Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Nefer

rrmi

Recommended Posts

O widzisz... Od razu mi lepiej. :) Na pewno dam znac. :wink:

A jak będziesz tylko na Okęciu to też daj znać - zawsze dobra kawa to już coś :)

Na razie sie nie wybieram, gdyz z powrotem lete do Krakowa wprost... Ale czasami zdarza sie. O Jesssuuu, jak ja tego Okecia nie lubie, szczegolnie po ostatnich zmianach. Ni cholery sie wyznac nie mozna. Stary, nowy terminal, T1, T2, przez jakies dziury sie przechodzi... :-?

• Odpowiedzi 30k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Nefer

9730

• wu

2385

• malgos2

1873

• ghost34

1109

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Orly jest glupie, bo ma jakies dziwne oznaczenia - niebieski sektor, jakis tam inny sektor. Oni tak lubia - tak samo maja na dworcu kolejowym. Zajelo mi to z pol godziny zanim sie zorientowalam o co chodzi w oznaczeniu peronow... A ostatnio jak tam bylam to wybuchneli bagaz... Ale fajnie bylo. :)

Najlepszy jest Krakow, bo za cholere nie mozna sie zgubic... :lol: :lol: :lol: :lol: Krok do przodu - plyta lotniska, krok do tylu - wyjscie, w lewo... sciana, w prawo... sledz po japonsku. :lol: :lol: :lol:

A przepis jest taki ( na dużą, okrągłą tortownicę)

5 białek ( piana)

dodać 5 żółtek

Szklanka mąki

szklanka cukru

Wylać do tortownicy i powrzucać truskawki.

Piec 45 - 1h (bez termoobiegu) w temp 160 stopni.

Nefer pomoż mi.To Twój przepis. Nie dodaje się proszku do pieczenia? Mam ochote zrobić jutro to samo z cząstkami jabłek. :roll:

Dzięki bardzo. Wydaje się być tak proste, ze trudno w to uwierzyć :wink: :lol:

Całą inteligencję skupiam na tym, by się nie narobić :)

widzę, ze to coś dla mnie 8) to ciasto jakies tak??

dla pewności pytam :lol:

To biszkopt. W sezonie truskawkowym wrzucam do niego truskawy (te co ich nie dałam rady pożreć :)).

Ale można podzielić na pół i do jednej połówki dodać kakao a potem zrobić mazaje na białej częsci w tortownicy. Albo wrzucić jakbłka w cząstach,,,albo i co innego :)