78mysz 20.02.2009 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 a przepraszam, czy te pierozki ruskie są tez z serkiem w środku również? bo mi wąsik juz drży No a jakże pierożki ruskie bez serka ? Się nie da !! Niech Ci dalej drży - dobrze kombinujesz ojej moge jednego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 20.02.2009 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 uwielbiam szybkowar Kasiu a jak Ty robisz to mięsko: ja marynuje najpierw przez noc a potem wrzucam warzywa na dno zalewam wrzątkiem i na to klade sztuke mięchao widzisz, tak nie robiłam ja tak jakos śmiesznie: mięsko, cebula, przyprawy, woda i już. A jakie warzywa kładziesz i w czym marunujesz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 20.02.2009 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 uwielbiam szybkowar Kasiu a jak Ty robisz to mięsko: ja marynuje najpierw przez noc a potem wrzucam warzywa na dno zalewam wrzątkiem i na to klade sztuke mięchao widzisz, tak nie robiłam ja tak jakos śmiesznie: mięsko, cebula, przyprawy, woda i już. A jakie warzywa kładziesz i w czym marunujesz?? ja marynuje: oliwa, ocet balsamiczny, wino -odrobino, lisc laurowy, cebula, imbir albo gałka muszkatołowa albo goździk, co popadnie, marchew, pieczarki. Na drugi dzien do gara wlewam wode wrzącą, wiesz doslownie tylko tyle ile musi byc, i na to wrzucam te marchewki z cebulą, czasem papryką, pieczarki i jak sie zagotuje to klade mięsko i wlewam tą marynate. Miesko sie szybciutko scina i nie twardnieje. Najlepsza wychodzi szynka. Gulasz z lopatki tez tak robie i schab. Wszystko kiedys piekłam w piekarniku, ale teraz nie mam - potrzeba matką wynalazków. A jeszcze czosnek wrzucam Musze jeszcze to przetrenowac z wolowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 20.02.2009 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Jak to nie masz piekarnika z PYROLIZA???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 20.02.2009 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Mysza, wilekie dzięki A wez mi jeszcze powiedz dobra kobieto, tej wody to ile, bo ja za Chiny nie moge trafić, zawsze daję za dużo (Zawsze, czyli dopiero trzeci raz ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 20.02.2009 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Jak to nie masz piekarnika z PYROLIZA???? nie ma bo sprzedalam, zeby miec na dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 20.02.2009 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Jak to nie masz piekarnika z PYROLIZA???? nie ma bo sprzedalam, zeby miec na dom dla ulatwienia sprzedalam tez plyte kuchenna, zmywarke, zlew blanco, lodówke, pralke i cale mieszkanie Małgoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 20.02.2009 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 I jeszcze tak łopatologicznie: to wszystko robisz w szybkowarze, czyli tą wodę warzywa itp, zagotujesz to ( cały czas to jest otwarte, tak??) i na to kładziesz mięsko i wlewasz to co zostało z marynaty, tak?? Dopiero potem zamykasz??? Ja też sprzedałam pyrolizę, zeby wykończyć łazienkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 20.02.2009 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 I jeszcze tak łopatologicznie: to wszystko robisz w szybkowarze, czyli tą wodę warzywa itp, zagotujesz to ( cały czas to jest otwarte, tak??) i na to kładziesz mięsko i wlewasz to co zostało z marynaty, tak?? Dopiero potem zamykasz??? Ja też sprzedałam pyrolizę, zeby wykończyć łazienkę tak jest szefowo dokladnie A co jeszcze ciekawego robisz w baniaku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 20.02.2009 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Smieje sie, bo tu kiedys byla taka dyskusja na Forum, ze z elektrycznej plyty jedzenie nie smakuje. Moze to od kucharki zalezy, nie od plyty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 20.02.2009 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Smieje sie, bo tu kiedys byla taka dyskusja na Forum, ze z elektrycznej plyty jedzenie nie smakuje. Moze to od kucharki zalezy, nie od plyty? no nie wiem, ja wole mowic ze mi z gazowki nie pasuje to moze mąz da na indukcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 20.02.2009 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 eee no możesz mu takśmiało mówić... my Cie tu jeszcze poprzem. I powiedz, że ognia nie ma to dla potomstwa lepiej a wogóle gaz drożeje i jest passssee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 20.02.2009 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 I jeszcze tak łopatologicznie: to wszystko robisz w szybkowarze, czyli tą wodę warzywa itp, zagotujesz to ( cały czas to jest otwarte, tak??) i na to kładziesz mięsko i wlewasz to co zostało z marynaty, tak?? Dopiero potem zamykasz??? Ja też sprzedałam pyrolizę, zeby wykończyć łazienkę tak jest szefowo dokladnie A co jeszcze ciekawego robisz w baniaku?Szefowa ma baniak równiuski tydzien dopiero, stąd się tak dopytuje innej szefowej o co kaman w tym wszystkim Ale moja kumpela ma i ona robi np bigos. Ale ta kumpela jest szalona na punkcie beztłuszczowego jedzenia i ona wszystko robi bez TŁUSZCZU, więc jak mi powiedziałaś, że dajesz tą zalewę z olejem to mi ulżyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 20.02.2009 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Mysza, ale nie powiedziałaś mi ile dokładnie lejesz tej wody???? Szklankę?? Mniej, więcej????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 20.02.2009 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Smieje sie, bo tu kiedys byla taka dyskusja na Forum, ze z elektrycznej plyty jedzenie nie smakuje. Moze to od kucharki zalezy, nie od plyty? no nie wiem, ja wole mowic ze mi z gazowki nie pasuje to moze mąz da na indukcje Ja na szczescie nie mam gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 20.02.2009 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Ja na szczescie nie mam gazu. A ja mam Ale do ogrzewania A do gotowania to jest rzeczywiście paaassseeee, aaaa ffffeeeee Indukcja Rulez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 20.02.2009 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Mysza, ale nie powiedziałaś mi ile dokładnie lejesz tej wody???? Szklankę?? Mniej, więcej????? Kasiu poczytaj w instrukcji ile trzeba. Ja wykoncypowalam ze daje 6 szklanek bo tyle wlewa sie do gotowania na parze w tym garze. Ale moj jest duzy -chyba 6 czy 7 litrów. Spoko mozna dac tłuszcz, ale ja daje tylko tyle ile tzrzeba nic ponad stan A co do gotowania to ja gotuje ziemniaczki bigosik wszystkie zupy fasolkę po bretonsku bitki, gulasz wieprzowy potrawki z kurczaka Juz nie umiem zyc bez tego gara musze kupic jeszcze jeden mniejszy troche, ale zapomnialam na co on mi niby byl..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 20.02.2009 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Mysza, ale nie powiedziałaś mi ile dokładnie lejesz tej wody???? Szklankę?? Mniej, więcej????? Kasiu poczytaj w instrukcji ile trzeba. Ja wykoncypowalam ze daje 6 szklanek bo tyle wlewa sie do gotowania na parze w tym garze.A widzisz!! To różnica! Czyli robisz to mięsko na parze tak?? Całe jest "zalane" wodą, tak?? Czy kładziesz mieso na takiej tacy??? W instrukcji napisane jest, że 2 szklanki Ja mam fagora 4 i 6 litrowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 20.02.2009 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Mysza, ale nie powiedziałaś mi ile dokładnie lejesz tej wody???? Szklankę?? Mniej, więcej????? Kasiu poczytaj w instrukcji ile trzeba. Ja wykoncypowalam ze daje 6 szklanek bo tyle wlewa sie do gotowania na parze w tym garze.A widzisz!! To różnica! Czyli robisz to mięsko na parze tak?? Całe jest "zalane" wodą, tak?? Czy kładziesz mieso na takiej tacy??? W instrukcji napisane jest, że 2 szklanki Ja mam fagora 4 i 6 litrowego tez mam fagora no jak juz te warzywa lezą w wodzie to miesko jest na nich i nie macza sie zbytnio. Robie to bez tacy. No chyba ze nie mam czasu na marynowanie to wtedy wszystko plywa w wodzie, ale trzeba nalac jej odpowiednio wiecej, a mi to nie pasuje bo potem sosik jest taki troche "rzadki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 20.02.2009 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 To jeszcze mi powiedz jakie dajesz warzywa??Dobra czy już mówiłaś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.