Nefer 08.12.2008 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 jaki piękny ten piecyk by nie był to swoje spalić musi niestety Taa jest - i dlatego na niego nie krzyczę ale może jakbyś go do pionu postawiła to by siem opamiętał Małż sie dziś bawił - przywalił mu ponad 2 bary Chyba go wychowuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 08.12.2008 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Może Ci na "krótko" spięli :)proszę cię normalnie Monty PythonTaaaa, ale zabawne tylko do otrzymania billingu...juz dostałam za 4 miechy blisko 800zł, w tym 3 miechy regularnego grzania to malutko no niewiele, ale w sumie mrozów jak dotąd nie było, nie?? ale az za 4miesiące to niewiele ja w sumie przez wrzesien i paxdziernik spaliłem tylko 1m3 drewna i ogrzewania nie właczalem , ale ja mam na prąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 08.12.2008 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 No co wy!! Pani w gazowni była zszokowana wysokością rachunku. Bo oczywiście musiałam się pofatygować i zadzownic, bo nikt od maja do listopada nie przyszedł spisać licznika to ile mialo wyjsc? 300 czy 400???no własnie nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 08.12.2008 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 2 bary dużawo może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 08.12.2008 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 2 bary dużawo może być moj ma dowalone 2,2 albo 2,3 Może właśnei ta końcówka tak go dobija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 08.12.2008 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 No co wy!! Pani w gazowni była zszokowana wysokością rachunku. Bo oczywiście musiałam się pofatygować i zadzownic, bo nikt od maja do listopada nie przyszedł spisać licznika to ile mialo wyjsc? 300 czy 400???no własnie nie wiem no nie wiem jaki masz dom zakladamze ocieplony ale na samo cuw to gazuza 100 pojdzie a gdzie grzanie na prawde super wynik sądzoąc po rachunku to masz dom z 200-220 m bardzo dobrze ocieplony i z poddaszem ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 08.12.2008 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 nie znam się ale tyż mi wychodzi że za 4 miechy to nie jakaś tragedia zwłaszcza w nowym domu gdzie wszystko schnie i jeszcze utrzymywana jest stosunkowo wysoka temperatura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 08.12.2008 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 2 bary dużawo może być moj ma dowalone 2,2 albo 2,3 Może właśnei ta końcówka tak go dobija ja co prawda kondensata nie mam,ale u mnie to jest ok1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 08.12.2008 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Powierzchni użytkowej mam około 160metrow, jest też strych i garaż i nad garażem pomieszczenia. Serwisant mówił, że dom dobrze wyizolowany, bo temp spadała około 1,5 na dobę. Temp na zewnątrz była wtdey tak max 3-4stopnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 08.12.2008 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 nie znam się ale tyż mi wychodzi że za 4 miechy to nie jakaś tragedia zwłaszcza w nowym domu gdzie wszystko schnie i jeszcze utrzymywana jest stosunkowo wysoka temperaturadlatego mnie to nawet nie przeraziło. pewnie w przyszłym sezonie będzie mniej, bo wszystko się wyszuszy, dogrzeje i może w końcu piec się wyreguluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 08.12.2008 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 2 bary dużawo może być moj ma dowalone 2,2 albo 2,3 Może właśnei ta końcówka tak go dobija A co to za kociołek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 08.12.2008 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Powierzchni użytkowej mam około 160metrow, jest też strych i garaż i nad garażem pomieszczenia. Serwisant mówił, że dom dobrze wyizolowany, bo temp spadała około 1,5 na dobę. Temp na zewnątrz była wtdey tak max 3-4stopnie. to spokoja juz to przecwiczyłem ze zuzycie energii jest duze w temperaturach okolozerowych od +4 do -2 idzie tyle samo prawie co przy -5 do -7 zakladając ten sam maxymalnie umiarkowany wiatr lub jego brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 08.12.2008 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 2 bary dużawo może być moj ma dowalone 2,2 albo 2,3 Może właśnei ta końcówka tak go dobija ja co prawda kondensata nie mam,ale u mnie to jest ok1 Mój się dobrze czuje przy 1,4 max. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 08.12.2008 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 2 bary dużawo może być moj ma dowalone 2,2 albo 2,3 Może właśnei ta końcówka tak go dobija A co to za kociołek ?Vailant dwufunkcyjny kondensat 24kw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 08.12.2008 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 2 bary dużawo może być moj ma dowalone 2,2 albo 2,3 Może właśnei ta końcówka tak go dobija A co to za kociołek ?Vailant dwufunkcyjny kondensat 24kw to ja już nic nie rozumiem noralnie na 160 m 24kw i jeszcze dwu funkcyjny to to chyba myć chodzita siem do sąsiadów bo mały ten rachunek jezd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 08.12.2008 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 No to pewnie sie nasze za bardzo nie różnią .. Gmernij za danymi technicznymi dla tego kotła - jakie ma optymalne ciśnienie robocze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 08.12.2008 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Dobra, ja się odmeldowuję Dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 08.12.2008 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 No to pewnie sie nasze za bardzo nie różnią .. Gmernij za danymi technicznymi dla tego kotła - jakie ma optymalne ciśnienie robocze. cisnienie robocze powinno byc zblizone do tegojakie jest w naczyniu zbiorczym i trzeba je okresowo kontrolowac bo moze platac psikusy np bedzie sie zapowietrzac co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 08.12.2008 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 to ja już nic nie rozumiem noralnie na 160 m 24kw i jeszcze dwu funkcyjny to to chyba myć chodzita siem do sąsiadów bo mały ten rachunek jezd no prosze cię!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 08.12.2008 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 dzieki za miły wieczór ja tez zabieram dupsko do wyrka pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts