Nefer 23.12.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 W tym roku - odpukać - gotowanie na Wigilię idzie mi jak tango :) Praktycznie samo się robi - pasztet się świetnie zmielił i dzieci twierdzą, że nie jest za słony; barszcz wyszedł idealny ( ostry, słodki i kwaśny jak trzeba) ; uszka same się posklejały (choć trochę mnie to znudziło ) ; schab upiekł sie bajecznie mięciutki i soczysty. Mak do tortu mielę 3 razy. PIerwszy raz mi się zdarzyło, że przy pierwszym mieleniu nie używałam tłoczka - sam się mielił - serio . A teoria jest taka, że to przez te wszystkie życzenia, przez życzliwość Dobrych Ludzi. Ot - takie mam wewnętrzne przekonanie Wierzcie albo nie - ale tak to wygląda :)Jest 21.00 a ja praktycznie jestem obrobiona ! Teściówka robi swojego boskiego karpia ( ja tak nie umiem ) pieróg i sernik. Makowiec siedzi w piecu - i wygląda niekulawo. Choinka stoi na stojaczku ale jeszcze nie ubrana - to domenta małża i dzieci. Moje piękne rury do samochodu leżą na balkonie :) A we mnie jest spokój traw :) Wesołych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 23.12.2008 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Spokojnych! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 23.12.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Spokojnych i radosnych świąt i spędźmy je tak jak pragniemy! Wszystkiego dobrego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 23.12.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Bajkowego klimatu przez cały rok.. http://lh6.ggpht.com/_48TWBczs9hc/SVFF9YHb3mI/AAAAAAAAD7E/xkgwuRdz74o/s800/xmas.jpg życzy Frykow Nefer, jesteś na 3 miejscu jeżeli chodzi o liczbę komentarzy do dziennika - życzę Ci więc, abyś niedługo już była na pierwszym! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 23.12.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 W tym szczegolnym dniu zycze Wam spokojnych i pogodnych Swiat Bozego Narodzenia a w Nowym Roku samych szczesliwych chwil.http://images49.fotosik.pl/42/f77eb06e9ac297e0med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 23.12.2008 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Nefcia Ty taka spokojna , bo ze mna pogadalas , bankowo A raczej ja pogadalam i Ty sie uspokoilas , ze z Toba to wszystko ok jesli jeszcze takie rrmi zyja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 23.12.2008 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Nefcia Ty taka spokojna , bo ze mna pogadalas , bankowo A raczej ja pogadalam i Ty sie uspokoilas , ze z Toba to wszystko ok jesli jeszcze takie rrmi zyja noooo jaaaaaaaaassssssssssneeeeeeee - takie telefony zawsze mi robią dobrze, wiesz, że ja mało nie mogę Wieczór się zdecydowanie poprawił - Dobrych Ludzi nigdy za dużo :) (a jakie sobie teorie potrafią ukuć - weź się lepiej za g-k :) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 23.12.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 W tym roku - odpukać - gotowanie na Wigilię idzie mi jak tango :) Praktycznie samo się robi - pasztet się świetnie zmielił i dzieci twierdzą, że nie jest za słony; barszcz wyszedł idealny ( ostry, słodki i kwaśny jak trzeba) ; uszka same się posklejały (choć trochę mnie to znudziło ) ; schab upiekł sie bajecznie mięciutki i soczysty. Mak do tortu mielę 3 razy. PIerwszy raz mi się zdarzyło, że przy pierwszym mieleniu nie używałam tłoczka - sam się mielił - serio . A teoria jest taka, że to przez te wszystkie życzenia, przez życzliwość Dobrych Ludzi. Ot - takie mam wewnętrzne przekonanie Wierzcie albo nie - ale tak to wygląda :)Jest 21.00 a ja praktycznie jestem obrobiona ! Teściówka robi swojego boskiego karpia ( ja tak nie umiem ) pieróg i sernik. Makowiec siedzi w piecu - i wygląda niekulawo. Choinka stoi na stojaczku ale jeszcze nie ubrana - to domenta małża i dzieci. Moje piękne rury do samochodu leżą na balkonie :) A we mnie jest spokój traw :) Wesołych Świąt Nefcia no jak słowo daję jak nie być życzliwym dla Ciebie toż Ty byś sie własnym sercem z ludźmi podzieliła jakby się dało - jak trzeba objedziesz, jak trzeba pocieszysz, łzy obetrzesz, uśmiech wyczarujesz, wiary we własne siły dodasz, zawsze czas znajdziesz każdemu odpowiedzieć - Tobie to w ogóle się te Świeta i cała reszta sama powinna zrobić bez jednego kiwnięcia palcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 23.12.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Bajkowego klimatu przez cały rok.. Nefer, jesteś na 3 miejscu jeżeli chodzi o liczbę komentarzy do dziennika - życzę Ci więc, abyś niedługo już była na pierwszym! Łeeeeeee to nie wiedziałam,że jakiś konkurs mamy :) Dzięki Frykow za życzenia (nie myśl, że do Ciebie nie zaglądam :)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 23.12.2008 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Nefcia no jak słowo daję jak nie być życzliwym dla Ciebie toż Ty byś sie własnym sercem z ludźmi podzieliła jakby się dało - jak trzeba objedziesz, jak trzeba pocieszysz, łzy obetrzesz, uśmiech wyczarujesz, wiary we własne siły dodasz, zawsze czas znajdziesz każdemu odpowiedzieć - Tobie to w ogóle się te Świeta i cała reszta sama powinna zrobić bez jednego kiwnięcia palcem ALe mi nagadałaś , no wiesz ? Właśnie skończyłam pakować prezenty. Przy każdej wstążeczce uśmiechałam się jak dziecko. I jeszcze coś Mikołaj ma dla mnie - jest zapakowane więc nie wiem co to A moje rury przeciez na balkonie - już mi się nie należy. W ogóle jakoś tak , że chyba mi się nie należy i ten ..no .. to ogólnie przesada. Makowiec zaczyna pachnieć - mam nadzieję, że go nie przypalę Wusia - samo się robi, no mówię Ci - magia jakaś czy co .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 23.12.2008 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Ja w sumie też odrobiona Jutro tylko obrać ziemniaki i upiec rybę. Nawet na manikirze dzisiaj byłam (ale pani manikiurzystka musiała przyjechac na poprawkę, bo żem w garach zaczęla mieszać i mi się lakier zmazał: tak to jest, jak lakier z miasta, paznokcie ze wsi ) Nie myślałam, ze moja pierwsza wlasnoręcznie robiona Wigilia będzie tak wyglądać, Zanczy, ze tak sie ze wszystkim uporam Ze będzie na niej dziki tłum (choć nie ten, który bym chciała) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 23.12.2008 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Niech Święta Bożego Narodzeniai Wigilijny wieczór upłyną Wamw szczęściu i radościprzy staropolskich kolędachi zapachu świerkowej gałązki.Nowy Rok zaś niech przyniesie szczęście i pomyślność Serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 23.12.2008 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Neferka każdy zasługuje żeby COŚ leżało pod choinką Twoej rury za duże żeby położyć pod a skoro dla wszystkich tam leżą prezenty to jakże to tak żebyś TY jedna nic nie miała małżon mój też dostał prezent który pod choinkę nie wejdzie więc kupiłam Mu czapkę niech leży pod choinką magia Neferko magia Świąt pora dla Ciebie żebyś wreszcie z górki miała i nie przypal makowca bo to zbrodnia by była robisz strucelką czy inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 23.12.2008 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 nooooo Kasia dzielna dziewczynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 23.12.2008 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 nooooo Kasia dzielna dziewczynka to się jutro okaże, czy gościom posmakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 23.12.2008 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Kasia nie budź demona jak nie smakuje to wynocha zrobić sobie lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 23.12.2008 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 robisz strucelką czy inny Robię mój słynny na pół Polski tort makowy - nie ma w nim ciasta, tylko sam mak + masa lekko cytrynowa - baaajka Już wyjęty z piekarnika- wygląda zacnie. Dziś wystygnie - jutro przekładamy 2 razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 23.12.2008 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Nie myślałam, ze moja pierwsza wlasnoręcznie robiona Wigilia będzie tak wyglądać, Zanczy, ze tak sie ze wszystkim uporam a niby co mialabys sie nie uporac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 23.12.2008 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Ja w sumie też odrobiona Jutro tylko obrać ziemniaki i upiec rybę. Nawet na manikirze dzisiaj byłam (ale pani manikiurzystka musiała przyjechac na poprawkę, bo żem w garach zaczęla mieszać i mi się lakier zmazał: tak to jest, jak lakier z miasta, paznokcie ze wsi ) Nie myślałam, ze moja pierwsza wlasnoręcznie robiona Wigilia będzie tak wyglądać, Zanczy, ze tak sie ze wszystkim uporam Ze będzie na niej dziki tłum (choć nie ten, który bym chciała) NO to pięknie - ja ćwiczę od lat i rzadko udaje mi się tak zlądaować na 4 łapy W zeszłym roku - jakiś koszmar - nic mi nie szło. Wszystko jakieś takie bez smaku i koncepcji .. nie wiem o co chodziło ... W każdym święcie już będzie ta drobna rysa. Ale musimy sobie z nią poradzić, bo popsujemy innym zabawę .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 23.12.2008 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Kasia nie budź demona jak nie smakuje to wynocha zrobić sobie lepsze nawet mam kandydatów na WYNOCHA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts