Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Nefer

rrmi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Nefer

9730

• wu

2385

• malgos2

1873

• ghost34

1109

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Informacja dla wtajemniczonych. :)

W styczniu przyjeżdża mój przyjaciel z południa Włoch.

Zajmuje się tam między innymi gajem oliwnym.

Przywozi oliwę zrobioną własnie tam czyli taką "prosto od chłopa".

Sam ją puszkuje.

Puszki są 3 i 5 litrowe.

Oliwa jest zupełnie bajeczna - ma kwsowość poniżej 0,5 ( w sklepach można kupić powyżej 1,0 bo różna świeżość oliwek jest mieszana w dużych fabrykach). Dzięki temu oliwa jest niezwykle delikatna. Myślałam, że nie można czuć róznicy w smaku oliwy, ale można :)

Jesli ktoś miałby ochotę na taką oliwę - zapraszam.

Aha - cena :

3 litry - 120 pln

5 litrów - 180 pln

Można ją przelać - więc możecie podzielić sie z przyjaciółmi :)

Na razie nie mam dokładnych konkretów co do terminu przyjazdu - trzeci albo ostatni tydzień stycznia.

Ostatnio Tomek odwiedził W-wę, Gdańsk, Wrocław, Poznań i Katowice - też ma dużo znajomych :):).

Na ogół wydaje oliwę gdzieś w knajpce w centrum miasta.

Nie wiem jaką marszrutę przyjmie tym razem, ale będe śledzić na bieżąco :)

Ja polecam, bo już nie moge wrócić do "sklepowej".

a kij wie po czym. W tym problem. Jutro zrobie wywiad srodowiskowy w przedszkolu co jadły dzieciaki. A zjadła tez ostatnio pomarancze i 2michałki z orzeszkami arachidowymi. Moze po tych arachidach, bo one chyba czesto uczulają. Niegdy wczesniej chyba nie jadl tych orzeszków. :-?

No taaak..

A dajesz jej jakiś bloker antyhistaminowy ?

znaczy czy cos w stylu zyrtec? Dostalam od lekarza na dwa tygodnie, ale stwierdzilam ze takie leki to dzialaja łuzszy dystans, wiec olałam tymczasowo. Musz zrobic testy dzieciakowi, wiec nie bede teraz leciec na lekach bo falsz chyba wyjdzie?

Smarnełam jej tylko ten brzuszeksterydami i po jednym natarciu ładnie zaczelo schodzic. Mysle ze jeszcze ze dwa razy i styknie? Niech sobie sama juz radzi. A testy koniecznie juz musze zrobic. 3 lata skonczyla wiec powinno byc dobrze, chyba

No i jak zwykle na koncu mowie, ze witam w ten mglisty dzionek. Lece po skierowanie do laryngologa dla odmiany :roll:

znaczy czy cos w stylu zyrtec? Dostalam od lekarza na dwa tygodnie, ale stwierdzilam ze takie leki to dzialaja łuzszy dystans, wiec olałam tymczasowo. Musz zrobic testy dzieciakowi, wiec nie bede teraz leciec na lekach bo falsz chyba wyjdzie?

Smarnełam jej tylko ten brzuszeksterydami i po jednym natarciu ładnie zaczelo schodzic. Mysle ze jeszcze ze dwa razy i styknie? Niech sobie sama juz radzi. A testy koniecznie juz musze zrobic. 3 lata skonczyla wiec powinno byc dobrze, chyba

No i jak zwykle na koncu mowie, ze witam w ten mglisty dzionek. Lece po skierowanie do laryngologa dla odmiany :roll:

Ja bym poćwiczyła na dzień dobry ( na pewno przedsterydami :roll: ) jakieś Clemastiny i te rzeczy. POgadaj z lekarzem. Wysypka schodzi jakiś czas ale sterydy nie są obojętne dla organizmu - szczególnie malucha.