Nefer 17.10.2006 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Nefer! Ja zbudowałem stan surowy w tym roku z silikatów Jedlanki. Też długo zastanawiałem się czy Porotherm, czy Ytong, czy Max, czy Silka. Jak trochę emocje opadły to wziąłem polskie silikaty z Jedlanki i nie żałuję. Zawsze troszkę kaski zostało, jakość też OK. zaoszczędziłem też na chudziaku na gruncie. Za to cegłę na kominy kupiłem już droższą (wziałem majstra, zawiozłem do składu i majster wybrał ze średniej półki w miarę uczciwą cegłę). Nie żałowałem też kaski na dobrą papę termozgrzewalną, dobre dysperbity itp. no i na dobrą ekipę budowlańców. Jak narazie jestem zadowolony. Hold on! holikk Dziękuję Ci bardzo za pomysł. Bo człowiek to się tak miota : jeden wykonawca mówi Silka, drugi Porotherm, a mój przyszły kierownik budowy mówi: to są dywagacje czysto akademickie :) I dlatego zostanę przy tym co jest w projekcie. I chyba najzdrowiej. Musze popatrzec na Jedlankę Jeszcze raz dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 17.10.2006 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Mam pytanko: czy jeśli chcę zamienić 10 cm wełnę mineralną (tak jest w projekcie) na 12 lub 15 cm styropianu, to potrzebuję na to zgodę autora projektu? Przepraszam, minęło mnie . Z tego co wiem to możesz spokojnie zamieniac materiały na takie o podobnych/takich samuych właściwościach. I tak możesz zamienić - kierbud na pewno Ci powie. Być może wystarczy wpisać w dziennik. Ma być odpowiednio ciepłe i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 18.10.2006 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Ufff, dzięki, no to mnie uspokoiłaś bo najpierw wysłałam zamówienie projektu, a potem to wymyśliłam i byłam co nieco "w nerwach" http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 19.10.2006 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Nefer a myslisz że on się zgodzi na wycinanie tych drzew Chyba że za gęsto posadził Dobrze mieć dobrych znajomych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 19.10.2006 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Nefer a myslisz że on się zgodzi na wycinanie tych drzew Chyba że za gęsto posadził Dobrze mieć dobrych znajomych On sie na pewno nie zgodzi :) A ja sobie tylko żartuję Wyobrażasz sobie, jak wpadne mu do ogródka i zacznę szaleć z piłą i wycinać te wypielęgnowane brzoskwinki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 19.10.2006 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Prawdę mówiąc to ja jednej rzeczy nie rozumiem. Ja ze wsi jestem. I kiedyś to było tak że jak chłop chciał zbudować stodołę to zwykle budował z cegieł silikatowych bo ... był na nie mniejszy popyt i łatwiej je było zdobyć. Silka teraz stara się ludziom wmówić, chyba z dobrym skutkiem, że cegła silikatowa to tylko Silka i nic więcej i że tak naprawdę to cegła silikatowa wzięła nazwę od Silki a inni to podruby robią :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 19.10.2006 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 NIe no - to nie tak Silikat to silikat. Teoretycznie wsio ryba. i tak casting będzie i tak - znam siebie - przetarg musi być :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 19.10.2006 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Nefer - ja może bluźnię Ale ten prezencik to na kwiaty - tudzież suche badyle, czy na śledzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 19.10.2006 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Nefer - ja może bluźnię Ale ten prezencik to na kwiaty - tudzież suche badyle, czy na śledzie? Pierwsza wersja, że ma zdolność zaminiania wody w wino :) Ale chyba stanie na bambusach, długich i zieloniutkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 19.10.2006 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Nefer a myslisz że on się zgodzi na wycinanie tych drzew Chyba że za gęsto posadził Dobrze mieć dobrych znajomych On sie na pewno nie zgodzi :) A ja sobie tylko żartuję Wyobrażasz sobie, jak wpadne mu do ogródka i zacznę szaleć z piłą i wycinać te wypielęgnowane brzoskwinki :) Ty się nie męcz brzoskwinki to raczej mało enegetyczne są i do palenia się nie nadają Chyba że zjeśc to co innego ale do tego piły nie potrzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 19.10.2006 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Jak to " z czego ja się cieszę??" Cieszysz się bo wstępujesz na WSPANIAŁA DROGĘ PRZYGODY BUDOWLANEJ I BĘDZIESZ MYŚLEĆ I DZIAŁAĆ JEDNOKIERUNKOWO BUDOWA,BUDOWLANY,O BUDOWIE,NA BUDOWIE ...itp Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 19.10.2006 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 nie wierzę, nie Nefer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 19.10.2006 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 nie wierzę, nie Nefer Wiedziałam - już sama się z siebie śmieję - ile można się pier.....ić z papierologią. A 1950 wziął i to też zauważył a teraz o oooooooooo Pisze mi "nie Nefer......................... jej sie nie uda zdobyć tych je........, w d.........m...ć papierów " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 19.10.2006 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 wiesz co, zgryzota jesteś, przecież Ci nie życzę żle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 19.10.2006 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 wiesz co, zgryzota jesteś, przecież Ci nie życzę żle Żartowałam :) Zwizualizowałam sobie swoje własne zdanie na swój temat Jak przeczytałam Twój post to takie miałam pierwsze skojarzenie :) Bo lebiega ze mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 19.10.2006 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 uściślę, "nie Nefer" dotyczyło myślenia jednokierunkowego, stąd chyba Twoje skojarzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 19.10.2006 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 uściślę, "nie Nefer" dotyczyło myślenia jednokierunkowego, stąd chyba Twoje skojarzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 19.10.2006 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 A ja słyszałam, że jeśli teściowa zrobi darowiznę na rzecz syna i synowej, to syn podatku nie zapłaci, ale synowa - tak Działaj Nefer, działaj z działaniem Ci do twarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 19.10.2006 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 A ja słyszałam, że jeśli teściowa zrobi darowiznę na rzecz syna i synowej, to syn podatku nie zapłaci, ale synowa - tak Działaj Nefer, działaj z działaniem Ci do twarzy I będzie darowizna na mojego męża (bez podatku) a potem mąż mi zrobi prezent i mi daruje :) Jak będę grzeczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 19.10.2006 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Jak to " z czego ja się cieszę??" Cieszysz się bo wstępujesz na WSPANIAŁA DROGĘ PRZYGODY BUDOWLANEJ I BĘDZIESZ MYŚLEĆ I DZIAŁAĆ JEDNOKIERUNKOWO BUDOWA,BUDOWLANY,O BUDOWIE,NA BUDOWIE ...itp Pozdrawiam a potem padnę .....:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts