Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Nefer

rrmi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Nefer

9730

• wu

2385

• malgos2

1873

• ghost34

1109

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nefer trzymaj ten brykiet w odpowiednim, suchym miejscu. Łatwo bowiem ulega zawilgoceniu i nie chce się palić w kominku.

Na razie będzie w garażu, ale go przeniosę jeszcze daje - do pom gosp. - zanim powstanie obudowa zrzutów do bielizny.

Tak myślałam, że on wrażliwy. Fakt, że każde 12 szt jest zafoliowane grubą folią :) Mam nadzieję, że przeżyje :)

Dostawca niech się martwi :):)Ale jakby co to flaszkę kupię ( a w zasadzie już jakies dostałam w prezencie ) i zapraszam :)

aaaaa

bo myślałam, że może trza Co co pomóc to bym może uciekła z domu na choc maciupeńką clwileńką :roll:

Kochana - uciec zawsze możesz :) jutro mam spotkanie z kominiarzem ( ma do mnie zadzwoić) i pewnie hydraulik będzie kończył tez jutro więc i tak na budowie będę - więc zapraszam.

Jedyny problem - nie wiem o której będę - ale dam znać.

A o której mogłabyś się wyrwać ?

No ale jak brzmi!!!!! Tona!!!!!! :D

Ja mam akwarium które waży prawie tonę. W rzeczywistosci nie jest az takie duze jakby sie wydawac moglo ;)

Nefer zapomniala tylko dodac, ze przyjechala do niej dopiero pierwsza paleta brykietu- na próbe. A ile ich zamówiłaś?

W koncu nie bez przyczyny jest to ostra jazda po bandzie :lol:

dobry wieczór

ja tydzień temu przerzuciłam z małżem do kupy ze 4 metry sześcienne dechów co na szalunek ma byc :lol: to mię tona brykieta jakoś spacjalnie nie dziwi tym bardziej za na fotce sztuka to tak konkretnie wygląda :lol: to na tone nie tak dużo wejdzie :wink:

dobry wieczór

ja tydzień temu przerzuciłam z małżem do kupy ze 4 metry sześcienne dechów co na szalunek ma byc :lol: to mię tona brykieta jakoś spacjalnie nie dziwi tym bardziej za na fotce sztuka to tak konkretnie wygląda :lol: to na tone nie tak dużo wejdzie :wink:

Właśnie - taptem 96 paczek (10 kg każda ) :) Też uważam, że żaden wynik :)

a ile taki jeden "paluszek" się pali??

A cholera go wie :) Podobno ta tona zastępuje 6 mp drewna. I mało z tego popiołu. I wilgotność max 8% więc nieźle, nieźle...a to oznacza czystą szybę.

Paliłam tym, ale w kominku otwartym w poprzednim biurze. Rozpala się super to na pewno, ale czy dłużej się pali... zobaczę jak przywiozą.

Super łatwy przepis na szarlotkę - własnie przetestowany :

4 żółtka

1 szklanka cukru

1 kostka margaryny

2 łyżeczki proszku do pieczenia

3 szklanki mąki.

Zmiksować żółtka + cukier + margaryna. Dorzucić makę z proszkiem do pieczenia ( jak zacznie się wieszać mikser to wyjąć ) i ugnieść ciast. Można dodać zapach śmietankowy/waniliowy.

Podzielić na dwie kulki. Włożyć w folię i do lodówki na pół godziny.

Nastawić piekarnik na 180 (bez termoobiegu). Nasmarować formę masłem i posypać bułą tartą lub mąką.

Przygotować jabłka : 3/4 kilograma + cunamon + cukier normalny i waniliowy ( lub jak w przypadku leniwych jak ja - kupić słoik gotowych prażonych jabłek z cukrem i cynamonem :oops: )

Po wyjęciu - jedną kulke ciasta zetrzeć na tarce do blachy.

Na to jabłka

Na to zetrzeć drugą kulke ciasta.

Pieć 40 min.

Bajeczne :)