nitubaga 27.11.2008 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 no śliczne te ludziki Nefcia - no co tu powiedzieć.... chyba tylko: na pohybel skurwysyn.m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 27.11.2008 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Gawel Mozna sie obrazac na gazownie i co tam nie tylko. Nie zmieni to faktu ze jest to najsensowniejsze ogrzewanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 27.11.2008 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 No to w tej gaowni jacyś niekumaci innych niekumatych zatrudniają Jak będę miala jakąś jazdę to podeprę się Twoimi argumentami Nefer Daj im czadu niech wiedzą gamonie Na miętki kamień to oni nie trafili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 27.11.2008 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 No ale czekaj , przeciez byla ekipa, zeby wcinke zrobic z tego co pamietam . To co oni robili ? BARDZO DOBRE PYTANIE Ja myślę , że prawidłowa odpowedź brzmi : a chu.j ich wie. Jak widać tylka ja i monter od kotła nie wierzymy, że tego gazu nie ma. Pewien gazownik nawet go wyczuł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 27.11.2008 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 eee termin to ja mam na luty Ale rok sie gazownia przygladła moim papierom- budowaliśmy częściowo na rodziców gruncie a w międzyczasie był robiony podział - tak wiec rok walczyli z papierami - wysłąli nas nawet do notariusz zeby im robic słuzebnosć, notariusz sie nie zgodził wiec znowu oglądali aż w końcu kogoś oswieciło ze ........droga jest moja i nawet już od 3 lat ma słuzebnosć pod gaz i nic nie potrzeba . Z tego wszystkiego miałm mieć ten cholerny gaz w domu szybciej - a tu ani widu ani słychu i nawet nie wiadomo kogo pytac. Heheh - ja mam za sobą 3 lata martyrologii z gazownią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 27.11.2008 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Niezły szajs. Ja to od 18 miesięcy czekam na prąd. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie to, że PO MOJEJ DZIAŁCE IDZIE PRZEWÓD NN!!! Nie tam gdzieś obok, albo w drodze - on leży mi na działce. Wystarczyło zrobić wcinkę o długości 4,5m. 19 miesiecy i d.upa. Dopiero rozpierducha w STOENie made by Moją Żona chyba poskutkowała, bo do końca roku mają zrobić. Jak będzie w realu - zobaczymy. Najgorsze s...syny to właśnie pradownia i gazownia. Na administracje jest jakiś bat, a z nimi to po prostu masakra. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 27.11.2008 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Gawel Mozna sie obrazac na gazownie i co tam nie tylko. Nie zmieni to faktu ze jest to najsensowniejsze ogrzewanie W przypadku dużych domów na pewno tak w przypadku małych niekoniecznie . Ja mam elektryczne i jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 27.11.2008 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Pani z gazowni (ona chyba cały czas coś je) dopisała sobie właśnie nowy punkt do zakresu obowiązków : przepraszanie tej wkurwionej pani D :) Nie ma pana od wcinki. Nie ma kierownika. Nie ma KURW.A gazowni - masakra. Będą dzwonić. No ja myślę. A tak w ogóle to przepraszam, przepraszam, przepraszam... a na ch... mi to przepraszam. Wolę gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 27.11.2008 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Pani z gazowni (ona chyba cały czas coś je) dopisała sobie właśnie nowy punkt do zakresu obowiązków : przepraszanie tej wkurwionej pani D :) Nie ma pana od wcinki. Nie ma kierownika. Nie ma KURW.A gazowni - masakra. Będą dzwonić. No ja myślę. A tak w ogóle to przepraszam, przepraszam, przepraszam... a na ch... mi to przepraszam. Wolę gaz. Nefcia relax, szkoda nerw na tych ($%#$$@@#) wiem że to gówniane pocieszenie ale zapłacisz mniej za gaz na przykład, no nic wiecej chyba cie nie powiem na pocieszenie. PS. Kwity i odbiory srory masz gotowe wiec to najweażniejsze a wcinke od biedy wezwiesz pogotowie 2 kopaczy z rogu na winko i prywatnie ci wykopią co zechcesz a monterzy wstawią trójnik i po sprawie.To żaden problem ten gaz wg protokulu juz tam jest reszta to pikus poza tym zrobienie na cito wcinki jest tansze nisz zalatwienie wlączenia w rozsadnym czasie uwierz mi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 27.11.2008 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Masz rację Gawełku. W tego wkurwu sobie poodkurzałam syf wokół kominka moim czaderskim odkurzeaczem kominkowym - nie ma tego złego :) relax - co ma wisieć nie utonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 27.11.2008 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 ale Ci powiem że jak zamieszkaliśmy 5 lat temu na naszej "prerii" to mieliśmy do gazu ok 60m i cena nas rozpierdzieliła za przyłącze 12000+wspomniane 3000. Wiec nie majac kasy zdecydowaliśmy sie na ogrzewanie elektryczne (które nawiasem mowiąc wisialo na rbetce 2 lata bo ZEWT tez sie śpieszył) dodatkowo nie robilismy centralnego wiec tez było taniej i suma sumarum do chwili obecnej jest w sumie 12 domów i nikt nie załozył gazu , bo to sie inwestycyjnie nie opłaca nawet sąsiad który ma do niego tylko 10 m!!!. Połowa grzeje prądem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 27.11.2008 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 W sumie to masz Gawel racje z ta wcinka . Powiedzile wiec za ogezwanie placisz bo ja dostalam rachunek za prad za miesiac ponad 300 i myslalalm ze to duzo . Mam to samo pewnie w domu co Ty plus Ty masz ogrzewanie pradem .To ile placisz za to wszystko , jesli to nie tajemnica ? Bardzo mnie ten temat ciekawi . Przepraszam za off Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 27.11.2008 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 dzień dobry no sprawa do prokuratury siem normalnie nadaje ale opis jak zawsze u Neferki zajebiście zapodany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 27.11.2008 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Rrmi- tu nie występują off-topy - wszystko dozwolone Wusia - życie pisze za mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 27.11.2008 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 W sumie to masz Gawel racje z ta wcinka . Powiedzile wiec za ogezwanie placisz bo ja dostalam rachunek za prad za miesiac ponad 300 i myslalalm ze to duzo . Mam to samo pewnie w domu co Ty plus Ty masz ogrzewanie pradem .To ile placisz za to wszystko , jesli to nie tajemnica ? Bardzo mnie ten temat ciekawi . Przepraszam za off Mam taryfę G-12 konwektory elektryczne, kuchenkę i bojler 100l (cuw na 3 osoby), kawałek podłogówki w łazience za zeszły rok za prąd wyszło 4300 czyli po około 360 zł/msc+ do tego 4m3 drewna po 90 zł. W tym roku jest lepiej bo mam dużo drewna i ogrzewanie właczyłem tak na prawde dopiero tydzień temu . Od września starczał kubełek (2 wsady do kominka) wypalone po powrocie z pracy i było ciepło. Ale teraz temperatura jednak zjechala pogoda zakończyła promocje temperaturową . Pale w kominku w weekendy albo jak jesteśmy w domu. Obecna Zaliczka "zimowa" to 524 zł mam nadzieje sie w niej zmieścić. PS. Nie mam LCD, Plazmy ani PC tylko laptop i zwykłe telewizory, sprzęt agd normalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 27.11.2008 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Nefer że w gazowni potrafią dokumenty zgubić to wiedziałam, że potrafią nagle zmienić warunki i umowę i nie poinformować a potem być zaskoczonym że się nie chce to wiedziałam że żeby podpisać że wcinka jest gdy jej nie ma i jej nie zrobić to :o chcesz asg? pożycze na to pozwolenia nie trzeba.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 27.11.2008 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Gawel To bardzo malo .A skad to wiadomo , ze sie placi zaliczke na prad a nie rachunek ?Kiedys to tak nie bylo.Ja dostalam pierwzy rachunek w sumie od kiedy mieszkam bo za porzedn czas to mi przyslali jeden niedawno , bo im dokumenty zaginely i nie mieli jak odnalezc w Konstancinie .Pozniej jeszcze 2 razy ginely .Prad mam juz prawie 2 lata w czesci byl budowlany nawet nie chcialo mi sie tego przeliczac .Pewnie dlatego sie tak teraz zastanawiam czy mam duzo czy malo .Moze jestem nadgorliwa ale po tym jak w wynajetym mieszakniu policzono mi za ciepla wode chyba z 400 miesiecznie to mam zawsze watpliwosci . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 27.11.2008 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Nefer że w gazowni potrafią dokumenty zgubić to wiedziałam, że potrafią nagle zmienić warunki i umowę i nie poinformować a potem być zaskoczonym że się nie chce to wiedziałam że żeby podpisać że wcinka jest gdy jej nie ma i jej nie zrobić to :o chcesz asg? pożycze na to pozwolenia nie trzeba.... Mam - starszy syn jest fanem :) http://images31.fotosik.pl/408/aa2e482c8ac6dc90med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 27.11.2008 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 ohoho, widze ze tu panzer general odchodzi. Kurna Nefer dowal im, dowal im wszystkim. A ja poprawie swoim super bojowym mysim ogonkiem. (jesli zajdzie jeszcze taka potrzeba oczywiscie)trzymam kciuki, bo temat gazu to sie tutaj za dlugo juz ciagnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 27.11.2008 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 to p..rdolone jełopy z uszkodzonym węchem normalnie śmiać się tylko zostało bo łez na nich szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts