Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Nefer

rrmi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Nefer

9730

• wu

2385

• malgos2

1873

• ghost34

1109

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jesuuu! Nefciu ja pirdziuuuu! Ty to trzy w jednym jesteś saper, snajper i samarytanin!!! :D :D :D

Wielbię Cie i zapisuję się do Klubu Wielbiących! :D

A swoją drogą, gdybym to ja weszła z nierozstającym się ze mną papierosem, to byłby niezły gassssssss!!!

:lol: :lol: :lol:

no jakbyś weszła, to byłaby niezła rozpierducha :o

chciałam tak delikatnie... :wink:

Jesuuu! Nefciu ja pirdziuuuu! Ty to trzy w jednym jesteś saper, snajper i samarytanin!!! :D :D :D

Wielbię Cie i zapisuję się do Klubu Wielbiących! :D

A swoją drogą, gdybym to ja weszła z nierozstającym się ze mną papierosem, to byłby niezły gassssssss!!!

:lol: :lol: :lol:

no jakbyś weszła, to byłaby niezła rozpierducha :o

chciałam tak delikatnie... :wink:

oj rasia , rasia , z papierosem do gazu nie da się delikatnie :wink:

a jaki masz kocioł moze podaj model albo cyknij fotke panela sterowania to cos zaraz wymyslimy :wink:

Vitodens 333-F Viessmann.

Tak jest instrukcja po francusku only :o :evil: , ale pewno jest funkcja nastawienia temp na kotle recznie jak mowilas co 20 st jest skala to sprubuj, co do zapowietrzonych grzejników to jak odpowietrzysz to prawdopodobnie ci cisnienie zjedzie na tyle nisko ze sie moze wogule nie wlaczyć, bedziesz musiala dolac wody

a jaki masz kocioł moze podaj model albo cyknij fotke panela sterowania to cos zaraz wymyslimy :wink:

Tak jest instrukcja po francusku only :o :evil: , ale pewno jest funkcja nastawienia temp na kotle recznie jak mowilas co 20 st jest skala to sprubuj, co do zapowietrzonych grzejników to jak odpowietrzysz to prawdopodobnie ci cisnienie zjedzie na tyle nisko ze sie moze wogule nie wlaczyć, bedziesz musiala dolac wody

No własnie - brak u mnie kluczyka do odpowietrzenia. Z tego co się przyjrzałam ustroństwu to chyba uda się to obsłużyć śrubokrętem. Na wszelki wezmę francuza - bo wokół śrubki jest kołnierz plastikowy (takie sześciowkątny) - może nie zdewastuję chaty :) Jeszcze dziś podjadę, bo muszę dziecko z imprezy zabrać o 1.00 :roll: Wiem już jak podnieść ciśnienie przez dolewanie wody ( taka jestem mondra )

No własnie - brak u mnie kluczyka do odpowietrzenia. Z tego co się przyjrzałam ustroństwu to chyba uda się to obsłużyć śrubokrętem. Na wszelki wezmę francuza - bo wokół śrubki jest kołnierz plastikowy (takie sześciowkątny) - może nie zdewastuję chaty :) Jeszcze dziś podjadę, bo muszę dziecko z imprezy zabrać o 1.00 :roll: Wiem już jak podnieść ciśnienie przez dolewanie wody ( taka jestem mondra )

Alecalego tego lastiku nie wykrecaj tam jest taka koncówka ze albo plaskim srubokretem albo nawet nozem mozesz poluzowac jak zacznie wypływac woda to zakrecasz francuza zostaw w spokoju bo jak ci sie rozszczelni to doopa

moja rada : sprubuj najednym odpowietrz i zobacz na wylaczonym kotle oczywiscie cisnienie jak troche spadnie to dobij na 2-3 atmosfery i podpowietrzaj po kolei potem daj temp do dechy tak zeby z 80 stopni bylo i reszte odpowietrzniki automatyczne zalatwią

Mój hydraulik mówił coś o automatycznych odpowietrznikach - ciekawe, że jedyny grzejnik jaki grzeje to ten w garażu, a wszystki ena poddaszu łyknęły powietrze aż miło ( co nie dziwne, bo jest wyżej).

Ale info o francuzie jest istotne - dzięki Gawełku- biorę więc płaski śrubokręt ( nożem się nie dało :):) ale miałam kiepski nóż , a maczeta była za gruba :))

Nefer zawsze wiedziałam że dzielna dziołcha... :D :D :D :D :D
Hihihi - dzielna, choć letko przerażona :)

Nie ma co się bać nic nie zamarznie po prostu nie bedzie cieplo, na dworze nie jestaz tak zimno :wink:

Ale ja chcę ciepło buuuuuuuuuuuuuuu :) Dziś powalczę ze śrubokrętem :) Rozkładałam motocykle poradzę sobie i z grzejnikiem płytowym :):)

Nefer zawsze wiedziałam że dzielna dziołcha... :D :D :D :D :D
Hihihi - dzielna, choć letko przerażona :)

Nie ma co się bać nic nie zamarznie po prostu nie bedzie cieplo, na dworze nie jestaz tak zimno :wink:

Ale ja chcę ciepło buuuuuuuuuuuuuuu :) Dziś powalczę ze śrubokrętem :) Rozkładałam motocykle poradzę sobie i z grzejnikiem płytowym :):)

A pewno ze bym nie odpuscił, nigdy w zyciu!!! Od biedy wskakuj w fure i za doope hydraulika niech odpowietrza a co wieczór długi andrzejkowy mozna wrózyc z wylanego wosku mozna i z wylanej wody z co a Co :wink: ,nie powaznie ty masz duzy obieg i wydaje mi sie ze mogla sie utwozyc poduszka powietrzna i stad to zapowietrzenie albo podloga sie odpowietrzyla ale sprubuj jeszcze jednej rzeczy jak dasz rade. mianowicie weź znajdź cinki drucik albo wygnij spinacz biurowy znajdz te odpowietrzniki od pionu odkrec taką mlenką nakrętke i wsadx ten drucik w otwur i leciutko nacisnij i wypusc powietrze az zacznie leciec woda zrob to przy wylaczonej pompie/kotle. Powodzenia!!! i daj znac jak poszlo :wink: I tak kazdyautomatyczny odpowietrznik. dziwi mnie ze to nie zostalo zrobione bo to procedura standardowa przy napelnianiu woda co. :o