efilo 19.11.2008 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Nefer kuźwa jak Ci się udało to zebrac wszystko do kupy? Szacun normalnie Dzień dobry wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.11.2008 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 No ja tez sie dziwie jak mozna dac rade ciagnac budowe i to nie maluska ale wielkie domisko, zajac sie dzieciakami i pracowac i to sama samiusienka niemalze i jeszcze miec czas na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 19.11.2008 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 dzien doberek.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 19.11.2008 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Wcale nie robisz sie sknerowata. Po prostu nie dajesz sie .... okradac, ze tak to ujme. Do szłau mnie doprowadza przepłacanie. No owszem sa sytuacje podbramkowe gdzie na luxus wyboru z braku czasu nie mozna sobie pozwolić. A czas to pieniadz. . Lista zakupów imponujaca o armatury normalne fajne i niedrogie (ogólnie). Co do kuchenki gazowej to odradzam szczerze ze wzgledów praktycznych. Mycie i zdejmowanie tego rusztu to jeszcze pół biedy , ale czyszczenie okapu i ścian (równiez po jakims czasie) z tłustej mazi ktora powstaje po spalaniu gazu ziemnego to masakra . Mam kuchnie elektryczna i jest super. Nie brudzi gotuje sie ekonomicznie i szybciutko. Jedyny mankament to moze garnki muszą mieć proste dno, żeby dokładnie przylegało do płyty. Tak że wszysatkie swoje stare garnki trzeba zebrac wziąć szeroki zamach i oddac na złom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.11.2008 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Sorry ale nikt mi nie powie ze na elektrycznej da sie gotowac jak na gazie. Reakcja dzialania plyty elektrycznej jest straszna. Co innego indukcja ale znajdz mi np 5 palnikowa indukcje w sensownej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 19.11.2008 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 indukcyja jezd suuupppeerrraaaśsna..ale fakt ze wybór mały.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 19.11.2008 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Sorry ale nikt mi nie powie ze na elektrycznej da sie gotowac jak na gazie. Reakcja dzialania plyty elektrycznej jest straszna. Co innego indukcja ale znajdz mi np 5 palnikowa indukcje w sensownej cenie. Na gazie to znaczy jak???? Co jest rewelacyjnego w palniku gazowym ? Kuchnia elektryczna działa z pewną bezladnościa i owszem nie mozna bezposrednio po wyłączeniu pola grzejnego pozostawic patelni czy garnka bo sie przypali. Ale też kuchenka jest łatwiejsza do sterowania bo np wiesz ze na "8" smazysz nalesniki i ci sie nie przpalą, ziemniaki w malym garnku na "3" nie wykipią itd. W gazowej tego luksusu niet ustawiasz na oko Generalnie do kazdej kuchenki mozna sie przyzwyczaic. Mnie w gazowej odstrasza mechanizm zaplonowy który wczesniej czy poxniej pada i pozostaja zapalrki i zapalki, oraz to czyszczenie to jest masakra. Poza tym w elektrycznej stawiam nieraz talerze z jedzeniem na "1" zeby było cieple bo ktos sie spóznia. Postaw talerz na gazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.11.2008 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Rewelacyjne jest ze steruje jak chce a nie gotuje jak kuchenka pozwoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 19.11.2008 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Rewelacyjne jest ze steruje jak chce a nie gotuje jak kuchenka pozwoli Ale moc palnika gazowego jest zblizona do elektrycznego jest to opisane w instrukcji i to ze dasz gaz na full nic nie pomoze jezeli gotujesz w nieduzym rondelku nic nie przyspieszysz. Moge sie zgodzić ze gotowanie dla 5-6 osobowej rodziny na gazie rzeczywiscie jest szybsze, ale to też trzeba by mieć jakąąs plyte ciut nie przemysłową. Moja kuchnia jest na prawde szybka , sam bylem zdziwiony. Kiedy goscinnie korzystam z kuchni gazowych to wsciekam sie ze to tak długo trwa. Dziwne ale mam jakies odwrotne odczucia jesli chodzi o eksploatacje kuchenek gazowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.11.2008 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Moze masz racje ze to kwestia nauki, ale do ceramicznej sie nie przekonam(ciekawe czemu w restauracjach nie maja ceramicznych kuchni?), jesli bedzie mnie stac na indukcje 5 palnikowa to sobie wymienie kuchenke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 19.11.2008 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 O rety Nefer, znowuś sie naprodukowała.Mysle, ze spece od kuchni to "taniej" Ci sprzętu raczej nie zaproponują niz handlarz agd. Sprzet do kuchni kupowałabym na koncu, dopiero jak bedzie wiadomo jaka to "jest" ostatecznie kuchnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 19.11.2008 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 oj ja nie wiem przecie wymiary szafek i sprzetu pod zabudowe zgadzac sie musza chyba ze to stadardówki nie konca siem zznam na tem ale tak kombinujem..racja to?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 19.11.2008 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Moze masz racje ze to kwestia nauki, ale do ceramicznej sie nie przekonam(ciekawe czemu w restauracjach nie maja ceramicznych kuchni?), jesli bedzie mnie stac na indukcje 5 palnikowa to sobie wymienie kuchenke Wiesz w restauracjach mają w kuchni pieniek z siekierą, patelnie o powierzchni m2 (elektryczną) , komorę chłodniczą i wiele innych fajnych rzeczy ale niestety nie nadaja sie do domu bo to dom a nie restauracja. W duzych zakładach gastronomicznych sa kotły parowe od 300 do 500 litrów, do gotowania a gazowe i elektryczne tak zwane "taborety"(dziwna nazwa) służą do podgrzewania "niewielkich ilości "posiłków 50-100 litrów i gotowania np jajek na twardo. Ja jednak gotuje w detalu i moja kuchenka mi wystarcza indukcja jest super ale... sa 2 problemy. Garnki sa drogie i mozna sie naciąć bo czasem wyświetla Error tzn ze garnek to podróba i do indukcji sie nie nadaje. Ostatnio gdzies słyszałem ze promieniowanie powstałe podczas indukcji jednak istnieje i nie jest obojetne dla zdrowia . Cóz na coś trzeba umrzec, to juz kwestia indywidualna czy ktoś sie boi czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.11.2008 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 No dlatego zostaje mi gaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 19.11.2008 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 jassnee komorki tyz promieniujom..raz margarynka zdrowa raz masełko..raz kawa szkodzi inną raza wcale nie..nie kupuje tego ..jakby tego nie testowano i szkodzic mialo komu w jakiś sposób zagrazający zdrowiu to kanał..by był a firmy w stanach (prawnik na prawniku) padłyby jak muchy..z odszkodowan by sie nie wydostały..nie ma w ogóle o czym gadac..moim zdaniem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.11.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 A moim zdaniem tak do konca wplyw indukcji nie jest zbadany moze co wylezie z tego za pare lat , a co jak bede miec rozrusznik to juz zakaz wstepu do kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 19.11.2008 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 dzień dobry Nefcia normalnie przegięcie 3 rano ale lista zwala z nóg a nie jesteś sknerowata tylko normalnie zdrowo myśląca osoba za dużo kasy masz żeby letką rączką 2,5 tysia wyłożyć więcej a kup sobie za to cos dla siebie lepiej na tym wyjdziesz co do płyty to ja jestem nastawiona tylko na gazową elektryczne doprowadzają mnie do szału tym bardziej że co prąd wyłączą to mam sobie ognisko rozpalić żeby obiad ugotować więc u mnie kiedyś tam będzie gazowa z 5 palnikami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 19.11.2008 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 masełko i margarynka z kawinka tez?? jest wiele urzadzen które działaja na rozrusznik jakby to miał byc argument..to nie byłoby wielu urzadzen..ja sem to wziołem na chopski rozum wy tez faktów nie znacie..wiec wszelkie niescislosci dzialaja na korzysc oskarzonego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 19.11.2008 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 jassnee komorki tyz promieniujom..raz margarynka zdrowa raz masełko..raz kawa szkodzi inną raza wcale nie..nie kupuje tego ..jakby tego nie testowano i szkodzic mialo komu w jakiś sposób zagrazający zdrowiu to kanał..by był a firmy w stanach (prawnik na prawniku) padłyby jak muchy..z odszkodowan by sie nie wydostały..nie ma w ogóle o czym gadac..moim zdaniem.. Pewno ze nie należy przesadzac, ile takich przykładów jest nawet promienie rentgena dopóki nie stwierdzono ze są rakotwórcze wszyscy sie przeswietlali i wszystko do czasu. Obecnie wszyscy robia sobie USG a jakie to ma skutki to sie pewno okarze. O niektórych rzeczach wiemy ze sa szkodliwe, ale nie ma alejki dla niepalacych na cmentarzu (tak mawialem jak palilem pare lat temu) wszyscy umrzemy i dlatego najwazniejsze to świadomie korzystać ze zdobyczy techniki zgodnie z wlasnym sumieniem i upodobaniem, zeby potem nie miec pretensji do siebie i odejsc w spokoju... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 19.11.2008 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Mialam juz gazową potem ceramiczną, potem gazową teraz ceramiczną. za miesiac bedzie znow gazowa (ble) a za rok bedzie indukcja. Troche sie natestowałam tych kuchenek i nigdy nie kupie do domu gazówki - chyba ze (2 palniki jako alternatywe) Ceramiczna jest fajna i wcale nie uwazam, ze drozsza, albo wolniejsza. U mnie gotowanie obiadu dwudaniowego trwa 20-25 minut. Stawiam szybkowar, wlączam i nie musze nic godzinami mieszac (np gulaszu). I jeszcze moze wyjsc a kuchenka sie sama wylączy, albo skręci - jak jej nakażę. No i nalesniki zawsze mi wychodza na ceramice - musze sie nimi najesc przed przeprowadzka - bo czeka mnie rok bez nalesników ;( A do domu pewnie indukcja. Jeszcze łatwiej ja wyczyscic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.