Nefer 30.11.2008 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 ciekawe jak tam Nefer i jej kocioł Kocioł bardzo dobrze - już ciśnienei nie spada ( to musiał być ten nie doktręcony trzpień na jednym kaloryferze). Z kaloryferami jeszcze się troche kopię ,ale mam nadzieję,że nie długo się porozumiemy Najważniejsze, że domu gorąco :) Na co mi te kaloryfery jeśli ta podłogówka tak fajnie daje - a dzięki antresoli wszędzie jest cieplutko. Co prawda to się zmieni jak wstawię drzwi wew. ale póki co jest cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 30.11.2008 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Nefercia czy przypadkiem bylas gdzies kolo moich poleczek?? Będę poniedziałek albo wtorek. Kocioł i przyjemności odpędziły mnie skutecznie od marketów - ale jak mi się nastrój poprawił za to :) Dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 30.11.2008 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 To super bo po takich przejsciach marznąć to juz na prawde przykro jak nie dziala a czlowiek malo sie nie zesra (przynajmniej ja) zeby dzialalo i to porzadnie. A taka rada na przyszlość gdyby ci cisnienie zjeżdzalo to winne na 99% jest naczynie zbiorcze i taki mały zaworek identyczny jak w kole samochodowym. Oczywiscie zaczniesz szukac wycieków itd ale to jest to ja to juz przecwiczylem wiec kup: takie zaworki na zapas i kluczyk do ich wykrecania oraz porządną pompke samochodową. Oszczedzisz czas i nerwy. Naprawa przebiega nastepujaco odpuszczasz troche wody wymieniasz zaworek pompujesz 2 atmosfery w naczyniu powietrza i dobijasz wode odpowietrzsz i sru gotowe mozna odpalac. Ja mam podejrzenie ze u ciebie to wlasnie naczynie padlo (ten posrany zaworek konkretnie) ale to sie da sprawdzic wystarczy sprawdzic czy ta czesc gdzie jest powietrze jest ciepla jesli tak samo jak ta w której jest woda to juz wiadomo ze to to. Po prostu mebrana jest wypchnieta na ful i naczynie nie spelnia funkcji a poniewaz woda jest niescisliwa wiec jak kociol pracuje to woda zwieksza objetosc i potem grzejniki sie zapowietrzają. ale to nie jest duzy problem tylko troche upierdliwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 30.11.2008 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 A dziękuję bardzo za instrukcję Jutro to mój hydraulik sobie zabaluje z tymi kaloryferami - w końcu za to bierze pieniądze A dobry z niego chłopak, więc na pewno sobie poradzi :) Najważniejszem że już ciepło. Dziś zapomniałam zdjąć kurtkę ( się człowiek przyzwyczaił, że piździ) więc w połowie roboty już byłam zgrzana jak osiołek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 30.11.2008 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Tylko specjalnie dla mnie nie jedz, bo moj J mnie opierdziula, ze to Tobie wcale nie po drodze, ze musisz zamiast wracac do w-Wy - jechac jakby dalej do tylu... A ja myslalam, ze Ty tedy przejezdzasz jak jedziesz do domu... Wiec, wiesz..., jak tak samo masz po drodze ja jak ja.... A najwazniejsze,ze batalie wygralas i juz masz ciepelko. A czy Kjuik tez byl u rrmisi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 30.11.2008 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Wigilię robicie w nowym domku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 30.11.2008 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 gaweł odpuść sobie takie recepty, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 30.11.2008 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Tylko specjalnie dla mnie nie jedz, bo moj J mnie opierdziula, ze to Tobie wcale nie po drodze, ze musisz zamiast wracac do w-Wy - jechac jakby dalej do tylu... A ja myslalam, ze Ty tedy przejezdzasz jak jedziesz do domu... Wiec, wiesz..., jak tak samo masz po drodze ja jak ja.... A najwazniejsze,ze batalie wygralas i juz masz ciepelko. A czy Kjuik tez byl u rrmisi? Kochana - mnie wsio rawno - mogę pojechać i tamtą drogą, bo czy wyjadę na Trasę AK na Grocie czy przez Głębocką to wszystko jedno - wierz mi Zajadę , spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 30.11.2008 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 gaweł odpuść sobie takie recepty, A to czemu? Ja to juz przerobilem i nie wiem dlaczego te naczynia zbiorcze posiadają takie dziwne zaworki jakby nie mozna było zwykłego kulowego zrobić,ale gehenne przezylem na wlasnej skórze i wiem ze nowe kotły bez cisnienia w obiegu nie działają. Wiec zpowodu takiego detalu mozna marznąć nawet w święta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 30.11.2008 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Wigilię robicie w nowym domku?? Nie żartuj :) Za tydzień w poniedziałek wchodzi Pan Od Płytek W styczniu pewnie najwczesniej podłogi drewniane, potem kuchnia, meble i pewnie gdzieś na Prima Aprilis ... może .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 30.11.2008 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Tylko specjalnie dla mnie nie jedz, bo moj J mnie opierdziula, ze to Tobie wcale nie po drodze, ze musisz zamiast wracac do w-Wy - jechac jakby dalej do tylu... A ja myslalam, ze Ty tedy przejezdzasz jak jedziesz do domu... Wiec, wiesz..., jak tak samo masz po drodze ja jak ja.... A najwazniejsze,ze batalie wygralas i juz masz ciepelko. A czy Kjuik tez byl u rrmisi? Kochana - mnie wsio rawno - mogę pojechać i tamtą drogą, bo czy wyjadę na Trasę AK na Grocie czy przez Głębocką to wszystko jedno - wierz mi Zajadę , spoko ja i tak sie nie znam ale dobra jak mowisz dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 30.11.2008 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Wigilię robicie w nowym domku?? Nie żartuj :) Za tydzień w poniedziałek wchodzi Pan Od Płytek W styczniu pewnie najwczesniej podłogi drewniane, potem kuchnia, meble i pewnie gdzieś na Prima Aprilis ... może .... Nozdaje sobie sprawe z ogromu prac i obiektu ale w sumie chodzi mi o samą wigilie bo jakby 1 łazienka była cieplo jest kominek tez food i prezenty pod pache i mozna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 30.11.2008 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Nozdaje sobie sprawe z ogromu prac i obiektu ale w sumie chodzi mi o samą wigilie bo jakby 1 łazienka była cieplo jest kominek tez food i prezenty pod pache i mozna No niby można Ale chyba się nie szarpnę, bo stołu nie mam - a jedna łazienka może się uda Niemniej choinka pewnie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 30.11.2008 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 klimacik fajny ..choinka..i kominek..fajowo.. Widzieliście klimacik świateczny hehe http://www.metacafe.com/watch/2053091/christmas_house/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 30.11.2008 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Choinka to koniecznie. Sama wigilia tez by sie pewnie udala ale co potem tak to w domu czlowiek bedzie dogorywał przejedzony na sztywno i w koncu do łóżeczka, a w nowym domu to był by problem logistyczny bo domyslam sie ze pewno bedzie wiecej osób. Ale na 2 dzien świąt to na kawe mozna smiało podjechac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 30.11.2008 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 NO czaaad zupełny pokazaleś a teraz Nefer taką dekoracje kupi , ale to i u mnie bedzie widac z okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 30.11.2008 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Ja pierdziu - Duchu- to tylko w US takie rzeczy :) Gawełku - bardziej mnie kusi Sylwester - tu prowizorka jest możliwa :)A jak dobrze damy w dyńkę to i grila można zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 30.11.2008 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Ja pierdziu - Duchu- to tylko w US takie rzeczy :) Gawełku - bardziej mniej kusi Sylwester - tu prowizorka jest możliwa Ty jak zwyklemasz głowe i jestes praktyczna 0 krempacji jak cos sie upierdzieli to mozna podszpachlowac i podmalowac, a potem to wrrrr. I szpilki havy-metal wchodzą w grę dla pań oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 30.11.2008 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 wiecie ze nie tylko prezydenta nam oszczelali na granicy dzieciom nie pokazywać hihi http://www.joemonster.org/filmy/12460/Nie_tylko_prezydenta_ostrzelali_na_granicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 30.11.2008 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 No milo sie gawędzi ale wlasnie dotarlo do mnie ze jest niedziela a wlaściwie juz poniedzialek i jutro do pracy . Tak że sie pożegnam 3 majcie sie pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts