Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Nefer

rrmi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Nefer

9730

• wu

2385

• malgos2

1873

• ghost34

1109

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Serdecznie i głęboko nienawidze mojej obecnej kuchni ( drewnianej :)) :)

Jakbym siebie słyszała :D

Słuchajcie - byłam ostatnio w Ikei i macałam sobie tę czerwoną kuchnię w połysku, co oni tam mają - wiadomo do pupy, bo nie ma na wymiar, ale sam materiał jest super - NIC nie znać paluchów :o Nie wiem jak oni to robią, ale serio: stałam, macałam, paćkałam (zastanawiałam się nad wysmarkaniem się w te drzwiczki :wink: ) aż się ludzie patrzyli, i NIE WIDAĆ NIC! Serio serio!

No ale jak byłam w jakimś saloonie ostatnio i macałam próbki, to całe ufifrolone w liniach papilarnych - dlaczego Ikea ma lepszy materiał? Buuu :cry:

Mieszane uczucza to są jak nie lubiana teściowa wpada w Twoim nowiusieńkim Mercedesie klasy A do głębokiej przepaści :wink: :D

Nowoczesnych się boję, a typowo klasyczne lub typowo rustykalne powodują u mnie lekkie drgawki. Nie wiem, jak ja to pogodze urządzając kiedyś swoją kuchnię :-? Obecnej nie znoszę, ale to ze względu na jej marność nad marnościami pod względem metrów (a właściwie ich braku :-? )

Dobranoc i spokojnej nocy :D

Mieszane uczucza to są jak nie lubiana teściowa wpada w Twoim nowiusieńkim Mercedesie klasy A do głębokiej przepaści :wink: :D

Nowoczesnych się boję, a typowo klasyczne lub typowo rustykalne powodują u mnie lekkie drgawki. Nie wiem, jak ja to pogodze urządzając kiedyś swoją kuchnię :-? Obecnej nie znoszę, ale to ze względu na jej marność nad marnościami pod względem metrów (a właściwie ich braku :-? )

Dobranoc i spokojnej nocy :D

No i przynajmniej nie masz kłopotu :) Ale jeszcz se powybierasz aż Ci bokiem wyjdzie :):)

yyyyyyyy mam mieszne uczucia :)

He, he mieszane uczucia to beda nawet jak juz wszystko urzadzis. :lol: potem sie zaczyna, a czy to na pewno to, a czy tu nie powinnam byla tak, a czy tam nie brakuje, a czy tu nie za duzo...

Ja na przyklad z tej mojej ostroznosci aby nie napackiac za duzo, teraz sie zastanawiam czy nie za nudno... :lol: pierwszy miesiac wszystko mi sie podobalo, a teraz to juz bym znowu urzadzala na nowo... :lol:

Zal mi, ze pieniedzy nie mam, bo chetnie bym stare mieszkanie przerobila na nowoczesne... :D tyle, ze wtedy to juz na pewno nikt nie kupi mieszkania bo aby mi sie oplacalo, to cena musialaby byc wieksza...

Nefercia a jak Ty z sprzedaza mieszkania, juz chyba nalezaloby zaczac szukac kupca..., no chyba, ze nie sprzedajesz, to wtedyk masz dobrze, bo na rynku chyba nic sie nie dzieje...

Uff dobrze że poi co nie mam takich dylematów..powód... co prawda wykonanie kuchni czeka mnie jeszcze tej zimy, ale ja do kuchni nie wchodzę bo to wielce niebezpieczne miejsce, wszystko sapie i syczy na mnie. A żona niecierpi kuchni bo jest..cytuję : "zbyt przyziemna". Najpewniej zrobimy palenisko i kociołek na ruszcie i będzie po problemie. :lol:

gdyby nie to, że moja połowica jest bardzo klasyczna to jeśli mowa o kuchnich nowoczesnych byłaby któraś z tych dwóch

...

http://www.hubkitchens.com/img/kitchen.jpg

i ta

http://www.werkshagen.de/img/prisma/prisma_kueche_rot_2.jpg

ale zdaje się że u nas będzie połączenie nowego ze starym - póki co takie są plany :roll:

http://images34.fotosik.pl/355/3b43fcb10c18178e.jpg czuć w niej klasykę, ale nie aż w takim mocnym wydaniu, nie?

Nefercia a jak Ty z sprzedaza mieszkania, juz chyba nalezaloby zaczac szukac kupca..., no chyba, ze nie sprzedajesz, to wtedyk masz dobrze, bo na rynku chyba nic sie nie dzieje...

Sprzedaż teraz mieszkania mija się z celem - totalne zamrożenie rynku. Nikt nic nie wie. Kredyty w górę. Developerzy mają ciepło. Poczekam - nie pali się, a nie chcę, żeby mi się kto po domu szwendał zanim się wyniosę :)

Uff dobrze że poi co nie mam takich dylematów..powód... co prawda wykonanie kuchni czeka mnie jeszcze tej zimy, ale ja do kuchni nie wchodzę bo to wielce niebezpieczne miejsce, wszystko sapie i syczy na mnie. A żona niecierpi kuchni bo jest..cytuję : "zbyt przyziemna". Najpewniej zrobimy palenisko i kociołek na ruszcie i będzie po problemie. :lol:

Też biorę takie rozwiązanie pod uwagę z racji, że mi marża skoczyła na 1,9 :)

Nitu ja lubię po bandzie,więc u mnie musi być mocno :):) Ponadto chcę przełamać tę "grzeczność" w wyposażeniu, bo nie lubię wiesz.. hotelowych wnętrz...:):)

Ostanio w BRW widziałam zajebiste krzesełka barowe. Wysokie, siedziska z mięciutkiego plastiku (czy lateksu ?) z żelowym wypełnieniem ale jaaaakie kolory !!! Wściekła czerwień, głęboki niebieski ... no piękne. Takie właśnie łamiące "beżyki".

A ta kuchnia tradycyjna bardzo ładna, choć spokojna. Ale podoba mi się.

Sasiadka ma ta czerwona lakierowana z IKEI - normalnie czad 8) bardzo mi sie podoba... ja nie moge miec mocno wokol siebie, bo chodze jak tykajaca bomba zegarowa :wink:

No to kurde pora do Ikei :)

hm.........

ja to bym się nawet nie wahała, ale jest jedna rzecz, której nie mogę mentalnie przebrnąć... i przez którą nie kupię tam kuchni.... to są te nawiercone dziurki w szafkach.... po prostu jak otwieram - zwłaszcza górną - szafkę i to widze to dostaję czegoś .... :evil: :evil:

no nie mogę...