Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Nefer

rrmi

Recommended Posts

choć mam przeczucie, że niezasłużenie.... :oops:

E tam "niezasłużenie"... Ja też dołączam się do tych KLASK, KLASK :wink:

( i nie myśl sobie - ja z Twoich korzystam - post o wynajmowaniu - super - full professional :))

No to i ja się na coś przydałem :D

W razie czego - służę rozwinięciem zdobytej wiedzy i ew. dokumentami.

A za jakiś miesiąc będę już się mógł czuć pełnoprawnym użytkownikiem Forum, bo... mam nadzieję w tym czasie sfinalizować zakup MOJEJ działki!!!

Póki co - w przyszłą środę doprowadzę do przekazania prywatnej drogi gminie...)

• Odpowiedzi 30k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Nefer

9730

• wu

2385

• malgos2

1873

• ghost34

1109

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No to i ja się na coś przydałem :D

W razie czego - służę rozwinięciem zdobytej wiedzy i ew. dokumentami.

Ja mam jeszcze czas :), ale mam w planach wynająć drugie mieszkanie i chciałabym to zrobić "jak trzeba" - nie wykluczone, że się zgłoszę - dzięki serdeczne :)

A za jakiś miesiąc będę już się mógł czuć pełnoprawnym użytkownikiem Forum, bo... mam nadzieję w tym czasie sfinalizować zakup MOJEJ działki!!!

Póki co - w przyszłą środę doprowadzę do przekazania prywatnej drogi gminie...)

Jeśli o mnie chodzi - każdy, kto chce się dzielić swoimi doświadczeniami na tym forum ( czasem nawet nie do końca budowlanymi) jest absolutnie pełnoprawnym użytkownikiem. Jak nie wierzysz to mogę Cię mianować :):):):):) :wink:

Daj znać co z działeczką :) To będzie wielki dzień :)

Nefer cuda robi ten PAN :)

Już nie mogę się doczekać tego kominka :)

Ano fajne rzeczy robi. Ma piękny, bardzo stary ,nieduży dom , ale chyba przedwojenny na działce ze starodrzewem . Bajka.

Jemu chyba się też spodobał taki pomysł :) Ciekawe, ciekawe... :lol:

Nefer cuda robi ten PAN :)

Już nie mogę się doczekać tego kominka :)

Ano fajne rzeczy robi. Ma piękny, bardzo stary ,nieduży dom , ale chyba przedwojenny na działce ze starodrzewem . Bajka.

Jemu chyba się też spodobał taki pomysł :) Ciekawe, ciekawe... :lol:

Ja to już tylko czekam na efekty, wcześniej wybiorę się do dentysty żeby szczękę dobrze umocował :wink: :)

Nefer jakie cuda :o

Ty to masz dar nie tylko wynajdywania ładnych rzeczy ale i ludzi co je tworzą :roll: :roll: 8) 8)

Zatkało mnie :-?

TO chyba po tacie :):) :oops:

W latach 70 wymarzyły mi sie adidasy, za kostkę i na rzepy. Białe.

Oczywiście nie było mowy - nawet w Pewexach nie było takich cudów.

A mój tata znalazła w Izabelinie producenta takich butów ( ale dla dorosłych)

Pojechaliśmy do jego warsztatu, a ten wziął miarę i zrobił mi takie adidasy na rzepy.

Może coś w tym jest .....:):)

Poza tym mam wrażenie, że ci ludzie po prostu potrzebują pieniędzy. I zdecydowanie wolę im zapłacić niż "Artyście", który raz, że się ceni, dwa - nie potrzebuje ich tak bardzo, bo nowe BMW może zaczekać.

MOże to nie jest mądre podejście, ale tak mam...:)

A ja bym powiedziała, ze to jest po prostu ludzkie podejście 8)

I mysle, ze cuda zrobione przez kogoś takiego będą miały dusze i serce 8)

Fajny twój tato, mało który by tak dla córy szukała butów wymarzonych :roll:

Te adidasy jakoś mi się skojarzyły ze złotymi pantofelkami :wink: tylko w bardziej nowoczesnęj wersjii 8) :wink:

A ja trochę ni z gruchy ni z pietruchy :wink: To chyba w Twoim dzienniku Nefer czytałam o programie, do którego można wrzucić projekt domu i swobodnie "chodzić" wewnątrz planując urządzenie poszczególnych pomieszczeń. Ostatnio wspomniał też o tym Jurand79. Podobno można go było "ściągnąć" przez muratora. Będę wdzięczna za wskazówki jak załatwić sobie to cudo, oszczędzi główkowania na przyszłość, a może nawet wpadną jakieś koncepcje zmian przy adaptacji projektu. Pozdrawiam serdecznie. :D

A ja trochę ni z gruchy ni z pietruchy :wink: To chyba w Twoim dzienniku Nefer czytałam o programie, do którego można wrzucić projekt domu i swobodnie "chodzić" wewnątrz planując urządzenie poszczególnych pomieszczeń. Ostatnio wspomniał też o tym Jurand79. Podobno można go było "ściągnąć" przez muratora. Będę wdzięczna za wskazówki jak załatwić sobie to cudo, oszczędzi główkowania na przyszłość, a może nawet wpadną jakieś koncepcje zmian przy adaptacji projektu. Pozdrawiam serdecznie. :D

Iwuś - ja kupiłam taką wizualizację od biura projektowego ( a właściwie firmy, która z tym biurem współpracuje) tam gdzie kupowałam projekt. Wiem, że można też to zrobić w Archon - można kupić ten program w necie i są jeszcze programiki w hipermarketach - za ok. 30 pln. Coś na tym też widać:):)

Poza tym mam wrażenie, że ci ludzie po prostu potrzebują pieniędzy. I zdecydowanie wolę im zapłacić niż "Artyście", który raz, że się ceni, dwa - nie potrzebuje ich tak bardzo, bo nowe BMW może zaczekać.

MOże to nie jest mądre podejście, ale tak mam...:)

Mam dokladnie tak samo :) A przede wszystkim pasji w czlowieku potrzeba mi najbardziej :wink:

Wiesz Nefer, muszę Ci powiedzieć, że dobrze mi się z Tobą buduje :lol:

Ty szukasz wykonawców, projektantów itp, a ja po prostu ich podkradam :wink:

Też dzwoniłam do pana od fusingu. Pytałam o witraż do mnie do domku. Bardzo miły z niego człowiek i czuć z rozmowy, że to człowiek z pasją.

Bardzo dziekuję za wszystkie kontakty, niech Ci kobieto Pan Bóg w dzieciach wynagrodzi :wink: - jeśli nie chcesz w ilości to w jakości - ja tak kiedyś mówiłam a teraz proszę o ilość.

Wiesz Nefer, muszę Ci powiedzieć, że dobrze mi się z Tobą buduje :lol:

Ty szukasz wykonawców, projektantów itp, a ja po prostu ich podkradam :wink:

Też dzwoniłam do pana od fusingu. Pytałam o witraż do mnie do domku. Bardzo miły z niego człowiek i czuć z rozmowy, że to człowiek z pasją.

Bardzo dziekuję za wszystkie kontakty, niech Ci kobieto Pan Bóg w dzieciach wynagrodzi :wink: - jeśli nie chcesz w ilości to w jakości - ja tak kiedyś mówiłam a teraz proszę o ilość.

Ewik1 - na nic nie patrz tylko podkradaj ile wlezie !!!!

Prawda, że Tomek jest fajny ? NIe przestrasz się go, bo nie wygląda na biznesmena :):) To zdecydowanie artysta :)

A za dzieci dziękuję serdecznie - moje dwie sztuki wystarczą mi do końca życia :):)

Nefer, i jak - udało Ci się nie zasnąć i dzieci do szkoły odwieść ? Teraz śpij , odpoczywaj - a jak oczka po przebudzeniu otworzysz to już przyjemniejszy dzień będzie, lepszy i z pewnością krótrzy :wink: . No i siły do dalszych zmagań będą 8) :wink:

P.S. A dlaczego geodeci Cię olali ? Co oni sobie myślą ? :evil:

Nefer, i jak - udało Ci się nie zasnąć i dzieci do szkoły odwieść ? Teraz śpij , odpoczywaj - a jak oczka po przebudzeniu otworzysz to już przyjemniejszy dzień będzie, lepszy i z pewnością krótrzy :wink: . No i siły do dalszych zmagań będą 8) :wink:

P.S. A dlaczego geodeci Cię olali ? Co oni sobie myślą ? :evil:

Jeszcze troszkę muszę poorać :):)

Widać geodeci mają za dużo kaski :)

Ale dostałam namiar od jednego Bywalca :):) Dzięki :)