DorciaIQ 01.11.2008 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 Jacie, Neferciu to specjalne łodkurzacze do kominka som? Czy nas nabierasz? No jak nie jak tak Dziś przetestowałam - ameryka - mówię Ci Minuta osiem i czysty komineczek. Nawet duże kawałki "zjada" Są takie co sie podłacza do odkurzacza ( nawet centrlanego) ale ja chciałam taki z niezależym silnikiem Czemu chciałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 01.11.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 Nie mam centralnego odkurzacza , więc musiałabym ciągać za sobą jedno wiadro ( odkurzacz kominkowy - a raczej separator popiołu) i klamot ( odkurzacz zwykły).Ponadto filtr jak filtr - nie zawsze jest takie rozwiązanie zdrowe dla odkurzacza. Dlatego wybrałam taki niezależny.Jest on droższY ( bo płacisz za silnik) i na pewno można kupić w Castoramie na kilkanaście złotych wiadro z rurą do podłączenia do odkurzacza (czyli separator popiołu), ale ja wolałam tak.. Ponadto można go używać do pyłów budowlanych.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 01.11.2008 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 Fajne, podoba mi się taki pomysł A ile za toto sobie liczą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 01.11.2008 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 Szezląg boski! I przed kominek i na taras. Już bym się wyciągnęła na nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 01.11.2008 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 Fajne, podoba mi się taki pomysł A ile za toto sobie liczą? Na Allegro 280 pln Do tego 20 szt filtrów papierowych - 17,50 pln Ale są rózne - musisz pooglądać. Jak wrzucisz "odkurzacz kominkowy" to wyjdą różne cuda. Ten mi się spodobał i fajnie działa. PIszą w instrukcji, że po jednym użyciu trzeba wymienić filtr papierowy - ale po wyczyszczeniu kominka nie było na tym filtrze nawet drobinki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 01.11.2008 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 Dzień dobry.... jestem... widziałam odkurzacz... bardzo zabawny... jeszcze nie mam kominka, więc i do odkurzacza mi daleko, ale nie powiem, że w swoim czasie z pewnością dopytam... a brykiecik luksius... a po co Ci aż tyle...czyżby się zapowiadało na ostrą zimę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 01.11.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 Dzień dobry.... a brykiecik luksius... a po co Ci aż tyle...czyżby się zapowiadało na ostrą zimę? Bo mam dość kupowania po stacjach benzynowych gównianego drewna po 20 pln za cztery szczapki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 01.11.2008 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 Nefer, ja rozumiemm, że gazucena rośnie ale tona brykietu, dobra Wumil pyta się gdzie kupiłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 01.11.2008 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 http://www.allegro.pl/item469852051_drewno_kominkowe_brykiet_bukowy_tani_dowoz_polska.html u tego pana - bardzo miły człowiek, ale dostawa dopiero po 12 listopada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 01.11.2008 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 Cześć , tona brykietu mnie powaliła ,gdzie Ty toto zamierzasz trzymać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 01.11.2008 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 Cześć , tona brykietu mnie powaliła ,gdzie Ty toto zamierzasz trzymać?To tylko jedna paleta :) Sama zobaczysz jak Ci się zmieni punkt widzenia na ilości jak zaczną Ci piach i żwir zwozić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 01.11.2008 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 Chwilowo muszę położyć swój punkt widzenia w pozycji horyzontalnej - zrobiłam dzis cztery ciacha na spęd rodzinny i padam na zmęczoną twarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 01.11.2008 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 Chwilowo muszę położyć swój punkt widzenia w pozycji horyzontalnej - zrobiłam dzis cztery ciacha na spęd rodzinny i padam na zmęczoną twarz Łorany - Ty to masz przerób A masz jakiś fajny przepis na szarlotkę ? Bo chodzi za mną ostatnio ...ale nigdy nie robiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 01.11.2008 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 Kiedyś szarlotkę zrobiłam , ale za dużo było krojenia jabłek i mi sie więcej nie chciało - postaram się odnaleźć przepis , ale nie wiem czy mi się uda. Ale jeśli to może być nie klasyczna szarlotka , a innego coś z jabłkami , to mam fajny i prosty przepis - wrzucić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 01.11.2008 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 Dawaj - łykam jak leci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 01.11.2008 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 CIASTO: ( starcza na 2 blachy tartowe ) 3/4 torby mąki1,5 szklanki cukru1 całe jajko2 żółtka1 mała śmietana 18 %cukier waniliowytrochę zapachu śmietankowego1 masło roślinne1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Wymieszać wszystko razem i zagnieść z tego ciasto.Jak się bardzo lepi do rąkk - podsypywac trochę mąką(Po zagnieceniu można przechowywać w lodówce zawinięte w folię spożywczą- nawet do miesiąca ) ZALEWA 1 mała śmietana 18%2x żółtko budyń śmietankowy albo waniliowy ( najlepiej Winiary i zawsze wersja z cukrem!)kilka kropel zapachu cytrynowegocukier waniliowypiana z dwóch białek ubita na sztywno z odrobiną cukru Najpierw wymieszać wszystkie składniki , potem całość wymieszać z ubitą pianą. Formę do tarty wysmarować tłuszczem i oprószyć mąką - wyłożyć ciastem Do tego powkładać pokrojone na ćwiartki jabłka ( mnie zazwyczaj wchodzą trzy duże ) Zalać zalewą Piekarnik na 180 stopni i na 40 minut do pieca.Mniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 01.11.2008 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 Milusi ten odkurzaczyk, nie powiem Ale ta tona brykietu mnie powaliła ... jesteś debeściara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 01.11.2008 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 Dzięki Dobroszko - bardzo smacznie wygląda :) Brazunia tego nie jest tak dużo To tylko jedna paleta , po dziesiątkach palet z cegłami to nic wielkiego raptem 96 opakowań A będe miała to w końcu z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 01.11.2008 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 No ale jak brzmi!!!!! Tona!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 02.11.2008 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 a czy kafelkarz juz zamowiony mi sie nowych zdjec zachcialo Właśnie, ja też już się nie mogę doczekać jakiś konkretów. Odkurzacz masz odlotowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts