Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Nefer

rrmi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Nefer

9730

• wu

2385

• malgos2

1873

• ghost34

1109

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jakiś stary jest w dzienniku, a odmłodzona wersja sie dopiero wymyśla :):)

To ta stara wersja, ale nie wiem czy taka zostanie.

Po prawej łazienka chłopaków (ta czerwono czarna) a po lewej nasza łazienka.

Koła na podłodze to będzie na przemian ceramika i drewno.

http://images36.fotosik.pl/44/39acf057eef7a99fmed.jpg

Aha, zapomniałam powiedzieć, ze w drodze do Zakopca masz przystanek w Zawierciu. Tak mówi plan, czekaj na dalsze instrukcje 8)

No , nie wiem co na to mój mąż - nienawidzi zjeżdżać z trasy :)

ja nie wiem którędy Wy jeździcie!!!

Przecie do Zakopca jeździ się przez Za-cie!!! :o :o A nie jakimiś pseudo autostradami :wink:

Choć ta nasza trasa niż lepsza jakościowo :roll: No ale JA tam mieszkam 8)

Powiem fiu-fiu... bardzo przemyslany ten "koncept", czekam na nowy, jak jest lepszy od tego to bedzie mistrzostow swiata 8)

Co zrobisz z ta duza przestrzenia na wprost tz za bidetem i wc?

bo jak tak patrze na ten projekt, to dala bym tu kolo drzwi jedna umywalke z mniej rozbudowanymi szafkami (tak tylko w swietle jednego kola) a druga dala bym za bidetem-wc.... dwie lazienki w jednej - kazde z was mialo by swoje krolestwo (chyba ze tam jest skos na tyle duzy ze sie nie da

Wiesz, jakby opór był duży - zawsze mogę ćwiknąć z Zakopca do Ciebie - to raptem 200 km :)
O widzisz, mądrze gadasz 8) Najlepiej by było, jakbyś na 1 tydzień lutego została 8) W Zakopcu znaczy. Wtedy się tam wybieramy 8)

29.01 sie zbieramy spowrotem - tak cos słuchy chodzą ...:(

Powiem fiu-fiu... bardzo przemyslany ten "koncept", czekam na nowy, jak jest lepszy od tego to bedzie mistrzostow swiata 8)

Co zrobisz z ta duza przestrzenia na wprost tz za bidetem i wc?

bo jak tak patrze na ten projekt, to dala bym tu kolo drzwi jedna umywalke z mniej rozbudowanymi szafkami (tak tylko w swietle jednego kola) a druga dala bym za bidetem-wc.... dwie lazienki w jednej - kazde z was mialo by swoje krolestwo (chyba ze tam jest skos na tyle duzy ze sie nie da

Ścianka kolankowa to niestety 78 cm - nic sie nie zmieści ..:(

Całkiem świadomie zrzygnowałam z 2 umywalek. To pewnie wynika z naszych przyzwyczajeń - nigdy nie przebywamy razem w łazience, chyba, że w celu "umycia pleców" :) :wink: . Tak mamy i pewnie się to nie zmieni :)

Ta przerywana kreska "nad" bidetem wyznacza wysokość 180 cm - dalej już ostro w dół.

Marzy mi się "dużo miejsca" - teraz wychodząc z wanny walę kolanem albo w umywalkę albo w pralkę :)

Hehe, Nefer, fajnie piszesz, a gazem się nie przejmuj, na początku zaaaawsze dużo ciągnie - nam drewna szło 2-3x tyle co teraz choć mrozu nie było - chałupa się wygrzewa spokojnie 2-3 tygodnie, zwł. że jeszcze wilgoć siedzi w murach.

Powodzonka! 8)

Łaaa Witaj Kropi :) No tak się za bardzo nie przejmuję - chciało się mieć chałupę to się teraz buli :):) Ale chyba już sie sprawa uspokaja - w domku cieplutko, że muszę skręcać regulator pokojowy na 18 :o

Myślę, że będzie good. Zresztą czekam niecierpliwie na większe mrozy - ciekawa jestem jak sobie pogodówka poradzi :)

U mnie tez jest podobnie tz nigdy nie jestesmy w dwojke na raz i jedna umywalka wystarczy calkowicie.... tylko na rzucie tak pieknie to miejsce wygladalo 8) ale tak myslalam ze skos bedzie za duzy :roll:

Tam pod samym skosem będzie jeszcze zrzut brudnej bielizny - jakoś go ładnie zrobimy :) (pod samym oknem po lewej - takie kółeczko :))

i pierwsze przymiarki do kuchni Teściowej : jednak program Ikea jest fatwy i miły. Kuchnia mała - 6,5 mkw.

Wchodzi jest właśnie tak - na piekarnik. Tu nie ma drzwi i jest taka duża, pusta przestrzeń:

http://images45.fotosik.pl/44/3f664f894093d389med.jpg

i inny widoczek coby lepiej było widać :

http://images32.fotosik.pl/426/5744254097781404med.jpg

Bardzo podobuje mi się Twoja kulista łazienka!!! /mimo, że wiesz sama, że ja bardzo kanciaście lubjiu/

I to połączenie drewna z płytkami też mi się marzy... 8) :D

Rób Neferciu szybciutko, coby taki jeden podpatrzyciel mógł oblukać :wink: :D :D