Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Nefer

rrmi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Nefer

9730

• wu

2385

• malgos2

1873

• ghost34

1109

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No ale czekaj , przeciez byla ekipa, zeby wcinke zrobic z tego co pamietam .

To co oni robili ?

BARDZO DOBRE PYTANIE :) Ja myślę , że prawidłowa odpowedź brzmi : a chu.j ich wie. Jak widać tylka ja i monter od kotła nie wierzymy, że tego gazu nie ma. Pewien gazownik nawet go wyczuł :roll: :lol:

eee termin to ja mam na luty :lol:

Ale rok sie gazownia przygladła moim papierom- budowaliśmy częściowo na rodziców gruncie a w międzyczasie był robiony podział - tak wiec rok walczyli z papierami - wysłąli nas nawet do notariusz zeby im robic słuzebnosć, notariusz sie nie zgodził wiec znowu oglądali aż w końcu kogoś oswieciło ze ........droga jest moja i nawet już od 3 lat ma słuzebnosć pod gaz :D i nic nie potrzeba .

:lol:

Z tego wszystkiego miałm mieć ten cholerny gaz w domu szybciej - a tu ani widu ani słychu i nawet nie wiadomo kogo pytac.

Heheh - ja mam za sobą 3 lata martyrologii z gazownią :)

Niezły szajs. Ja to od 18 miesięcy czekam na prąd. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie to, że PO MOJEJ DZIAŁCE IDZIE PRZEWÓD NN!!!

Nie tam gdzieś obok, albo w drodze - on leży mi na działce. Wystarczyło zrobić wcinkę o długości 4,5m. 19 miesiecy i d.upa. Dopiero rozpierducha w STOENie made by Moją Żona chyba poskutkowała, bo do końca roku mają zrobić. Jak będzie w realu - zobaczymy.

Najgorsze s...syny to właśnie pradownia i gazownia. Na administracje jest jakiś bat, a z nimi to po prostu masakra.

Powodzenia!

Pani z gazowni (ona chyba cały czas coś je) dopisała sobie właśnie nowy punkt do zakresu obowiązków : przepraszanie tej wkurwionej pani D :):)

Nie ma pana od wcinki. Nie ma kierownika. Nie ma KURW.A gazowni - masakra.

Będą dzwonić. No ja myślę. A tak w ogóle to przepraszam, przepraszam, przepraszam... a na ch... mi to przepraszam. Wolę gaz.

Pani z gazowni (ona chyba cały czas coś je) dopisała sobie właśnie nowy punkt do zakresu obowiązków : przepraszanie tej wkurwionej pani D :):)

Nie ma pana od wcinki. Nie ma kierownika. Nie ma KURW.A gazowni - masakra.

Będą dzwonić. No ja myślę. A tak w ogóle to przepraszam, przepraszam, przepraszam... a na ch... mi to przepraszam. Wolę gaz.

Nefcia relax, szkoda nerw na tych ($%#$$@@#) wiem że to gówniane pocieszenie ale zapłacisz mniej za gaz na przykład, no nic wiecej chyba cie nie powiem na pocieszenie.

PS. Kwity i odbiory srory masz gotowe wiec to najweażniejsze a wcinke od biedy wezwiesz pogotowie 2 kopaczy z rogu na winko i prywatnie ci wykopią co zechcesz a monterzy wstawią trójnik i po sprawie.To żaden problem ten gaz wg protokulu juz tam jest reszta to pikus poza tym zrobienie na cito wcinki jest tansze nisz zalatwienie wlączenia w rozsadnym czasie uwierz mi. :wink:

ale Ci powiem że jak zamieszkaliśmy 5 lat temu na naszej "prerii" to mieliśmy do gazu ok 60m i cena nas rozpierdzieliła za przyłącze 12000+wspomniane 3000. Wiec nie majac kasy zdecydowaliśmy sie na ogrzewanie elektryczne (które nawiasem mowiąc wisialo na rbetce 2 lata :evil: :evil: bo ZEWT tez sie śpieszył) dodatkowo nie robilismy centralnego wiec tez było taniej i suma sumarum do chwili obecnej jest w sumie 12 domów i nikt nie załozył gazu :o , bo to sie inwestycyjnie nie opłaca nawet sąsiad który ma do niego tylko 10 m!!!. Połowa grzeje prądem.

W sumie to masz Gawel racje z ta wcinka .

Powiedzile wiec za ogezwanie placisz bo ja dostalam rachunek za prad za miesiac ponad 300 i myslalalm ze to duzo .

Mam to samo pewnie w domu co Ty plus Ty masz ogrzewanie pradem .To ile placisz za to wszystko , jesli to nie tajemnica ?

Bardzo mnie ten temat ciekawi .

Przepraszam za off :oops:

W sumie to masz Gawel racje z ta wcinka .

Powiedzile wiec za ogezwanie placisz bo ja dostalam rachunek za prad za miesiac ponad 300 i myslalalm ze to duzo .

Mam to samo pewnie w domu co Ty plus Ty masz ogrzewanie pradem .To ile placisz za to wszystko , jesli to nie tajemnica ?

Bardzo mnie ten temat ciekawi .

Przepraszam za off :oops:

Mam taryfę G-12 konwektory elektryczne, kuchenkę i bojler 100l (cuw na 3 osoby), kawałek podłogówki w łazience za zeszły rok za prąd wyszło 4300 czyli po około 360 zł/msc+ do tego 4m3 drewna po 90 zł. W tym roku jest lepiej bo mam dużo drewna i ogrzewanie właczyłem tak na prawde dopiero tydzień temu :oops: . Od września starczał kubełek (2 wsady do kominka) wypalone po powrocie z pracy i było ciepło. Ale teraz temperatura jednak zjechala pogoda zakończyła promocje temperaturową :-? . Pale w kominku w weekendy albo jak jesteśmy w domu. Obecna Zaliczka "zimowa" to 524 zł mam nadzieje sie w niej zmieścić.

PS. Nie mam LCD, Plazmy ani PC tylko laptop i zwykłe telewizory, sprzęt agd normalny

Nefer że w gazowni potrafią dokumenty zgubić to wiedziałam, że potrafią nagle zmienić warunki i umowę i nie poinformować a potem być zaskoczonym że się nie chce to wiedziałam że żeby podpisać że wcinka jest gdy jej nie ma i jej nie zrobić to :o :o chcesz asg? pożycze na to pozwolenia nie trzeba.... :evil: :evil: :evil: :evil:

Gawel

To bardzo malo .

A skad to wiadomo , ze sie placi zaliczke na prad a nie rachunek ?

Kiedys to tak nie bylo.

Ja dostalam pierwzy rachunek w sumie od kiedy mieszkam bo za porzedn czas to mi przyslali jeden niedawno , bo im dokumenty zaginely i nie mieli jak odnalezc w Konstancinie .Pozniej jeszcze 2 razy ginely .

Prad mam juz prawie 2 lata w czesci byl budowlany nawet nie chcialo mi sie tego przeliczac .

Pewnie dlatego sie tak teraz zastanawiam czy mam duzo czy malo .

Moze jestem nadgorliwa ale po tym jak w wynajetym mieszakniu policzono mi za ciepla wode chyba z 400 miesiecznie to mam zawsze watpliwosci .

Nefer że w gazowni potrafią dokumenty zgubić to wiedziałam, że potrafią nagle zmienić warunki i umowę i nie poinformować a potem być zaskoczonym że się nie chce to wiedziałam że żeby podpisać że wcinka jest gdy jej nie ma i jej nie zrobić to :o :o chcesz asg? pożycze na to pozwolenia nie trzeba.... :evil: :evil: :evil: :evil:

Mam - starszy syn jest fanem :):)

http://images31.fotosik.pl/408/aa2e482c8ac6dc90med.jpg