78mysz 20.02.2009 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 a przepraszam, czy te pierozki ruskie są tez z serkiem w środku również? bo mi wąsik juz drży No a jakże pierożki ruskie bez serka ? Się nie da !! Niech Ci dalej drży - dobrze kombinujesz ojej moge jednego? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/45637-komentarze-do-dziennika-nefer/page/714/#findComment-3058407 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 20.02.2009 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 uwielbiam szybkowar Kasiu a jak Ty robisz to mięsko: ja marynuje najpierw przez noc a potem wrzucam warzywa na dno zalewam wrzątkiem i na to klade sztuke mięchao widzisz, tak nie robiłam ja tak jakos śmiesznie: mięsko, cebula, przyprawy, woda i już. A jakie warzywa kładziesz i w czym marunujesz?? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/45637-komentarze-do-dziennika-nefer/page/714/#findComment-3058428 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 20.02.2009 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 uwielbiam szybkowar Kasiu a jak Ty robisz to mięsko: ja marynuje najpierw przez noc a potem wrzucam warzywa na dno zalewam wrzątkiem i na to klade sztuke mięchao widzisz, tak nie robiłam ja tak jakos śmiesznie: mięsko, cebula, przyprawy, woda i już. A jakie warzywa kładziesz i w czym marunujesz?? ja marynuje: oliwa, ocet balsamiczny, wino -odrobino, lisc laurowy, cebula, imbir albo gałka muszkatołowa albo goździk, co popadnie, marchew, pieczarki. Na drugi dzien do gara wlewam wode wrzącą, wiesz doslownie tylko tyle ile musi byc, i na to wrzucam te marchewki z cebulą, czasem papryką, pieczarki i jak sie zagotuje to klade mięsko i wlewam tą marynate. Miesko sie szybciutko scina i nie twardnieje. Najlepsza wychodzi szynka. Gulasz z lopatki tez tak robie i schab. Wszystko kiedys piekłam w piekarniku, ale teraz nie mam - potrzeba matką wynalazków. A jeszcze czosnek wrzucam Musze jeszcze to przetrenowac z wolowym. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/45637-komentarze-do-dziennika-nefer/page/714/#findComment-3058463 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 20.02.2009 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Jak to nie masz piekarnika z PYROLIZA???? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/45637-komentarze-do-dziennika-nefer/page/714/#findComment-3058467 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 20.02.2009 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Mysza, wilekie dzięki A wez mi jeszcze powiedz dobra kobieto, tej wody to ile, bo ja za Chiny nie moge trafić, zawsze daję za dużo (Zawsze, czyli dopiero trzeci raz ) Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/45637-komentarze-do-dziennika-nefer/page/714/#findComment-3058479 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 20.02.2009 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Jak to nie masz piekarnika z PYROLIZA???? nie ma bo sprzedalam, zeby miec na dom Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/45637-komentarze-do-dziennika-nefer/page/714/#findComment-3058480 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 20.02.2009 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Jak to nie masz piekarnika z PYROLIZA???? nie ma bo sprzedalam, zeby miec na dom dla ulatwienia sprzedalam tez plyte kuchenna, zmywarke, zlew blanco, lodówke, pralke i cale mieszkanie Małgoś Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/45637-komentarze-do-dziennika-nefer/page/714/#findComment-3058488 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 20.02.2009 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 I jeszcze tak łopatologicznie: to wszystko robisz w szybkowarze, czyli tą wodę warzywa itp, zagotujesz to ( cały czas to jest otwarte, tak??) i na to kładziesz mięsko i wlewasz to co zostało z marynaty, tak?? Dopiero potem zamykasz??? Ja też sprzedałam pyrolizę, zeby wykończyć łazienkę Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/45637-komentarze-do-dziennika-nefer/page/714/#findComment-3058491 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 20.02.2009 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 I jeszcze tak łopatologicznie: to wszystko robisz w szybkowarze, czyli tą wodę warzywa itp, zagotujesz to ( cały czas to jest otwarte, tak??) i na to kładziesz mięsko i wlewasz to co zostało z marynaty, tak?? Dopiero potem zamykasz??? Ja też sprzedałam pyrolizę, zeby wykończyć łazienkę tak jest szefowo dokladnie A co jeszcze ciekawego robisz w baniaku? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/45637-komentarze-do-dziennika-nefer/page/714/#findComment-3058496 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 20.02.2009 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Smieje sie, bo tu kiedys byla taka dyskusja na Forum, ze z elektrycznej plyty jedzenie nie smakuje. Moze to od kucharki zalezy, nie od plyty? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/45637-komentarze-do-dziennika-nefer/page/714/#findComment-3058498 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 20.02.2009 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Smieje sie, bo tu kiedys byla taka dyskusja na Forum, ze z elektrycznej plyty jedzenie nie smakuje. Moze to od kucharki zalezy, nie od plyty? no nie wiem, ja wole mowic ze mi z gazowki nie pasuje to moze mąz da na indukcje Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/45637-komentarze-do-dziennika-nefer/page/714/#findComment-3058503 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 20.02.2009 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 eee no możesz mu takśmiało mówić... my Cie tu jeszcze poprzem. I powiedz, że ognia nie ma to dla potomstwa lepiej a wogóle gaz drożeje i jest passssee Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/45637-komentarze-do-dziennika-nefer/page/714/#findComment-3058512 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 20.02.2009 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 I jeszcze tak łopatologicznie: to wszystko robisz w szybkowarze, czyli tą wodę warzywa itp, zagotujesz to ( cały czas to jest otwarte, tak??) i na to kładziesz mięsko i wlewasz to co zostało z marynaty, tak?? Dopiero potem zamykasz??? Ja też sprzedałam pyrolizę, zeby wykończyć łazienkę tak jest szefowo dokladnie A co jeszcze ciekawego robisz w baniaku?Szefowa ma baniak równiuski tydzien dopiero, stąd się tak dopytuje innej szefowej o co kaman w tym wszystkim Ale moja kumpela ma i ona robi np bigos. Ale ta kumpela jest szalona na punkcie beztłuszczowego jedzenia i ona wszystko robi bez TŁUSZCZU, więc jak mi powiedziałaś, że dajesz tą zalewę z olejem to mi ulżyło Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/45637-komentarze-do-dziennika-nefer/page/714/#findComment-3058519 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 20.02.2009 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Mysza, ale nie powiedziałaś mi ile dokładnie lejesz tej wody???? Szklankę?? Mniej, więcej????? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/45637-komentarze-do-dziennika-nefer/page/714/#findComment-3058531 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 20.02.2009 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Smieje sie, bo tu kiedys byla taka dyskusja na Forum, ze z elektrycznej plyty jedzenie nie smakuje. Moze to od kucharki zalezy, nie od plyty? no nie wiem, ja wole mowic ze mi z gazowki nie pasuje to moze mąz da na indukcje Ja na szczescie nie mam gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/45637-komentarze-do-dziennika-nefer/page/714/#findComment-3058541 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 20.02.2009 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Ja na szczescie nie mam gazu. A ja mam Ale do ogrzewania A do gotowania to jest rzeczywiście paaassseeee, aaaa ffffeeeee Indukcja Rulez Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/45637-komentarze-do-dziennika-nefer/page/714/#findComment-3058553 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 20.02.2009 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Mysza, ale nie powiedziałaś mi ile dokładnie lejesz tej wody???? Szklankę?? Mniej, więcej????? Kasiu poczytaj w instrukcji ile trzeba. Ja wykoncypowalam ze daje 6 szklanek bo tyle wlewa sie do gotowania na parze w tym garze. Ale moj jest duzy -chyba 6 czy 7 litrów. Spoko mozna dac tłuszcz, ale ja daje tylko tyle ile tzrzeba nic ponad stan A co do gotowania to ja gotuje ziemniaczki bigosik wszystkie zupy fasolkę po bretonsku bitki, gulasz wieprzowy potrawki z kurczaka Juz nie umiem zyc bez tego gara musze kupic jeszcze jeden mniejszy troche, ale zapomnialam na co on mi niby byl..... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/45637-komentarze-do-dziennika-nefer/page/714/#findComment-3058563 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 20.02.2009 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Mysza, ale nie powiedziałaś mi ile dokładnie lejesz tej wody???? Szklankę?? Mniej, więcej????? Kasiu poczytaj w instrukcji ile trzeba. Ja wykoncypowalam ze daje 6 szklanek bo tyle wlewa sie do gotowania na parze w tym garze.A widzisz!! To różnica! Czyli robisz to mięsko na parze tak?? Całe jest "zalane" wodą, tak?? Czy kładziesz mieso na takiej tacy??? W instrukcji napisane jest, że 2 szklanki Ja mam fagora 4 i 6 litrowego Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/45637-komentarze-do-dziennika-nefer/page/714/#findComment-3058588 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 20.02.2009 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Mysza, ale nie powiedziałaś mi ile dokładnie lejesz tej wody???? Szklankę?? Mniej, więcej????? Kasiu poczytaj w instrukcji ile trzeba. Ja wykoncypowalam ze daje 6 szklanek bo tyle wlewa sie do gotowania na parze w tym garze.A widzisz!! To różnica! Czyli robisz to mięsko na parze tak?? Całe jest "zalane" wodą, tak?? Czy kładziesz mieso na takiej tacy??? W instrukcji napisane jest, że 2 szklanki Ja mam fagora 4 i 6 litrowego tez mam fagora no jak juz te warzywa lezą w wodzie to miesko jest na nich i nie macza sie zbytnio. Robie to bez tacy. No chyba ze nie mam czasu na marynowanie to wtedy wszystko plywa w wodzie, ale trzeba nalac jej odpowiednio wiecej, a mi to nie pasuje bo potem sosik jest taki troche "rzadki" Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/45637-komentarze-do-dziennika-nefer/page/714/#findComment-3058605 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 20.02.2009 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 To jeszcze mi powiedz jakie dajesz warzywa??Dobra czy już mówiłaś?? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/45637-komentarze-do-dziennika-nefer/page/714/#findComment-3058649 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.