Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Nefer

rrmi

Recommended Posts

ciekawe jak tam Nefer i jej kocioł :roll:

Kocioł bardzo dobrze - już ciśnienei nie spada ( to musiał być ten nie doktręcony trzpień na jednym kaloryferze).

Z kaloryferami jeszcze się troche kopię ,ale mam nadzieję,że nie długo się porozumiemy :)

Najważniejsze, że domu gorąco :):):) Na co mi te kaloryfery jeśli ta podłogówka tak fajnie daje - a dzięki antresoli wszędzie jest cieplutko. Co prawda to się zmieni jak wstawię drzwi wew. ale póki co jest cool :)

• Odpowiedzi 30k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Nefer

9730

• wu

2385

• malgos2

1873

• ghost34

1109

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To super bo po takich przejsciach marznąć to juz na prawde przykro jak nie dziala a czlowiek malo sie nie zesra (przynajmniej ja) zeby dzialalo i to porzadnie. A taka rada na przyszlość gdyby ci cisnienie zjeżdzalo to winne na 99% jest naczynie zbiorcze i taki mały zaworek identyczny jak w kole samochodowym. Oczywiscie zaczniesz szukac wycieków itd ale to jest to ja to juz przecwiczylem wiec kup: takie zaworki na zapas i kluczyk do ich wykrecania oraz porządną pompke samochodową. Oszczedzisz czas i nerwy. Naprawa przebiega nastepujaco odpuszczasz troche wody wymieniasz zaworek pompujesz 2 atmosfery w naczyniu powietrza i dobijasz wode odpowietrzsz i sru gotowe mozna odpalac. Ja mam podejrzenie ze u ciebie to wlasnie naczynie padlo (ten posrany zaworek konkretnie) ale to sie da sprawdzic wystarczy sprawdzic czy ta czesc gdzie jest powietrze jest ciepla jesli tak samo jak ta w której jest woda to juz wiadomo ze to to. Po prostu mebrana jest wypchnieta na ful i naczynie nie spelnia funkcji a poniewaz woda jest niescisliwa wiec jak kociol pracuje to woda zwieksza objetosc i potem grzejniki sie zapowietrzają. ale to nie jest duzy problem tylko troche upierdliwy

A dziękuję bardzo za instrukcję :)

Jutro to mój hydraulik sobie zabaluje z tymi kaloryferami - w końcu za to bierze pieniądze :) A dobry z niego chłopak, więc na pewno sobie poradzi :):) Najważniejszem że już ciepło. Dziś zapomniałam zdjąć kurtkę ( się człowiek przyzwyczaił, że piździ) więc w połowie roboty już byłam zgrzana jak osiołek :).

Tylko specjalnie dla mnie nie jedz, bo moj J mnie opierdziula, ze to Tobie wcale nie po drodze, ze musisz zamiast wracac do w-Wy - jechac jakby dalej do tylu... :roll:

A ja myslalam, ze Ty tedy przejezdzasz jak jedziesz do domu... :oops:

Wiec, wiesz..., :roll: jak tak samo masz po drodze ja jak ja.... :oops:

A najwazniejsze,ze batalie wygralas i juz masz ciepelko. :p

A czy Kjuik tez byl u rrmisi? :D

Tylko specjalnie dla mnie nie jedz, bo moj J mnie opierdziula, ze to Tobie wcale nie po drodze, ze musisz zamiast wracac do w-Wy - jechac jakby dalej do tylu... :roll:

Kochana - mnie wsio rawno - mogę pojechać i tamtą drogą, bo czy wyjadę na Trasę AK na Grocie czy przez Głębocką to wszystko jedno - wierz mi :)

Zajadę , spoko :)

gaweł odpuść sobie takie recepty, :-?

A to czemu? Ja to juz przerobilem i nie wiem dlaczego te naczynia zbiorcze posiadają takie dziwne zaworki jakby nie mozna było zwykłego kulowego zrobić,ale gehenne przezylem na wlasnej skórze i wiem ze nowe kotły bez cisnienia w obiegu nie działają. Wiec zpowodu takiego detalu mozna marznąć nawet w święta :wink:

Kochana - mnie wsio rawno - mogę pojechać i tamtą drogą, bo czy wyjadę na Trasę AK na Grocie czy przez Głębocką to wszystko jedno - wierz mi :)

Zajadę , spoko :)

ja i tak sie nie znam :D ale dobra jak mowisz :p

dobranoc

Wigilię robicie w nowym domku??

Nie żartuj :):) Za tydzień w poniedziałek wchodzi Pan Od Płytek :) W styczniu pewnie najwczesniej podłogi drewniane, potem kuchnia, meble i pewnie gdzieś na Prima Aprilis ... może .... :)

Nozdaje sobie sprawe z ogromu prac i obiektu ale w sumie chodzi mi o samą wigilie bo jakby 1 łazienka była cieplo jest kominek tez food i prezenty pod pache i mozna :wink:

Nozdaje sobie sprawe z ogromu prac i obiektu ale w sumie chodzi mi o samą wigilie bo jakby 1 łazienka była cieplo jest kominek tez food i prezenty pod pache i mozna :wink:

No niby można :) Ale chyba się nie szarpnę, bo stołu nie mam - a jedna łazienka może się uda :)

Niemniej choinka pewnie będzie :)

Choinka to koniecznie. Sama wigilia tez by sie pewnie udala ale co potem tak to w domu czlowiek bedzie dogorywał przejedzony na sztywno i w koncu do łóżeczka, a w nowym domu to był by problem logistyczny bo domyslam sie ze pewno bedzie wiecej osób. Ale na 2 dzien świąt to na kawe mozna smiało podjechac :wink: :lol:

Ja pierdziu - Duchu- to tylko w US takie rzeczy :):)

Gawełku - bardziej mniej kusi Sylwester - tu prowizorka jest możliwa :)

Ty jak zwyklemasz głowe i jestes praktyczna 0 krempacji jak cos sie upierdzieli to mozna podszpachlowac i podmalowac, a potem to wrrrr. I szpilki havy-metal wchodzą w grę

dla pań oczywiście :roll: :lol: :lol: