braza 20.09.2008 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 http://www9l.incredimail.com/scache/im//gallery/content/200806181240/content_11917_prev.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 20.09.2008 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 Jakie ładne :) Ruszm d,upę do Maluszka - drewno trzeba poprzerzucac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 20.09.2008 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 Nefercia przepraszam, ze tutaj, szybiej znalazlam bo na 1. stronie a i Twoj synek nie dawno mial gips wiec ja przychodze zapytac sie o rade... Stefek wczoraj przed 22 zwychnal rzepke w kolanie. Co przezylismy, zwlaszcza On, to opisac sie nie da. Cierpial bez slowa tylko mina bila i zaciskanie piastek i buzi. Na szczescie Pani dr.w szpitalu na Bielanach ustawila mu kosc z powrotem bezinwazyjnie i bez narkozy, ale przez 2 tygodnie bedzie mial gips aby kolano sie ustabilizowalo. Trzymajcie dla Niego kciuki aby wszystko dobrze sie skonczylo. Potem czeka nas rehabilitacja tego kolana... Jesli ktos ma jakies doswiadczenia z tego typu problemami, to dajcie prosze znac, kazda dobra rada sie przyda. Dzieki serdeczne. ja trzymam kciuki mocno, mocno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 20.09.2008 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 Dziekuje wszystkim. W Stefka rzepka wyskoczyla w bok, lewe kolano a rzepka tez w lewo poszla, sterczala tak z boku. Zdjecie rtg nic nie pokazalo,nawet tego na zdjeciu nie bylo widac, pani dr. pytala nas czy on tak zawsze mial to kolano. Potem jednak po obejrzeniu drugiego zdrowego kolana, stwierdzila, ze to musiala wyskoczyc rzepka, bo w jej miejscu jest dziura - pusto. No i aby nie czekac na zneczulenie 6 godzin w bolu to po woli, po woli ustawila mu, rzepka zaskoczyla z powrotem. Dali mu gips na 2 tygodnie. Kolo kolana jest gruby - chyba normalny gips, wyzej do podudzia i na dole powyzej kostki (kosta wola od gipsu) ten gips jest cienki. Noge ma lekko zgieta. W domu kazali dac tylko przeciwbolowe w razie bolu, nic wiecej. Ja sie tylko zastanawialam czemu jak juz noga byla w gipsie nie zrobili rtg, aby zobaczyc czy to dobrze zaskoczylo, czy jest na miejscu, bo 14 dniach to ..., nawet nie chce myslec.... Jutro mamy pojechac pokazac noge do kontroli, to znaczy czy gips jest dobrze zalozony, czy nie ma ucisku... Po Tym co przeczytalam na pw. namawiam meza aby Stefkowi zrobic rezonans privatnie. Martwi nas to, ze Jego by trzeba bylo przy tym uspic, bo trzeba caly czas lezec bez ruchu a czy on nam wytrzyma???/ No martwie sie strasznie.., bede myslec.., zapytam jutro na kontroli..., tylko cos mi mowi, ze oni sami nie dali, to teraz beda mowic, ze nie trzeba robic rezonansu. Kurka... Nefer dzieki za telefon, ja wlasnie spalam, bo cala noc czuwalam przy Stefku. On spal, ale ja nie moglam z nerwow, tylko nasluchywalam co z nim. Wyobrazcie sobie, ze w moim lewym kolanie czulam takie goraco, jakbym to ja miala ten gips. Co to znaczy psychika... A Stefek bardzo dziely jest, bardzo dziely. ale bierze moja reke i kladzie mi na gips, zebym mu to zdjela. straszne jest to, ze On nie rozumial co to sie stalo, wiedzial tylko, ze strasznie boli i bardzo bal sie tych wszystkich obcych ludzi i dzwiekow. Nawet w domu jakjest jakis niespodziewany dzwiek to podskakuje ze strachu i spoglada na drzwi..,czego wczesniej nie bylo. No nic, trzeba zyc jakos i z tym. Nefercia to ja przeniose ta gadanine do moich komentarzy, bo Ci tu zasmiecam.., przepraszam.., choc wiem, ze rozumiesz i nie masz nic przeciwko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 20.09.2008 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 Zeljko nie przepraszaj , bo i nie ma za co.Może zrobić z tego nowy temat , wtedy więcej osób do tego dotrze i na pewno się znajdzie ktos w ten sam sposób poszkodowany.Trzymajcie się z synkiem dzielnie , ściskam za Was mocno kciuki !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 20.09.2008 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 Zeljko trzymajcie sie, strasznie wspolczuje i mam nadzieje ze szybko przestanie bolec kolanko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 20.09.2008 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 Żelka, Rzepka nie wypada sama z siebie. BYć może to problem z więzadłami krzyżowymi. W razie czego daj znać - dam Ci namiar na faceta, ktory robił kolana mojego męża. Pracuej w przychodzi AVi, a operacje robi w Klinice w Legionowie. Jest świetnym fachowcem. W przypadku Stefka , po zdjęciu gipsu zrobiłabym USG kolana - nie musisz go usypiac a i badanie jest fajne :) Nie zapomnijcie zapytać co z tymi lekami antyzakrzepowymi - żebyście nie mieli większego problemu. NIe gadaj o zaśmiecaniu w komentarzach, bo to nie zaśmiecanie. Trzymam za Was kciuki. Pamietaj, że jak jedziesz do Bielańskiego do Kliniki Ortopedii ( tam z boku) na kontrolę to czekasz tam kilka godzin. Weź coś do picia i do jedzenia - serio. Tam jest amok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 20.09.2008 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 Dodam tylko że jesli jest to problem z "krzyżowymi" nie czekać!!!!!!do zdięcia gipsu!!!!!Trzeba jak najszybciej !!!!U dorosłych odbywa się to troszkę inaczej!!!!Posłałem Ci wiadomość na priv!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 20.09.2008 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 ja mam namiar do fantastycznego speca od kontuzji sportowych - specjalizuje się własnie w kolanach - robił już mojej mamie operację na jednym kolanie ( drugie też będzie za jakiś czas ciachał).Prywatnie przyjmuje w Klinice Damiana , nie wiem czy również w jakimś szpitalu.Jak będzie trzeba zaraz wyślę Ci jego dane na priv . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 20.09.2008 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 Zeljka masz dzielnego synka trzymam kciuki. Ja w przeciwieństwie do Ani nie mam takich doświadczeń 'na szczęście' a nie 'niestety'. ale mnie łapiesz za słówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 20.09.2008 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 Dajcie namiar do tych lekarzy, bardzo prosze na pw. Strasznie sie boje. A jak to sie stalo, moje kochane, Stefek siedzial sobie spokojnie pod kaderka, ja mu dalam kolacje, poszlam po szczoteczke do zebow, jak wrocilam to siedzial troche dalej, wciaz pod kadra, a ja chcac dojsc do buzi musialam tak blizej niego ukleknac... Niestety moim kolanem ukleknelam na jego kolano 9 w miedzy czasie on sobie przestawil jedna noge - ta noge ,jakby po turecku, na bok) i tylko przerazone oczy widzialam. Strasznie sie czuje, ze to wlasnie ja spowodowalam ten wypadek. Ale czasu juz nie cofne. Gryzie mnie to od srodka ale nie wolno mi sie zamartwiac teraz, musze byc silna dla niego. Oby tylko nic gorszego z tego nie bylo, bo nawet nie chce myslec.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 20.09.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 no i wkleiłam te zdjęcia klimy z komórki...sorry... może jutro puknę z drugiego aparatu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 20.09.2008 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 Nefcia a co to jest to cóś na pierwszej fotce co jak obrazek wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 20.09.2008 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 Nefcia a co to jest to cóś na pierwszej fotce co jak obrazek wygląda To jest moja klimatyzacja w bibliotece ( i taka sama w sypialni) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 20.09.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 no skoro pisałaś o klimie to przypuszczałam że to ale to tak właśnie wygląda jak obrazek jakowyść?? mnie to sie zawsze kojarzyło z jakąś krzynką u sufitu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 20.09.2008 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 no skoro pisałaś o klimie to przypuszczałam że to ale to tak właśnie wygląda jak obrazek jakowyść?? mnie to sie zawsze kojarzyło z jakąś krzynką u sufitu Bo to teraz jest taka ładna skrzynka u sufitu - wygląda jak obraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 20.09.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 no to miodzio poczekam na lepsiejsze foteczki chociaż na tych już wyglądają ładnie te obrazki i kolorki mają fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 20.09.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 no to miodzio poczekam na lepsiejsze foteczki chociaż na tych już wyglądają ładnie te obrazki i kolorki mają fajne Jeszcze zafoliowana więc niewiele widać ... Ale już niedługo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 20.09.2008 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 poczekam ja z tych cierpliwych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 20.09.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 W przyszłym tygodniu ma być prąd w domu, więc będą zalewać freonem (czy jakimś innym szuwaksem). I się rozpieczętuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts