Żelka 10.03.2009 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 U nas w łazience będzie taki trawertyn (prawie) http://www.luxgranit.pl/trawertyn/images/travertino-gold-vein-cut.jpg i Foreścik : http://www.granitgoral.com.pl/mag/admin/img/midi/Forest_brown.JPG Nefcia ten trawertyn co tu pokazujesz tez jest pstrokaty. Choc moze to taka fotka a calosc nie bedzie pstrokata. No na pewno do takiego trawertynu co ma rrmi (tamten wcale nie jest pstrokaty) w goscinnej lazience to ten marmur pasuje bardzo. Sprawdz jaki jest ten Twoj, bo do tego marmuru (moim zdaniem) musi byc lagodny trawertyn, aby te wzorki na nim nie byly wyraziste. Co do szafki drewnianej, to mozesz wybrac kazdy kolor wystepujacy na tym marmurze. Mi podoba sie taki kolor drewna co to Nitus pokazala tutaj lazienke.., tyle, ze ten kolor bardziej pasuje mi do rustykalnego stylu. U Ciebie moze lepiej bedzie wybrac ciemniejszy, jak te bardzo ciemne paseczki na marmurze. Ale to tylko takie moje wrazenia, wcale nie musze miec racje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 10.03.2009 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Neferko przylazłam do Ciebie, bo Ty będziesz wiedzieć.. jak to jest z tymi świadectwami energetycznymi?? Czy to już obowiązuje? bo nic na ten temat znaleźć nie mogę Dziś byliśmy zdać dziennik budowy i gościu nam jeszcze tysiaka zaśpiewał za to świadectwo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 10.03.2009 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Neferko przylazłam do Ciebie, bo Ty będziesz wiedzieć.. jak to jest z tymi świadectwami energetycznymi?? Czy to już obowiązuje? bo nic na ten temat znaleźć nie mogę Dziś byliśmy zdać dziennik budowy i gościu nam jeszcze tysiaka zaśpiewał za to świadectwo... ja nie Nefcia ale tak niestety jest - po 1 stycznia jest obowiązek posiadania tego świadectwa (certyfikatu) jak się zgłasza budynek koszt to jest ok 1200 zł.. gdzieś na forum już o tym mówili... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 10.03.2009 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 zarąbię tego gościa... od listopada ciul jeden papiery nam robi, zwodził i zwodził i mówił, że nas to ominie... a teraz aniołka zgrywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 10.03.2009 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Zarabac go mozesz, ale nie wiem, co Ci to da Ania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 10.03.2009 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 może ulży, ale zapłacić będzie trzeba... niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 10.03.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Dziewczynki spokojnie, bez paniki. 1200 zeta za zrobienie świadectwa do poddasza to jakas masakra. Oczywiscie cena zalezy dokumentacji budynku, bryły i charakteru, ale poszukajcie dokladniej, napewno cos sie da zrobic taniej. Ja niestety nie mam jeszcze uprawnien. Sama jestem zawiedziona ostatecznym charakterem tego swiadectwa, bo zamiast opisywac paramerty zuzycia widzialne dla uzytkownika to sie odwołuje do jakichs durnych proekologiczno-politycznych haseł. Ale szczegól. Dobry audytor wytłumaczy wam wszystko skąd sie wzieło, zwróci uwage na to co mozna poprawic ewentualnie w domu, zeby byl ekonomiczniejszy - tego wymagajcie jak bedziecie robic swiadectwa dla siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 10.03.2009 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Mysia, rób te papiery szybciutko, plissss.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 10.03.2009 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 dobry wieczór Mycha no ja to zanim co postawie to Ty już na pewno zdążysz zrobić papiery bo ceny kosmiczne dają ja sie spotkałam z ceną 600 zł netto za maleńką kawalerkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 10.03.2009 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 bry wiecer paniom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 10.03.2009 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Obawiam sie, ze ciezko bedzie znalezc cos taniej, wbrew pozorom jest kupa roboty przy tym certyfikacie, probowalam sie za to wziac odnosnie swojego domu bo teoretycznie moge ale odpadlam, na szczecie udalo nam sie zdarzyc zlozyc papiery w zeszlym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 10.03.2009 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Nefcia ten trawertyn co tu pokazujesz tez jest pstrokaty. Choc moze to taka fotka a calosc nie bedzie pstrokata. No na pewno do takiego trawertynu co ma rrmi (tamten wcale nie jest pstrokaty) w goscinnej lazience to ten marmur pasuje bardzo. Sprawdz jaki jest ten Twoj, bo do tego marmuru (moim zdaniem) musi byc lagodny trawertyn, aby te wzorki na nim nie byly wyraziste. Co do szafki drewnianej, to mozesz wybrac kazdy kolor wystepujacy na tym marmurze. Mi podoba sie taki kolor drewna co to Nitus pokazala tutaj lazienke.., tyle, ze ten kolor bardziej pasuje mi do rustykalnego stylu. U Ciebie moze lepiej bedzie wybrac ciemniejszy, jak te bardzo ciemne paseczki na marmurze. Ale to tylko takie moje wrazenia, wcale nie musze miec racje. Dzięki Kochana - każdy pomysł mile widziany Mj trawertyn ma wściekły kolorek Ale jest "inaczej pstrokaty". Zoabczymy co wyjdzie z tego mezaliansu (to do Rrmi :)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 10.03.2009 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Neferko przylazłam do Ciebie, bo Ty będziesz wiedzieć.. jak to jest z tymi świadectwami energetycznymi?? Czy to już obowiązuje? bo nic na ten temat znaleźć nie mogę Dziś byliśmy zdać dziennik budowy i gościu nam jeszcze tysiaka zaśpiewał za to świadectwo... NItu dobrze gada. 1000 pln to nie tak dużo Słyszałam więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 10.03.2009 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Dziewczynki spokojnie, bez paniki. 1200 zeta za zrobienie świadectwa do poddasza to jakas masakra. Oczywiscie cena zalezy dokumentacji budynku, bryły i charakteru, ale poszukajcie dokladniej, napewno cos sie da zrobic taniej. Ja niestety nie mam jeszcze uprawnien. Sama jestem zawiedziona ostatecznym charakterem tego swiadectwa, bo zamiast opisywac paramerty zuzycia widzialne dla uzytkownika to sie odwołuje do jakichs durnych proekologiczno-politycznych haseł. Ale szczegól. Dobry audytor wytłumaczy wam wszystko skąd sie wzieło, zwróci uwage na to co mozna poprawic ewentualnie w domu, zeby byl ekonomiczniejszy - tego wymagajcie jak bedziecie robic swiadectwa dla siebie no właśnie tyle kurna chcą jeszcze rozumiem takie coś przy budowie domu, ale cholera przy rozbudowie poddasza?? bez sensu już poszedł nam ponad tysiak teraz na geodetę (musiał w mapce nanieść balkon), zaświadczenie wod-kan i elektrykę w dodatku jeszcze mało jest osób, które zrobią takie świadectwo, a dokładniej na naszym terenie jest chyba tylko jedna osoba od takich rzeczy póki co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 10.03.2009 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Neferko przylazłam do Ciebie, bo Ty będziesz wiedzieć.. jak to jest z tymi świadectwami energetycznymi?? Czy to już obowiązuje? bo nic na ten temat znaleźć nie mogę Dziś byliśmy zdać dziennik budowy i gościu nam jeszcze tysiaka zaśpiewał za to świadectwo... NItu dobrze gada. 1000 pln to nie tak dużo Słyszałam więcej no.. ja słyszałam nawet o 3000 pln, ale za konkretny dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 10.03.2009 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Tyle to ja słyszłam za blok :) Na razie jest burdel na rybku, więc każdy krzyczy co chce.. myślę, że się niebawem wyrówna .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 10.03.2009 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 oby, ale to i tak juz my będziemy po.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 11.03.2009 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Dzień doberek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 11.03.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 tylko fklejamhttp://forum.muratordom.pl/certyfikat-energetyczny-od-1-stycznia-2009-r,t118801.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 11.03.2009 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 dzień dobry państwu..... u nas leje... i nie wiem czy to źle, bo nie ma słonka, czy to dobrze, bo nie ma śniegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts