Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Nefer

rrmi

Recommended Posts

Nefercia orchideami drogę wysadzi.. :D Pasa???

nie 8)

ma być egzotycznie, z dyskretną elegancją a nie nahalnym luksusem. zapach ma być ledwie wyczuwalnym aliansem najcudniejszych woni dalekiego wschodu w połaczeniu z nowoczesnością ... cos pomiędzy kawą, szampanem i sexem... nie wiem jak się te kwiaty nazywają ale takich oczekuję O!

• Odpowiedzi 30k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Nefer

9730

• wu

2385

• malgos2

1873

• ghost34

1109

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wypróbuj szczotkę ryżową na kiju od miotły (mozna kupić takie przykręcane do tegoż kija ryżówki), a potem zebranie nadmiaru wilgoci zwykłym mopem.

Działa, wiem na pewno, bo Teściowie uparli się na płytki jakby wysypane piaskiem w łazience ("nie będzie ślisko na mokrym"). :evil:

Po dojściu do wprawy 20 minut i masz czysto. :-? :lol:

niezły patent tylko u mnie łazienka nieduża :roll: za to zakamarków tysiące :-? i tam taka szczotka niestety nie dotrze :-?

dzięki depesiu za podpowiedź :D

Porównanie Spatherm 1V

Speedy 1V

rozmiar 450x570

moc min. 9 kW

moc max. 14 kW

Varia 1V

rozmiar 450x570

moc min. 11 kW

moc max. 16 kW

I chyba tyle różnic.

Ceny OBU tych modeli w najuboższych wersjach (cokolwiek by to znaczyło - też tego nie kumam, co to jest standard, luxsus, elegance lub avantgarde :o ) 1531€...

To co, w varia dają gratis większą moc? :D

A frezje lubię :wink:

A ja jeszcze ponudzę o kominkach :oops:

Oto co mi odpisali sprzedawcy tego cuda:

Seria Speedy ma ścięty trapezowo tył paleniska - generalnie przeznaczenie tych wkładów to kominki narożne.

Seria Varia ma prostokątbe paleniska do zabudowy kominka na prostej ścianie.

Z czego by wynikało, że masz Neferko zły kominek, a jako że to uznaję za niemożliwość, to... już sama nie wiem :roll:

Mój RDRH nie ma ściętej ściany, a nawet gdyby miał , to zupełnie mi nie przeszkadza , bo stoi przy prostej ścianie.

Gdybym go koniecznie chciała mieć w kącie - wtedy musiałby tę ścianę mieć ściętą (chyba, że mam duży "kąt")

W Speedy RDRh nic nie ma ściętego :

http://images45.fotosik.pl/17/b1c7df385c793f45med.jpg

Być może w Varii, która była brana pod uwagę. ALe to łatwo stwierdzić patrząc na wysunek techniczny wkładu..

Tak, faktycznie przekroje mają inne (o ja gupia c. :roll: ) a czemu Twój jest speedy a nie varia? - nie wiem sama która nazwa bardziej do Ciebie pasuje... :lol: :lol: :lol:

A Twój ma podnoszoną szybę do góry? Jak ona jest podnoszona, bo to sporawa szybka: na jakichś prowadnicach, czy jak?

Przyszłam powiedzieć dzień dobry....dopiero teraz bo całe rano byłam odcięta od świata :o przez panów co to robili konserwację sieci elektrycznej :o :roll: ale już jestem i gadki o kominkach nie przerywam...

Ale spokojna już w temacie jestem bo na wątku o kominkach mi potwierdzili co chciałam....wiec teraz tylko muszę uzbierać dużo drobnych :lol: :lol: :lol:

Tak, faktycznie przekroje mają inne (o ja gupia c. :roll: ) a czemu Twój jest speedy a nie varia? - nie wiem sama która nazwa bardziej do Ciebie pasuje... :lol: :lol: :lol:

A Twój ma podnoszoną szybę do góry? Jak ona jest podnoszona, bo to sporawa szybka: na jakichś prowadnicach, czy jak?

Mój jest Speedy RDRh okrągły.

Szyba jest chowana do kasety - jest w niej ukryty mechanizm.

Mój jest Speedy RDRh okrągły.

Szyba jest chowana do kasety - jest w niej ukryty mechanizm.

No wiem, wiem, tylko ja po niemiecku to nie byłam pewna czy "hochschiebbar" to znaczy że jest podnoszona do góry :wink:

Tak, szyba podnoszona do góry , chowana w kasetę - Również szyba sotwiera się na bok ( no bo jak umyć szybę w kasecie ?) A może ruszysz tyłek i sobie obejrzysz cooooooooooooo ?

Speedy to jedna linia. A Varia to druga linia produktów.

Ale w każdej z tych linii kominku różnią się kształtem i mocą.