Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Nefer

rrmi

Recommended Posts

U nas w łazience będzie taki trawertyn (prawie)

http://www.luxgranit.pl/trawertyn/images/travertino-gold-vein-cut.jpg

i Foreścik :

http://www.granitgoral.com.pl/mag/admin/img/midi/Forest_brown.JPG

Nefcia ten trawertyn co tu pokazujesz tez jest pstrokaty. :roll: Choc moze to taka fotka a calosc nie bedzie pstrokata.

No na pewno do takiego trawertynu co ma rrmi (tamten wcale nie jest pstrokaty) w goscinnej lazience to ten marmur pasuje bardzo.

Sprawdz jaki jest ten Twoj, bo do tego marmuru (moim zdaniem) musi byc lagodny trawertyn, aby te wzorki na nim nie byly wyraziste.

Co do szafki drewnianej, to mozesz wybrac kazdy kolor wystepujacy na tym marmurze.

Mi podoba sie taki kolor drewna co to Nitus pokazala tutaj lazienke.., tyle, ze ten kolor bardziej pasuje mi do rustykalnego stylu. U Ciebie moze lepiej bedzie wybrac ciemniejszy, jak te bardzo ciemne paseczki na marmurze.

Ale to tylko takie moje wrazenia, wcale nie musze miec racje. :wink:

• Odpowiedzi 30k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Nefer

9730

• wu

2385

• malgos2

1873

• ghost34

1109

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Neferko przylazłam do Ciebie, bo Ty będziesz wiedzieć..

jak to jest z tymi świadectwami energetycznymi??

Czy to już obowiązuje?

bo nic na ten temat znaleźć nie mogę :-?

Dziś byliśmy zdać dziennik budowy i gościu nam jeszcze tysiaka zaśpiewał za to świadectwo...

:o :o :o

Czy to już obowiązuje?

Dziś byliśmy zdać dziennik budowy i gościu nam jeszcze tysiaka zaśpiewał za to świadectwo...

ja nie Nefcia ale tak niestety jest - po 1 stycznia jest obowiązek posiadania tego świadectwa (certyfikatu) jak się zgłasza budynek :roll: koszt to jest ok 1200 zł.. gdzieś na forum już o tym mówili... :roll:

Dziewczynki spokojnie, bez paniki. 1200 zeta za zrobienie świadectwa do poddasza to jakas masakra. Oczywiscie cena zalezy dokumentacji budynku, bryły i charakteru, ale poszukajcie dokladniej, napewno cos sie da zrobic taniej. Ja niestety nie mam jeszcze uprawnien. Sama jestem zawiedziona ostatecznym charakterem tego swiadectwa, bo zamiast opisywac paramerty zuzycia widzialne dla uzytkownika to sie odwołuje do jakichs durnych proekologiczno-politycznych haseł. Ale szczegól. Dobry audytor wytłumaczy wam wszystko skąd sie wzieło, zwróci uwage na to co mozna poprawic ewentualnie w domu, zeby byl ekonomiczniejszy - tego wymagajcie jak bedziecie robic swiadectwa dla siebie

Obawiam sie, ze ciezko bedzie znalezc cos taniej, wbrew pozorom jest kupa roboty przy tym certyfikacie, probowalam sie za to wziac odnosnie swojego domu bo teoretycznie moge ale odpadlam, na szczecie udalo nam sie zdarzyc zlozyc papiery w zeszlym roku :)

Nefcia ten trawertyn co tu pokazujesz tez jest pstrokaty. :roll: Choc moze to taka fotka a calosc nie bedzie pstrokata.

No na pewno do takiego trawertynu co ma rrmi (tamten wcale nie jest pstrokaty) w goscinnej lazience to ten marmur pasuje bardzo.

Sprawdz jaki jest ten Twoj, bo do tego marmuru (moim zdaniem) musi byc lagodny trawertyn, aby te wzorki na nim nie byly wyraziste.

Co do szafki drewnianej, to mozesz wybrac kazdy kolor wystepujacy na tym marmurze.

Mi podoba sie taki kolor drewna co to Nitus pokazala tutaj lazienke.., tyle, ze ten kolor bardziej pasuje mi do rustykalnego stylu. U Ciebie moze lepiej bedzie wybrac ciemniejszy, jak te bardzo ciemne paseczki na marmurze.

Ale to tylko takie moje wrazenia, wcale nie musze miec racje. :wink:

Dzięki Kochana - każdy pomysł mile widziany :)

Mj trawertyn ma wściekły kolorek :) Ale jest "inaczej pstrokaty". Zoabczymy co wyjdzie z tego mezaliansu (to do Rrmi :):))

Czy to już obowiązuje?

NItu dobrze gada. 1000 pln to nie tak dużo :) Słyszałam więcej :)

Dziewczynki spokojnie, bez paniki. 1200 zeta za zrobienie świadectwa do poddasza to jakas masakra. Oczywiscie cena zalezy dokumentacji budynku, bryły i charakteru, ale poszukajcie dokladniej, napewno cos sie da zrobic taniej. Ja niestety nie mam jeszcze uprawnien. Sama jestem zawiedziona ostatecznym charakterem tego swiadectwa, bo zamiast opisywac paramerty zuzycia widzialne dla uzytkownika to sie odwołuje do jakichs durnych proekologiczno-politycznych haseł. Ale szczegól. Dobry audytor wytłumaczy wam wszystko skąd sie wzieło, zwróci uwage na to co mozna poprawic ewentualnie w domu, zeby byl ekonomiczniejszy - tego wymagajcie jak bedziecie robic swiadectwa dla siebie

no właśnie tyle kurna chcą :o

jeszcze rozumiem takie coś przy budowie domu, ale cholera przy rozbudowie poddasza?? :o

bez sensu :-?

już poszedł nam ponad tysiak teraz na geodetę (musiał w mapce nanieść balkon), zaświadczenie wod-kan i elektrykę :roll:

w dodatku jeszcze mało jest osób, które zrobią takie świadectwo, a dokładniej na naszym terenie jest chyba tylko jedna osoba od takich rzeczy póki co... :-?

Czy to już obowiązuje?

NItu dobrze gada. 1000 pln to nie tak dużo :) Słyszałam więcej :)

no..

ja słyszałam nawet o 3000 pln, ale za konkretny dom :roll: