Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Nefer

rrmi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Nefer

9730

• wu

2385

• malgos2

1873

• ghost34

1109

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ciekawe czy się inwestor rozgrzeje jak zobaczy efekty jego pracy :lol: :o

Ja szacunkowo licząc szkło zebrane podczas i po budowie oceniam że na miejscu rozpili ze 20% wynagrodzenia za robociznę. Ci od stanu surowego oczywiście, potem to już było normalniej. A i tak byli w miarę pilnowani bo kierbud był 2-3 razy w tygodniu a szef niepijący przynajmniej rano i po południu.

Także w sumie jedna ćwiarteczka to mnie niż nic... :wink:

Jak budowlaniec to rozgrzac się musiał wszak aura mało sprzyjająca

Bry

tak, tak on to dla zdrowotności przyjął :D :D :D

Heloo :p

Jasne że dla zdrowotności, w końcu żaden inwestor nie chciałby żeby mu się pracownik rozchorował :wink: :)

I ręce się nei trzesą - to praca precyzyjniej idzie - same plusy takiej kuracji :wink: :)

Wszak żołądkowa to była, jak nic trunek leczniczy 8)

Też mamy umywalkę wystającą z blatu, na szczęście nie tak bardzo i nie pod ostrym kątem. Niemniej teraz wybrałbym całkowicie wpuszczaną, wtedy się znacznie mniej chlapie. W każdym razie uszczelnienie styku raczej z fugi niż z silikonu a blacik drewniany i błyszczący tylko gdy pasjami lubimy go przecierać :lol: Ale na zdjęciu ładnie wygląda...

Też mamy umywalkę wystającą z blatu, na szczęście nie tak bardzo i nie pod ostrym kątem. Niemniej teraz wybrałbym całkowicie wpuszczaną, wtedy się znacznie mniej chlapie. W każdym razie uszczelnienie styku raczej z fugi niż z silikonu a blacik drewniany i błyszczący tylko gdy pasjami lubimy go przecierać :lol: Ale na zdjęciu ładnie wygląda...

no właśnie jak sie czyści to miesjce styku umywalki nadblatowej z blatem, bo ja się tego strasznie boje... że tam wieczny syfek będzie gdzie ostrzonymi zapałkami go trzeba będzie wydłubywać :o

no właśnie jak sie czyści to miesjce styku umywalki nadblatowej z blatem, bo ja się tego strasznie boje... że tam wieczny syfek będzie gdzie ostrzonymi zapałkami go trzeba będzie wydłubywać

qrcze, nie pomyślałam o tym w swoich łazienkowych wizjach :roll: :roll: :roll:

a widzisz... a ja jako, że nie lubie myś łazienki.. tylko o tym myślę :x

Ogólny wniosek z kilkumiesięcznego uzytkowania jest taki, że w domu względem mieszkania jest generalnie więcej rzeczy do zrobienia, z wielu powodów - bo większy, bo jest ogród, bo się nosi z ogrodu i z ulicy to co w mieszkaniu zostawało na klatce schodowej, bo są schody (jak ktoś ma), itd, itp.

Dlatego trzeba część wysiłku projektowego poświęcić na zniwelowanie ww - poprzez odpowiedni design, rozplanowanie, materiały. Dzięki takiemu podejściu - zero wykładzin, żadnych trudnodostępnych zakątków, itp. odkurzenie 141 m2 zajmuje mi mniej niż 53m2 w mieszkaniu.

Część efektownych produktów designerskich okazuje się być koszmarem przy próbie zachowana czystości - np. są takie lsniące baterie do zlewów kuchennych jakby owinięte sprężyną...brr. Duże powierzchnie z inoxu lub lakierowanego na wysoki połysk mdf takoż. No chyba że w budżecie mamy przewidzianą sprzątaczkę, wtedy no problem.

no właśnie jak sie czyści to miesjce styku umywalki nadblatowej z blatem, bo ja się tego strasznie boje... że tam wieczny syfek będzie gdzie ostrzonymi zapałkami go trzeba będzie wydłubywać :o

Ponieważ mamy tą, to nie jest tak źle bo kąt prawie prosty i jest osadzona w blacie z płytek ceramicznych a styk jest pofugowany a nie z silikonu.

http://www.roca.pl/produkt-dama-senso-umywalka-blatowa-58x48-5-cm/127/1/5

Niemniej jednak wpuszczona na równo w blat lub podblatowa byłaby jeszcze lepsza.

Ponieważ mamy tą, to nie jest tak źle bo kąt prawie prosty i jest osadzona w blacie z płytek ceramicznych a styk jest pofugowany a nie z silikonu.

http://www.roca.pl/produkt-dama-senso-umywalka-blatowa-58x48-5-cm/127/1/5

Niemniej jednak wpuszczona na równo w blat lub podblatowa byłaby jeszcze lepsza.

oooooo ja właśnie tę chce do górnej łazienki... a nawet dwie :)

jak Ci się je użytkuje ?