Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Nefer

rrmi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Nefer

9730

• wu

2385

• malgos2

1873

• ghost34

1109

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No to jestem....

Kamyk - jeszcze Cię nie znam, ale już mi się chłopie podobasz...

Nefercia - będę u Cię jakoś po 9....

a chłopami nie ma co się bardzo przejmować...choć wiem, że czasem to się tylko tak łatwo mówi....ja swojego niby mam w domciu, ale ostatnio wraca z roboty tak zmordowany, że pada na twarz zaraz po sporcie o 20...a ja nie mam sumienia go budzić, bo coś tam chcę mu opowiedzieć....więc tak ciut jakbym słomianą wdową była....ale jutro juz piątek i mam nadzieję, że z tego tytułu wszystkim będzie lepiej...czego oczywiście życzę...

buziaki i zmykam spać bo jutro muszę wyglądać pięknie conajmniej jak Neferka... :wink:

dzień dobry,

Nefer, Kamyk ma kaca... no ale jak się Wyborową zapija Malibu... :D :D

chociaż lepszy kac niż ekstrakcja jaj a obawiał się w o to moich komentarzach nielicho :)

siem nie zapija tylko to jest zestaw damsko męski

a o jaja siem nie bałem ,bo je w domu zostawiłem co by nie ryzykować niepotrzebnie :wink: Co ja desperat jaki czy co :wink: :D :D

kiedyś to siem numery robiło :wink:

a te zajęcia to co z samoobrony??? :o

No jeszcze nie wiem , może pojawią się jakieś chwyty :D :D

Dzieciaki zaczynają takie zajęcia na rok przed wejściem w wiek przedszkolny.Oswajają się z miejscem , z paniami... Na początku rodzice uczestniczą w zajęciach , potem stopniowo sie wycofują.Dzięki temu jest duża szansa uniknięcia przedszkolnego szoku , kiedy dzieci zaczynają pełnoprawne zajęcia.

Dzieciaki zaczynają takie zajęcia na rok przed wejściem w wiek przedszkolny.Oswajają się z miejscem , z paniami... Na początku rodzice uczestniczą w zajęciach , potem stopniowo sie wycofują.Dzięki temu jest duża szansa uniknięcia przedszkolnego szoku , kiedy dzieci zaczynają pełnoprawne zajęcia.

te zajęcia trwają przez cały rok??? Płącicie za to jako rodzice? Dzieci w ramach zajęć przygotowawczych są w przedszkolu 8 czy 4 godziny a jak z wyzywieniem ?

te zajęcia trwają przez cały rok??? Płącicie za to jako rodzice? Dzieci w ramach zajęć przygotowawczych są w przedszkolu 8 czy 4 godziny a jak z wyzywieniem ?

Zajęcia trwają cały rok - 2 razy w tygodniu po godzinie. Płacimy , ale opłata nie jest wielka - z tego co pamieta, 10 zeta za zajęcia.

W coraz większej ilości przedszkoli jest taka opcja i wszędzie jest to chyba odpłatne.To nasze przedszkole jest akurat społeczne - nie dlatego,że nie chcieliśmy posłac małej do publicznego.Po prostu to spodobało nam się najbardziej ze wszystkich , które są niedaleko .

Nefer nas zabije za OT ale muszę jeszcze pociągnąć ten temat bom z branży. U nas jest tak, że dzieci zapisuje sie do przedszkola ale to rodzic decyduje ile czasu spędza w przedszkolu z dzieckiem - jednym słowem potrzeby dzieci są indywidualizowane a więc moge być w przedszkolu nawet rok codziennie jeżeli tylko czas mi na to pozwala i nie musze się wycofywać bo wycofuje się tez pani Kowalska czy inny pan Piździński. Nie wiem czy to do końca dobre bo wydłuża okres adaptacji a ja jednak jestem za radykalnymi cięciami jeżeli chodzi o edukację przedszkolną i wczesnoszkolną - moim zdaniem w konsekwencji adaptowaniue się dzieci jest mniej bolesne

I tu jest taka możliwośc.Jeśli dziecko wciąż potrzebuje obecności rodzica w czasie kiedy rozpoczyna normalne przedszkole nikt go nie będzie wyganiał z zajęć :) Wszystkim dzieciom daje się tyle czasu ile im potrzeba.

Pamietam,że mój brat jako mały nadwrażliwiec miał kłopoty z aklimatyzacją przedszkolną mimo,że chodzil na takie przedprzedszkolne zajęcia. Zostawaliśmy z nim każdego dnia .Po dwóch miesiącach nawet nie spojrzał , kiedy wymknęłam się na chwilę z sali. :D Potem przedszkole pokochał i nie można Go było stamtąd wyciągnąć.

Ja nie chodziłam do przedszkola , tylko byłam z Mamą w domu.Nie czuję się stratna :) i cudownie wspominam ten czas.Ale też trzydzieści lat temu były inne przedszkola :D

Też myślę,że przedszkole to fantastyczny pomysł.

To do którego zapisaliśmy córę jest dodatkowo integracyjne.Parę osób jak to słyszało pukało się w czoło.Nie był to priorytet na naszej liście wymagań , ale nie mamy zupełnie nic przeciwko temu :D

zalezy na czym ta integracja ma polegać. ja uczyłem w gimnazjum integracyjnym ale dyrektor to imbecyl a dzieci z obniżonym progiem wymagań potrzebne były mu tylko do uzyskiwania subwencji na szkołę - nie miało to nic w spólnego z kształceniem integracyjnym

Kurczę, Kamyk, ależ się obśmiałam! :lol:

Bardzo mi się podoba Twoja pomysłowość, naprawdę! :lol:

Nefcia, jak zawsze - przejdzie, bo musi i pcha się wózek dalej...

Ciśnienie Ci spadnie przecież za chwilę i znowu będziesz nas lubić. :wink:

A chłop jak wróci, to będzie musiał gęsto się tłumaczyć i jeszcze jakiś prezent nietani na przeprosiny kupić. 8) Musi boleć, nie ma to-tamto. 8)

Media znaczy się chyba wszystkie masz, poza netem szerokopasmowym na budowie - a może i to już jest? :D

Love you. 8)

hmmm - zwróciłem uwage na kadrę bo moim zdaniem ta jest najwazniejsza. I co widzę: psychologowie, logopedzi, nawet native speaker, rytmika, terapia behavioralna, zajęcia ogólnorozwojowe no no, gimnastyka korekcyjna. jestem pod wrażeniem...

że tak zboczenie zapytam - jeden język obcy jest w ofercie?