Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Nefer

rrmi

Recommended Posts

Nefer!

Ja zbudowałem stan surowy w tym roku z silikatów Jedlanki. Też długo zastanawiałem się czy Porotherm, czy Ytong, czy Max, czy Silka. Jak trochę emocje opadły to wziąłem polskie silikaty z Jedlanki i nie żałuję. Zawsze troszkę kaski zostało, jakość też OK. zaoszczędziłem też na chudziaku na gruncie. Za to cegłę na kominy kupiłem już droższą (wziałem majstra, zawiozłem do składu i majster wybrał ze średniej półki w miarę uczciwą cegłę).

Nie żałowałem też kaski na dobrą papę termozgrzewalną, dobre dysperbity itp. no i na dobrą ekipę budowlańców.

Jak narazie jestem zadowolony.

Hold on!

holikk

Dziękuję Ci bardzo za pomysł. Bo człowiek to się tak miota : jeden wykonawca mówi Silka, drugi Porotherm, a mój przyszły kierownik budowy mówi: to są dywagacje czysto akademickie :):)

I dlatego zostanę przy tym co jest w projekcie. I chyba najzdrowiej. Musze popatrzec na Jedlankę :) Jeszcze raz dzięki :)

• Odpowiedzi 30k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Nefer

9730

• wu

2385

• malgos2

1873

• ghost34

1109

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam pytanko:

czy jeśli chcę zamienić 10 cm wełnę mineralną (tak jest w projekcie) na 12 lub 15 cm styropianu, to potrzebuję na to zgodę autora projektu?

Przepraszam, minęło mnie :). Z tego co wiem to możesz spokojnie zamieniac materiały na takie o podobnych/takich samuych właściwościach. I tak możesz zamienić - kierbud na pewno Ci powie. Być może wystarczy wpisać w dziennik. Ma być odpowiednio ciepłe i już :)

Nefer a myslisz że on się zgodzi na wycinanie tych drzew :o :roll: :wink: :) Chyba że za gęsto posadził 8)

Dobrze mieć dobrych znajomych :)

On sie na pewno nie zgodzi :):):) A ja sobie tylko żartuję :) Wyobrażasz sobie, jak wpadne mu do ogródka i zacznę szaleć z piłą i wycinać te wypielęgnowane brzoskwinki :):)

Prawdę mówiąc to ja jednej rzeczy nie rozumiem. Ja ze wsi jestem. I kiedyś to było tak że jak chłop chciał zbudować stodołę to zwykle budował z cegieł silikatowych bo ... był na nie mniejszy popyt i łatwiej je było zdobyć. Silka teraz stara się ludziom wmówić, chyba z dobrym skutkiem, że cegła silikatowa to tylko Silka i nic więcej i że tak naprawdę to cegła silikatowa wzięła nazwę od Silki a inni to podruby robią :-):-)

Nefer a myslisz że on się zgodzi na wycinanie tych drzew :o :roll: :wink: :) Chyba że za gęsto posadził 8)

Dobrze mieć dobrych znajomych :)

On sie na pewno nie zgodzi :):):) A ja sobie tylko żartuję :) Wyobrażasz sobie, jak wpadne mu do ogródka i zacznę szaleć z piłą i wycinać te wypielęgnowane brzoskwinki :):)

Ty się nie męcz brzoskwinki to raczej mało enegetyczne są i do palenia się nie nadają :wink: :)

Chyba że zjeśc to co innego ale do tego piły nie potrzeba :)

nie wierzę, :lol:

nie Nefer

Wiedziałam - już sama się z siebie śmieję - ile można się pier.....ić z papierologią.

A 1950 wziął i to też zauważył a teraz o oooooooooo

Pisze mi "nie Nefer......................... jej sie nie uda zdobyć tych je........, w d.........m...ć papierów " :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

wiesz co,

zgryzota jesteś,:lol:

przecież Ci nie życzę żle

Żartowałam :):)

Zwizualizowałam sobie swoje własne zdanie na swój temat :)

Jak przeczytałam Twój post to takie miałam pierwsze skojarzenie :):) Bo lebiega ze mnie :) :D

A ja słyszałam, że jeśli teściowa zrobi darowiznę na rzecz syna i synowej, to syn podatku nie zapłaci, ale synowa - tak 8)

Działaj Nefer, działaj z działaniem Ci do twarzy :wink:

I będzie darowizna na mojego męża (bez podatku) a potem mąż mi zrobi prezent i mi daruje :):) Jak będę grzeczna.

Jak to " z czego ja się cieszę??"

Cieszysz się bo wstępujesz na WSPANIAŁA DROGĘ PRZYGODY BUDOWLANEJ I BĘDZIESZ MYŚLEĆ I DZIAŁAĆ JEDNOKIERUNKOWO BUDOWA,BUDOWLANY,O BUDOWIE,NA BUDOWIE ...itp

Pozdrawiam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

a potem padnę .....:):)