Nefer 13.10.2006 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Aaaaaaa zmieniłam zdanie co do technologii budowania - możecie na mnie nakrzyczeć , ale zamieniłam Silke 24 + Rockwool 12 na Porotherm i styropian. Trudno - dałam się przekonać i to nie ceną .... no cóż kobieta zmianną jest.... jakiej grubości Porotherm i styropian? Porotherm 25 P+W i 12 albo 15 cm styropian ( nie pamiętam) Chyba, że zostanie Silka z wełną ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parr 13.10.2006 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Nefer dlaczego taką ścianę 2 warstową bedziesz stawiać?I dlaczego zmienilas zdanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 14.10.2006 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 No to już nie rozumiem http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_confused.gif czy w projekcie nie stoi z czego powinnaś budować? jeśli zmienisz grubość ściany architekt nie musi ponownie robić obliczeń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 14.10.2006 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Nefer przeczytałam twój dziennik ( Nobel literacki Ci się należy) i mam wrażenie, ze się świetnie dogadałaś z Panią archotekt, mozna prosić o namiary????dzięku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 14.10.2006 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 No to już nie rozumiem http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_confused.gif czy w projekcie nie stoi z czego powinnaś budować? jeśli zmienisz grubość ściany architekt nie musi ponownie robić obliczeń? Można "podmienić" materiał na taki, który zapewnia te same właściwości - jest równie ciepły i równie wytrzymały. Robi się wpis w dzienniku po prostu. W projekcie mam Silkę, ale jest droższa. Choć ostatnio ( parr ) zastanawiam się znów nad Silką. Jest droższa, ale ściany są piękne i nie brudzi jak się w nich wierci... a wiercenia trochę będzie. Jest twardsza, to prawda i trzeba umieć z niej budować. Więc pewnie wrócę do punktu wyjścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 14.10.2006 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Nefer przeczytałam twój dziennik ( Nobel literacki Ci się należy) i mam wrażenie, ze się świetnie dogadałaś z Panią archotekt, mozna prosić o namiary???? dzięku Wysyłam na priva :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 14.10.2006 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Ja wiem, że muszę budować z silikatów bo muszę mieć cichy dom. A ty budujesz z Siki czy masz materiał z innej fabryki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 14.10.2006 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Ja wiem, że muszę budować z silikatów bo muszę mieć cichy dom. A ty budujesz z Siki czy masz materiał z innej fabryki? Jeśli zdecyduję się na silikat to tylko Silka :)Myślałam o Xelli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 14.10.2006 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 A jak mam przekonać do niej moje chłopa, znalazł jakąś fabrykę sppod Łodzi coś na t i mówi, ze lepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 14.10.2006 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 A jak mam przekonać do niej moje chłopa, znalazł jakąś fabrykę sppod Łodzi coś na t i mówi, ze lepsza Ależ, ależ - jak chce stamtąd to dlaczego nie ? Musi się tylko ekonomicznie zgadzać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 15.10.2006 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Tylko chodzi o to, że w silce orginal są te bruzdy już zrobione a w podróbach podobno nie. Więc jeśli ja mam się potem na majstra wściekać,ze mi kabelka nie umie wprowadzić to ja się poddaję, z drugiej storny jak położę na bloczku to będę walić grubo tynku, też bez sensu. A dowiedziałam się, że to argumentacja blondynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 15.10.2006 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Widzę tylko górę prezenciku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 15.10.2006 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Tylko chodzi o to, że w silce orginal są te bruzdy już zrobione a w podróbach podobno nie. Więc jeśli ja mam się potem na majstra wściekać,ze mi kabelka nie umie wprowadzić to ja się poddaję, z drugiej storny jak położę na bloczku to będę walić grubo tynku, też bez sensu. A dowiedziałam się, że to argumentacja blondynki. A tu się nie zgadzam :) Raczej to rozsądna argumnentacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 15.10.2006 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Widzę tylko górę prezenciku A u mnie widać cały Daj mu chwilę na otwarcie - to duży obrazek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 15.10.2006 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Ło matko http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_eek.gif ten prezencik robi wrażenie!!! koleżanka będzie miała zabawę jak potomstwo dorośnie do etapu zabawy w chowanego http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 15.10.2006 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Widzę tylko górę prezenciku A u mnie widać cały Daj mu chwilę na otwarcie - to duży obrazek Już się ukazała w pełnej krasie Oj kiedys może być wesoło u koleżanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 15.10.2006 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Ło matko http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_eek.gif ten prezencik robi wrażenie!!! koleżanka będzie miała zabawę jak potomstwo dorośnie do etapu zabawy w chowanego http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif Fajnie będą na górze nóżki wystawać , nie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 16.10.2006 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Ło matko http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_eek.gif ten prezencik robi wrażenie!!! koleżanka będzie miała zabawę jak potomstwo dorośnie do etapu zabawy w chowanego http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif Fajnie będą na górze nóżki wystawać , nie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 16.10.2006 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Mam pytanko:czy jeśli chcę zamienić 10 cm wełnę mineralną (tak jest w projekcie) na 12 lub 15 cm styropianu, to potrzebuję na to zgodę autora projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
holikk 17.10.2006 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Nefer!Ja zbudowałem stan surowy w tym roku z silikatów Jedlanki. Też długo zastanawiałem się czy Porotherm, czy Ytong, czy Max, czy Silka. Jak trochę emocje opadły to wziąłem polskie silikaty z Jedlanki i nie żałuję. Zawsze troszkę kaski zostało, jakość też OK. zaoszczędziłem też na chudziaku na gruncie. Za to cegłę na kominy kupiłem już droższą (wziałem majstra, zawiozłem do składu i majster wybrał ze średniej półki w miarę uczciwą cegłę).Nie żałowałem też kaski na dobrą papę termozgrzewalną, dobre dysperbity itp. no i na dobrą ekipę budowlańców.Jak narazie jestem zadowolony. Hold on!holikk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts