Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Nefer

rrmi

Recommended Posts

jaki piękny ten piecyk by nie był to swoje spalić musi niestety :evil:
Taa jest - i dlatego na niego nie krzyczę :)

ale może jakbyś go do pionu postawiła to by siem opamiętał :wink: :lol: :lol: :lol:

Małż sie dziś bawił - przywalił mu ponad 2 bary :) Chyba go wychowuje :)

• Odpowiedzi 30k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Nefer

9730

• wu

2385

• malgos2

1873

• ghost34

1109

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Może Ci na "krótko" spięli :):)

proszę cię :lol: normalnie Monty Python
Taaaa, ale zabawne tylko do otrzymania billingu...
juz dostałam :roll:

za 4 miechy blisko 800zł, w tym 3 miechy regularnego grzania :roll:

to malutko :o

no niewiele, ale w sumie mrozów jak dotąd nie było, nie?? :roll:

ale az za 4miesiące to niewiele ja w sumie przez wrzesien i paxdziernik spaliłem tylko 1m3 drewna i ogrzewania nie właczalem , ale ja mam na prąd

No co wy!!

Pani w gazowni była zszokowana wysokością rachunku. Bo oczywiście musiałam się pofatygować i zadzownic, bo nikt od maja do listopada nie przyszedł spisać licznika :roll:

to ile mialo wyjsc? 300 czy 400???

no własnie nie wiem :lol:

no nie wiem jaki masz dom zakladamze ocieplony ale na samo cuw to gazuza 100 pojdzie a gdzie grzanie na prawde super wynik sądzoąc po rachunku to masz dom z 200-220 m bardzo dobrze ocieplony i z poddaszem ???

nie znam się ale tyż mi wychodzi że za 4 miechy to nie jakaś tragedia zwłaszcza w nowym domu gdzie wszystko schnie i jeszcze utrzymywana jest stosunkowo wysoka temperatura
dlatego mnie to nawet nie przeraziło. pewnie w przyszłym sezonie będzie mniej, bo wszystko się wyszuszy, dogrzeje i może w końcu piec się wyreguluje :roll:

Powierzchni użytkowej mam około 160metrow, jest też strych i garaż i nad garażem pomieszczenia. Serwisant mówił, że dom dobrze wyizolowany, bo temp spadała około 1,5 na dobę. Temp na zewnątrz była wtdey tak max 3-4stopnie.

to spokoja juz to przecwiczyłem ze zuzycie energii jest duze w temperaturach okolozerowych od +4 do -2 idzie tyle samo prawie co przy -5 do -7 zakladając ten sam maxymalnie umiarkowany wiatr lub jego brak

2 bary dużawo może być :o
moj ma dowalone 2,2 albo 2,3 8)

Może właśnei ta końcówka tak go dobija :roll:

A co to za kociołek ?

Vailant dwufunkcyjny kondensat 24kw

to ja już nic nie rozumiem noralnie na 160 m 24kw :roll: i jeszcze dwu funkcyjny to to chyba myć chodzita siem do sąsiadów :o :wink: bo mały ten rachunek jezd :lol:

No to pewnie sie nasze za bardzo nie różnią .. Gmernij za danymi technicznymi dla tego kotła - jakie ma optymalne ciśnienie robocze.
cisnienie robocze powinno byc zblizone do tegojakie jest w naczyniu zbiorczym i trzeba je okresowo kontrolowac bo moze platac psikusy np bedzie sie zapowietrzac co