Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Nefer

rrmi

Recommended Posts

To ta rura jest chyba tam co to ja nie tego :wink:

No jesli Tobie sie podoba to mi w sumie tez .

Kazdy ma swoje.

My dzisiaj podziwialismy pol wieczoru nasze psy :roll:

Tańczyś się nie da - za gruba :) Ale poćwiczyć można :)

Wiem, że to nieco zwariowany pomysł z tą rurą, ale spróbiję tak - zawsze można obudować :):)

• Odpowiedzi 30k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Nefer

9730

• wu

2385

• malgos2

1873

• ghost34

1109

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Heloł,

przyszłam powiedzieć, że ja tę rurę widziałam...i Wam moi drodzy powiem, że nasza Nefercia jak nic jeszcze na niej tańczyć będzie :lol: :lol: :lol: niech no tyko jaka impreza tam będzie - a zobaczycie co z taka rurą robić będzie można....

Nefercia - długo jeszcze siedziałaś? wiesz że zrobiłyśmy dokładnie to samo? tylko ja herbatkę bez prądu :roll: ale za to po długaśnej gorącej kąpieli... :lol: Jeśli chodzi o kominek - jest super.... a ja może się dziś pojawię ten ogień zobaczyć - bom bardzo ciekawa...Kochana puść sygnałka jak zaczną palić....

no i weź ze sobą dziś coś mocniejszego bo jak Ci zaczną Twój piękny dach rozwalać....byś z nerw nie padła...

buziaki.. :wink:

Heloł,

Nefercia - długo jeszcze siedziałaś? wiesz że zrobiłyśmy dokładnie to samo? tylko ja herbatkę bez prądu :roll: ale za to po długaśnej gorącej kąpieli... :lol: Jeśli chodzi o kominek - jest super.... a ja może się dziś pojawię ten ogień zobaczyć - bom bardzo ciekawa...Kochana puść sygnałka jak zaczną palić....

no i weź ze sobą dziś coś mocniejszego bo jak Ci zaczną Twój piękny dach rozwalać....byś z nerw nie padła...

buziaki.. :wink:

Tragedii nie było - koło 19.00 byłam w domu. A tu stoi i winko od Maluszka i coś mocniejszego od "Strażaka" - jest w czym wybierać :)

Witaj Nefer - jestem u Ciebie po raz pierwszy - pozwoliłam sobie pomyszkować trochę po Twojim dzienniku. Wnioski:

- dom jest przepiękny

- łazienka dzieci - o ile zdecydujesz się na kolory czerwono-czarne - prześliczna

i Pytanko, może nie na miejscu - ile poszło Ci już kasy i w ilu planujesz się zamknąć??

Pozdrawiam cieplutko

Byłam oblookać rurę i kominek i efekt tego jest taki , że zaczynam męczyć Męża ,gdzie by tu u nas takie rurowe cudo wstawić.Rura jest po prostu zaje........fajna :) :) Oprócz tańców ,można też z niej zrobić ześlizg strażacki - tu liczę na przeszkolenie naszego forumowego " strażaka" 8) 8)

Kominek wygląda super , nawet bez obudowy prezentuje się bajecznie.No i ten otwór jest sporaśny.

Kto nie widział niech leci w te pędy , a nie pożałuje.

Nefercia znowu było przemiło - dzięki za spotkanie :D :D

Dzięki :) Szkoda,że tak krótkie - przepraszam :oops: .

Ale drewno już kupiłam - panowie siedzą na dachu i robią obróbkę.

Jakimś cudem wystawili to rurzysko na zewnątrz :)

Kamyk był przed chwilą i powiedział , że zajebiście - jemu się też rura podobała.

A mnie się podobał jego projekt -to będzie bardzo piekny dom.

Kamyk będzie miał pewnie taką rurę jak moja - tyle , że na elewacji - to dopiero będzie czad :):)

niestety, muszę Cię zasmucić,

nie wzięłaś pod uwagę że ta rura gdy się wygrzeje, zmieni kolor, na taki brunatno-granatowy z metalicznym połyskiem,

po wtóre, weź pod uwagę że jak będziesz palić to rura będzie gorąca,

Ta rura jest izolowana i maksymalna temperatura wynosi do 5 stopni powyżej temperatury pokojowej. Składa się z rury fi 200 obłożonej taką dziwną białą, izolacją ( o śmiesznej strukturze - coś pomiędzy watą a wełną) a na tym jest druga rura fi 250.

Dlatego raczej koloru nie zmieni - ale czas pokaże.

No i jak tu z Wami gadać - jak Wy tylko umawiacie się tutaj?

Nefcia, kominek piekny i w ogóle. :D

Ależ będziesz miała piękne Boże Narodzenie! :D

Dzięki :)

A z tym Bożym Narodzenieniem to się obaczy. W końcu jeszcze prawie 3 m-ce - może się uda ... ale nie liczyłabym na to zbytnio :)