Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Nefer


rrmi

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 30k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

  • Nefer

    9730

  • wu

    2385

  • malgos2

    1873

  • ghost34

    1109

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

uwielbiam szybkowar

Kasiu a jak Ty robisz to mięsko:

ja marynuje najpierw przez noc a potem wrzucam warzywa na dno zalewam wrzątkiem i na to klade sztuke mięcha

o widzisz, tak nie robiłam :roll:

ja tak jakos śmiesznie: mięsko, cebula, przyprawy, woda i już.

A jakie warzywa kładziesz i w czym marunujesz?? :roll:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

uwielbiam szybkowar

Kasiu a jak Ty robisz to mięsko:

ja marynuje najpierw przez noc a potem wrzucam warzywa na dno zalewam wrzątkiem i na to klade sztuke mięcha

o widzisz, tak nie robiłam :roll:

ja tak jakos śmiesznie: mięsko, cebula, przyprawy, woda i już.

A jakie warzywa kładziesz i w czym marunujesz?? :roll:

 

ja marynuje: oliwa, ocet balsamiczny, wino -odrobino, lisc laurowy, cebula, imbir albo gałka muszkatołowa albo goździk, co popadnie, marchew, pieczarki.

Na drugi dzien do gara wlewam wode wrzącą, wiesz doslownie tylko tyle ile musi byc, i na to wrzucam te marchewki z cebulą, czasem papryką, pieczarki i jak sie zagotuje to klade mięsko i wlewam tą marynate. Miesko sie szybciutko scina i nie twardnieje. Najlepsza wychodzi szynka. Gulasz z lopatki tez tak robie i schab. Wszystko kiedys piekłam w piekarniku, ale teraz nie mam - potrzeba matką wynalazków. A jeszcze czosnek wrzucam

Musze jeszcze to przetrenowac z wolowym.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

I jeszcze tak łopatologicznie: to wszystko robisz w szybkowarze, czyli tą wodę warzywa itp, zagotujesz to ( cały czas to jest otwarte, tak??) i na to kładziesz mięsko i wlewasz to co zostało z marynaty, tak?? Dopiero potem zamykasz??? :roll:

 

 

 

Ja też sprzedałam pyrolizę, zeby wykończyć łazienkę :lol: :wink:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

I jeszcze tak łopatologicznie: to wszystko robisz w szybkowarze, czyli tą wodę warzywa itp, zagotujesz to ( cały czas to jest otwarte, tak??) i na to kładziesz mięsko i wlewasz to co zostało z marynaty, tak?? Dopiero potem zamykasz??? :roll:

 

 

 

Ja też sprzedałam pyrolizę, zeby wykończyć łazienkę :lol: :wink:

 

tak jest szefowo dokladnie

 

A co jeszcze ciekawego robisz w baniaku?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

I jeszcze tak łopatologicznie: to wszystko robisz w szybkowarze, czyli tą wodę warzywa itp, zagotujesz to ( cały czas to jest otwarte, tak??) i na to kładziesz mięsko i wlewasz to co zostało z marynaty, tak?? Dopiero potem zamykasz??? :roll:

 

 

 

Ja też sprzedałam pyrolizę, zeby wykończyć łazienkę :lol: :wink:

 

tak jest szefowo dokladnie

 

A co jeszcze ciekawego robisz w baniaku?

Szefowa ma baniak równiuski tydzien dopiero, stąd się tak dopytuje innej szefowej o co kaman w tym wszystkim :lol:

Ale moja kumpela ma i ona robi np bigos. Ale ta kumpela jest szalona na punkcie beztłuszczowego jedzenia i ona wszystko robi bez TŁUSZCZU, więc jak mi powiedziałaś, że dajesz tą zalewę z olejem to mi ulżyło :wink:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mysza, ale nie powiedziałaś mi ile dokładnie lejesz tej wody???? :roll:

Szklankę?? Mniej, więcej????? :roll:

Kasiu poczytaj w instrukcji ile trzeba. Ja wykoncypowalam ze daje 6 szklanek bo tyle wlewa sie do gotowania na parze w tym garze. Ale moj jest duzy -chyba 6 czy 7 litrów. Spoko mozna dac tłuszcz, ale ja daje tylko tyle ile tzrzeba nic ponad stan

 

A co do gotowania to ja gotuje ziemniaczki

bigosik

wszystkie zupy

fasolkę po bretonsku

bitki,

gulasz wieprzowy

potrawki z kurczaka

Juz nie umiem zyc bez tego gara

musze kupic jeszcze jeden mniejszy troche, ale zapomnialam na co on mi niby byl..... :roll:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mysza, ale nie powiedziałaś mi ile dokładnie lejesz tej wody???? :roll:

Szklankę?? Mniej, więcej????? :roll:

Kasiu poczytaj w instrukcji ile trzeba. Ja wykoncypowalam ze daje 6 szklanek bo tyle wlewa sie do gotowania na parze w tym garze.

A widzisz!! To różnica! Czyli robisz to mięsko na parze tak??

Całe jest "zalane" wodą, tak?? Czy kładziesz mieso na takiej tacy??? :roll:

W instrukcji napisane jest, że 2 szklanki :roll:

 

Ja mam fagora 4 i 6 litrowego

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mysza, ale nie powiedziałaś mi ile dokładnie lejesz tej wody???? :roll:

Szklankę?? Mniej, więcej????? :roll:

Kasiu poczytaj w instrukcji ile trzeba. Ja wykoncypowalam ze daje 6 szklanek bo tyle wlewa sie do gotowania na parze w tym garze.

A widzisz!! To różnica! Czyli robisz to mięsko na parze tak??

Całe jest "zalane" wodą, tak?? Czy kładziesz mieso na takiej tacy??? :roll:

W instrukcji napisane jest, że 2 szklanki :roll:

 

Ja mam fagora 4 i 6 litrowego

 

tez mam fagora

 

no jak juz te warzywa lezą w wodzie to miesko jest na nich i nie macza sie zbytnio. Robie to bez tacy. No chyba ze nie mam czasu na marynowanie to wtedy wszystko plywa w wodzie, ale trzeba nalac jej odpowiednio wiecej, a mi to nie pasuje bo potem sosik jest taki troche "rzadki"

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...