Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Nefer

rrmi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Nefer

9730

• wu

2385

• malgos2

1873

• ghost34

1109

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dojechałam w miarę - 2h - kaszanka na drodze, śnieg, mgła i maluchy :) więc chyba sobie zalegnę.

A propos fugi zsypu na bielizne - odezwę się jutro , dooobra ? Buziaki :)

no dobrze, ze bezpiecznie wrociłas

Nie no spoko , nie przekraczałam 110 :):) bo nic nie było widać :)

Witam :D

Chciałam zapytać o wykonanie zsypu do bielizny. Widziałam w dzienniku, że były zostawione miejsca w stropie, a jak dalej ma to być zrobione ?

Słupek z k-g obłożony kafelkami, czy szafka meblowa? Do czego na dole będą wlatywać te rzeczy?

Pozdrawiam

Koncepcja się rodzi. Prawdopodobnie łśupek g-k ale nie pbłożony płytkami, bo mnie sie nie podoba. Sam otwór będzie zabezpieczony jakąś klapką (ktora się też rodzi :)) W stropie będzie przechodził rura (też jest kilka koncepcji, ale ludzi najczęściej dają taką pomarańczową do kanalizy zewnętrzenj). Na dole będzie zabudowany kosz. U mnie oba zrzuty wychodzą w pralni.

A propos fugi.

Powiem szczerze, nie bardzo mam obsesję na temat czystości, więc epoksydowej na pewno nie położę ( to dobre być może w rzeźniach, ale nie popadajmy w przesadę).

Mam fugę elastyczną tzw. Perłową Sopro Mapei. Jest podobno (:)) odpora na wodę i zabrudzenia - ale wierzcie mi - nie jest to dla mnie kluczowa sprawa. Miała być elastyczna i cienka.

Neferko, znalazlam te stolarnie (tak mowi Nitu), oni sa w Radomyslu, tak? Mam sie jakos na Ciebie powolywac? :roll:
Tę stolarnię ściągnęła do mnie Nitu, więc raczej na nią -ale u mnie też byli i niebawem zamawiam u nich drzwi, więc pewnie będą mnie pamiętać jakby co :)

Neferko, znalazlam te stolarnie (tak mowi Nitu), oni sa w Radomyslu, tak? Mam sie jakos na Ciebie powolywac? :roll:
Tę stolarnię ściągnęła do mnie Nitu, więc raczej na nią -ale u mnie też byli i niebawem zamawiam u nich drzwi, więc pewnie będą mnie pamiętać jakby co :)

OK. To jej bede glowe zawracac... :lol: :lol: :lol: Widzialam u nich na stronie jedne drzwi, ktore idealnie by mi pasowaly. :roll:

Musiałam Wam to pokazać.

MOja koleżanka kupiła dom. Chce w nim wprowadzić kilka zmian (dom jest wykończony i był zamieszkały przez jakieś 15 lat).

Nie ma zbyt dużo kasy na remont, więc postanowiła wziąć się za pomieszczenia, które najbardziej ją wkurzają.

Zaczęła od łazienki. Pomyślała, że weźmie panią architekt - ponieważ to na razie jedna łazienka, więc nie powinno być drogo.

Pani architekt przyszła, popatrzyła ( a była to DOBRA pani architekt) i poszła robić projekt.

I dwa dni temu moja koleżanka dostała projekt, który postanowiła mi pokazać do przedyskutowania.

Oto on :

http://images35.fotosik.pl/54/368b2ff52f8962a9med.jpg

Koszt "projektu" - 1500 pln :):):) Zostanę architektem jak nic :)

http://images35.fotosik.pl/54/368b2ff52f8962a9med.jpg

Koszt "projektu" - 1500 pln :):):) Zostanę architektem jak nic :)

no to gdzieś na tym etapie zdolności plastycznych jest mój Bartuś.... :lol: :lol: :lol:

powiedz pani architekt, że jeśłi odpali mu z połowe to on może jej takie bazgrołki robic :)