Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Nefer

rrmi

Recommended Posts

... ruszyła w końcu dupę do gazowni i perspektywy są obiecujące ( skąd we mnie tyle wiary ...)

A to z każdym kroczkiem bliżej.

No wreszcie ! Teraz jest O.K ! :D

.... jak się czegoś bardzo chce, czegoś się pragnie ...., to wiara musi być !

I tej wiary czasem brakuje - ale zdescydowanie Forum i Kochane Ludki motywują - aż mi wstyd, że marnuję czas.

I zaglądam potem np. do Adrianki i co widzę ? Chałupa prawie gotowa. To sobie myślę : to jednak jest możliwe - ludzie budują - jakoś można. I mi lepiej :):)

Nefer, MOŻNA !!! Wiara czyni cuda ! Jeszcze parę lat temu przez głowę mi nie przeszło, że będę budowała własny dom.... i co ? ... i buduję :wink: :lol:

Wierz przede wszystkim w siebie i w ludzi, których masz spotkać na swojej drodze. Będzie dobrze ! A energię czerp z Forum 8)

• Odpowiedzi 30k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Nefer

9730

• wu

2385

• malgos2

1873

• ghost34

1109

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

... ruszyła w końcu dupę do gazowni i perspektywy są obiecujące ( skąd we mnie tyle wiary ...)

A to z każdym kroczkiem bliżej.

No wreszcie ! Teraz jest O.K ! :D

.... jak się czegoś bardzo chce, czegoś się pragnie ...., to wiara musi być !

I tej wiary czasem brakuje - ale zdescydowanie Forum i Kochane Ludki motywują - aż mi wstyd, że marnuję czas.

I zaglądam potem np. do Adrianki i co widzę ? Chałupa prawie gotowa. To sobie myślę : to jednak jest możliwe - ludzie budują - jakoś można. I mi lepiej :):)

Nefer, MOŻNA !!! Wiara czyni cuda ! Jeszcze parę lat temu przez głowę mi nie przeszło, że będę budowała własny dom.... i co ? ... i buduję :wink: :lol:

Wierz przede wszystkim w siebie i w ludzi, których masz spotkać na swojej drodze. Będzie dobrze ! A energię czerp z Forum 8)

Podpisuję się pod tym wszystkim wszystkimi czterema kończynami

:roll: :lol: :lol: :lol:

Nefer, co Ty mowisz? No to mnie zmartwilas z tym gazem? Poszly sobie w chol... a tam w poprzednim miejscu bylo tak.., no wygodnie...

Szkoda, ze musimy jeszcze cos tam u nich zalatwiac...Beeee :cry:

Podobno po 15 jest luźniej, ale sprawdź godziny...mają na stronie.

Te dziewczyny z BOKu się starają.. ale warunki są tragiczne..Będę tam jechać za 2 tyg. - mam nadzieję :roll: - to sprawdzę jak to wygląda po 15.00. Może to i prawda...

Jestem pewna, ze na wspolke z Pania Jola zrobicie cos co nasz wszystkich zwali z nog...

Chyba nie Tylko ty nie mozesz sie tego doczekac...My tutaj tez... :D

nioooooooooooooo a jak juz pójdziemy w tango, to te moje 51 metrów w bloku będzie wyglądało jak magazyn :):) Nie wiem czy się powstrzymam :):)

Nefer, jak Ci się współpracuje z panią od projektowania wnętrz? Czy możesz ją spokojnie polecić? I czy w ogóle dysponuje wolnym czasem?

My niedługo kończymy stan surowy otwarty, a konkretnego pomysłu na aranżację nie ma. Moja kochana żonka miała czas, tak jej się przynajmniej wydawało :( .

• 2 weeks później...

Nefer, dobrze, że urlop Ci się skończył, bo Twoja wizyta w gazowni jeszcze nie doszłaby do skutku 8) :wink: :lol: . A tak poważnie to ... 2 miesiące trzeba czekać na warunki przyłączy gazu ? To w/g ciebie długo, czy krótko ? :roll: U nas gazu brak, więc nie mam pojęcia ile trzeba czekać 8)

Odnośnie zmian w projekcie, to myślę, że zmiany są jak najbardziej korzystne. Najbardziej podoba mi się hol, który nie jest już teraz taki długi i wąski :wink:

2 miesiące to (podobno) standardowy termin w Mazowieckiej Spółce Gazownictwa. Dobrze, że sobie nowe biura wybudowali ...:) żesz ich mać...

Ja do tych zmian nie jestem tak do końca przekonana. Dałam sie namówić :oops: ale na zdrowy rozsądek widzę kilka plusów:

- oddzielne mieszkanie to od razu inna "pozycja"

- w razie zgubienia kluczy ( teściowie młodsi nie są) zginą tylko te od jednej części domu

- możliwość panowania nad kosztami (choć i tak ja będę płacić za wszystko)

- kiedyś, w przyszłości któryś z moich chłopaków może sobie oddzielnie mieszkać - a jak nie dzieci, to można wynająć te 2 pokoje z kuchnią... a jak nie - to będę miała dużą sale do kina domowego :):)