Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Nefer

rrmi

Recommended Posts

Nefer, a Ty to juz sie chyba skonczysz budowac do marca i kolejne swieta juz na całego w Nowym domu? To bedziesz miala duzo niespozytkowanej energii w sobie, hmmmm :lol:

Tak sobie wirtualnie wyznaczyłam datę 1 kwietnia na przeprowadzkę - lubię śmieszne daty :) Ale nie trzymam się jej kurczowo.

Ja juz marzę o tej 3 metrowej choince w salonie :):) za rok, za rok :)

• Odpowiedzi 30k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Nefer

9730

• wu

2385

• malgos2

1873

• ghost34

1109

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mysia mam 220 metrów dachu :lol: tylko czemu wiecej grubych ścian to nie wiem :o pewnie jakoś mi więcej nośnych wyrysowali a na nośne też są cheba te grube :roll: nie wiem tak rzekł mistrzu budowy więc się słucham :wink:

Nefcia mnie się kole uszu obiło co dobrze na święta sie wprowadzać :wink: to może jajca pomalujesz w nowym domu :lol: a potem choinka :wink:

Nefcia mnie się kole uszu obiło co dobrze na święta sie wprowadzać :wink: to może jajca pomalujesz w nowym domu :lol: a potem choinka :wink:

Tak, koszyczek postawię pod choinką :):) O tym nie pomyślałam - ale mogę rozpocząć nowa tradycję :)

Mysia mam 220 metrów dachu :lol: tylko czemu wiecej grubych ścian to nie wiem :o pewnie jakoś mi więcej nośnych wyrysowali a na nośne też są cheba te grube :roll: nie wiem tak rzekł mistrzu budowy więc się słucham :wink:

tak nosne tez grubaski. Ja wiem czemu tak jest - ja mam głównie parterowy dom - zwartość bryły jest tez inna. Tak wiec mimo podobnego metrazu, u mnie bedzie dach droższy 2 razy i podejrzewam ze fundamenty tez... bo 36 m3 betonu mi idzie

no to dach Mycha jakieś 40 tysi Ci wyjdzie :-? a betonu na fundamenta to dokładnie nie pamiętam ale coś mi po łebku skacze że chyba będzie dokładnie połowa czyli 18 m3 :D

no moze dachowki tak, ale u mnie jeszcze na dodatek masa gąsiorów i innych gęgaczy. Nie wiem czego chcialam taki zaawansowany konstrukcyjnie dom. Chyba mi zostało z dziecinstwa. Dzisiaj brałabym z dachem dwuspadowym o duzym wspolczynniku zwartosci bryły i moglabym zaszalec z elewacją. Tylko ze wtedy nie moglabym powiedziec ze spelnily sie moje marzenia z dziecinstwa no nie? lece na podwórko nim słonce zajdzie

no dobra dołóż Mycha z 5-10 tysi na gęgacze :wink: mnie to się marzył po prostu domek prosty funkcjonalny no może też parterowy z dachem "połamanym" :lol: ale ceny tego makabryczne więc mój projekt to rozsądny kompromis między marzeniami a możliwościami :lol: :wink: i podoba mi się moja stodoła :lol:

leć i wracaj :D

Neferko! Z okazji Świąt Bożego Narodzenia

i nadchodzącego Nowego 2009 Roku składam najserdeczniejsze życzenia.

Aby ciepłych chwil w Waszym życiu było jak najwięcej,

a wszystkie dni w Nowym Roku były tak piękne i szczęśliwe, jak wigilijny wieczór.

Aby Wasze twarze i twarze Waszych najbliższych zawsze rozpromieniał uśmiech,

a przyszłość przyniosła ze sobą moc sukcesów.

Edzia z Rodziną

Markotko Efilko to z Katowic miała do mnie dosć kawałek znalazłam dostawców ale ceny jakie proponują w porównaniu z cenami u Mychy to czyste ździerstwo :evil: różnica na bloczku prawie 70 groszy
Sprawdzałaś u Jurka????????

Albo w Wodanie??????

W naszej okolicy mieli najtaniej :roll: