pl/362/6e34676b639421edmed.jpg

Nefcia wytłumacz nieco mniej imteligentnym co znaczy że będzie cieplutko obrobione :roll: pięknie a to okno no to niesamowicie wygląda a jak to ma byc skrzyżowanie biblioteczki z pokojem gościnnym to jedno Ci powiem - nie wpuszczaj mnie tam jak już będzie na gotowo z ksiażkami :wink: :D

Bardzo przytulna pianka. Az sie chce do niej przytulic. :lol: :lol: :lol:

Tak to jest jak się zdecyduje na klimę po tynkowaniu :):)

Le tam. Pieknie jest. Ja juz jestem po malowaniu, wiec mnie troche widok golych k-g otrzepuje, wiesz... :-? Ale na pewno masz lepiej zrobione niz ja. Te p&^%$ przemokniete plyty do rozpaczy mnie doprowadzaja. Cale szczescie, ze tam, gdzie jest najgorzej ma byc szafa. :roll: :roll: :roll:

Nefcia wytłumacz nieco mniej imteligentnym co znaczy że będzie cieplutko obrobione :roll: pięknie a to okno no to niesamowicie wygląda a jak to ma byc skrzyżowanie biblioteczki z pokojem gościnnym to jedno Ci powiem - nie wpuszczaj mnie tam jak już będzie na gotowo z ksiażkami :wink: :D

Ha, bo to realizacja mojego marzenia. Całe życie chciałam mieć pokój z książkami na półkach i sofkę do czytania. Nie wiem skąd mi się to wzięło. A ponieważ czytam po 3-4 książki na raz to w całym moim wielkim, 51 - metrowym mieszkaniu są książki, które już dawno nie mieszczą się szafie :)

Na kolumnach w pokoju, na parapetach, na stole, w kuchni - wszędzie.

Kocham czytać. A więć ten pokój to taka oaza ciszy i spokoju. Widok z okna - na wierzbę płaczącą nad którą troszke popracujemy na jesieni, żeby była ładniejsza.

A okno w salonie ?

Ano z oknem jest tak, że jest na kontrukcji aluminiowej. Dlatego muszą być spore odstępy od muru w jego montażu. Nie wypłenia się tych odstępów pianą montażową tylko wełną ( od środka) a od zenątrz okno jest w linii ocieplenia.

Od styropianu za zewnątrz dystansuje się je podkładkami ( takimi 1-2 mm) , bo jak świeci słońce to okno pracuje. Z boku okna są specjalne ranty, które wkładasz w wycięcie w płycie styropianu. Potem tynk i już.

Ale od środka - wyglądało strasznie. PO jednej stronie szpara między murem a oknem na jakieś 4 cm , po drugiej na 2.

Ponieważ z wierzchu izoluje tę szparę 15 cm styropianu ( + tynk) od środka trzeba zaizolować.

W szparę napchana wełna i na to płyta g-k.

Żeby to wyglądało do ludzi - ściana przy oknie musi również być odpowiednio obrobiona.

Nie wiem czy to składne ... ale może coś pokumasz :)

no mniej więcej zasadę czaję :wink: a na pewno zrobili C to super patrząc na całą resztę książki to ja rozumiem - o jak ja to dobrze rozumiem :D :wink:

No to jak do mnie przyjedziesz to nie musisz z tego pokoju wychodzić w ogóle :) Będę Ci dostarczać jedzonko i picko i sobie tam będziesz mieszkać :)