Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Nefer

rrmi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Nefer

9730

• wu

2385

• malgos2

1873

• ghost34

1109

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ale za to jak z auta wyjdziesz... :o :o :o
Raz w życiu mi sie zdarzyło wyskoczyć do kierowcy , jak mi drogę zajechał bez kierunkowskazu na szklance.

To był radiowóz :)

I co? Tlumaczyli sie gesto? :o :o :o

no na pewno mieli głupie miny....

dzień dobry....

ile mam latek - nie powiem, jakich używam kremów - nie powiem....ale powiem, że niektórzy warszawscy kierowcy - to wyłącznie zagrożenie ...

Nefercia - fajnie, że wpadłaś....wpadaj jak najczęściej bo to mi się przydaje...w ocenie sytuacji...budowlanej...

buziaki...

no na pewno mieli głupie miny....

dzień dobry....

ile mam latek - nie powiem, jakich używam kremów - nie powiem....ale powiem, że niektórzy warszawscy kierowcy - to wyłącznie zagrożenie ...

Nefercia - fajnie, że wpadłaś....wpadaj jak najczęściej bo to mi się przydaje...w ocenie sytuacji...budowlanej...

buziaki...

Kochana, wszystko masz ocenione i wypatrzone. Teraz trzeba towarzystwo do ściany przycisnąć :)

A dom masz śliczny - te wyyyysokie skosy są super.

A i kino by sie zmieściło :):) Super.

Buuziaki duże i od razu mówię, że tej biblioteczki to zazdroszczę jak nie wiem co!!!! Moje książki całen czas na wygnaniu u ojca w mieszkaniu, częściowo nawet w kartonach :-? Bida Pani, bida :-?

Kremówużywam...a jakże :D

Strasznie mi zależało na takim pokoju. Będę w nim czytać, czytać, czytać :)

Ja byłam święcie przekonana, że takie półki to zupełna norma. NIe zdawałam sobie sprawy ile z tym jest zabawy dla ekipy ! To we wszystkich płaszczyznam musi być idealnie ! NIezły czad.

Ja zawsze byłam na tak - podobały mi się takie "wyrastające ze ściany" elementy konstrukcji. Ale też nigdie nie widziałam takich, żeby mi się nie podobały.

A co to wyjdzie u mnie - się okaże :)

Bo chyba pierwszy raz widzę te półki z sensem rozmieszczone, a nie tylko sztuka dla sztuki :wink:

Przyłączam się do ukłonów dla ekipy, faktycznie ładnie robią :D

I w ogóle, to dzień dobry :lol:

Dzień dobry - przekażę ekipie.

Jessssooo nawet nie wiedziałam, że takie półki można źle zrobić... nie masz jakiegoś zdjęcia takich źle zrobionych ? Nawet nie wiem czego unikać a weszłam w to jak w tango :) :roll:

Kochana, spieprzyć można wszystko :lol:

Przy okazji Ci pokażę swoje regipsy - płacz i zgrzytanie zębów :x Fot raczej nie będę robić :wink:

Kuźwa, nigdy nie wiadomo na kogo sie trafi :roll:

Ci moi wszystko potrafią robić - dolali mi wylewkę przy drzwiach, ocieplili okno - choć nie było łatwo, pozdejmowali wszystkie pozostałe szalunki - choć nie musieli. Popryzcinali styropian po wylewkarzach ( na antresoli, przxy zrzutach na bieliznę). NIc nie musze pokazywać palcem - sami robią. I wcale nie tak drogo. Z moimi pomysłami liczyłam na jakieś 50k za wszystko ( w końcu samego cieplenia dachu ok. 280 mkw) a wyszło ... 20 mniej :) + wszystkie te pierdlołki. Jestem pod wrażeniem.

Właśnie zależy na kogo się trafi - ja pierwszych pogoniłam, więc następni w zasadzie poprawiali coś co już było spieprzone :roll:

I teoretycznie byłoby dobrze, gdybym miała czas im stać nad głową i palcem każdy feler pokazywać - a nie miałam czasu niestety :-?

Dobrze, że mam tego niedużo :wink:

Kochana, spieprzyć można wszystko :lol:

Przy okazji Ci pokażę swoje regipsy - płacz i zgrzytanie zębów :x Fot raczej nie będę robić :wink:

Kuźwa, nigdy nie wiadomo na kogo sie trafi :roll:

Ci moi wszystko potrafią robić - dolali mi wylewkę przy drzwiach, ocieplili okno - choć nie było łatwo, pozdejmowali wszystkie pozostałe szalunki - choć nie musieli. Popryzcinali styropian po wylewkarzach ( na antresoli, przxy zrzutach na bieliznę). NIc nie musze pokazywać palcem - sami robią. I wcale nie tak drogo. Z moimi pomysłami liczyłam na jakieś 50k za wszystko ( w końcu samego cieplenia dachu ok. 280 mkw) a wyszło ... 20 mniej :) + wszystkie te pierdlołki. Jestem pod wrażeniem.

to ja juz zupełnie z kapci wyleciałam, myślałam ze znacznie wiecej cie to kosztowało.

dla porównania podam ile wczoraj pan mi zaspiewał za połozenie samego tynku zewnetrznego, ocieplenie i satke na kleju juz mam, no więc za sama robociznę po 66 zl za m2, a ja metrów mam ok 300 :evil: a gdzie koszt tynku a i jeszcze za wynajecie rusztowania miałabym zapłacic tak ok 50 zł za dobe :roll: :evil:

to ja juz zupełnie z kapci wyleciałam, myślałam ze znacznie wiecej cie to kosztowało.

dla porównania podam ile wczoraj pan mi zaspiewał za połozenie samego tynku zewnetrznego, ocieplenie i satke na kleju juz mam, no więc za sama robociznę po 66 zl za m2, a ja metrów mam ok 300 :evil: a gdzie koszt tynku a i jeszcze za wynajecie rusztowania miałabym zapłacic tak ok 50 zł za dobe :roll: :evil:

Za ok. 250 mkw tynków zew. + podbitka z wyprowadzeniem halogenów i wentylacją + dwa kominy do tynkowania, rusztowania, wyszło z materiałem ok. 40k.

Generalnie moje koszty to :

Stan surowy otwarty - 270 k

Alarm - 10k

Okna (bez Veluxów), drzwi zewnętrzne ( 2 szt) i do garażu (p/włam) brama garażowa - 54k,

Dach (materiał + robota) z Veluxami - 50k

Hydraulika - 12k

Elektryka - 19k

Klima - 30k

Wylewki ok 16k

Tynki wew 25k

Tynki zewn. 40 k

G-k- 30k

kominek z podłaczeniem będzie 17k

+ drobiazgi typu projekty wnętrz, tojka, podłączenie prądu budowlanego,konterer na rozebranie ruderki, projekt, adaptacja projektu, zrobienie projektów przyłaczy, no cały ten szpas - pewnie ok. 50k

ale to w sumie w okolicach 600k na dzień dzisiejszy.

Czyli ok. 2000 za metr.

Zabraknie mi jakieś 150 k :):) Tak przewidywałam :) powinnam się zamknąć w 3.000 za metr.