Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Nefer

rrmi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Nefer

9730

• wu

2385

• malgos2

1873

• ghost34

1109

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

czujniki to dobre som, ale jak w domu psi biegają po nocy zamiast spać, to ciągle będzie światłość :roll: :wink:

Ale ogólnie to mi leżą 8) A czołem to zapalam i gaszę pstryczek w mieszkaniu a mam go na wys 140 cm, ale za duża to ja nie jestem :wink: A jak ręce wolne mam to rencami mi sie udaje 8) :wink:

czujniki to dobre som, ale jak w domu psi biegają po nocy zamiast spać, to ciągle będzie światłość :roll: :wink:

A przy kocie to juz w ogole szalenstwo... :lol: :lol: :lol: Zdaje sie, ze takie dobre czujniki maja jakies ograniczenie wagi, na ktora reaguja, tak jak czujki alarmu. Wlasnie po to, zeby na male zwierzeta nie reagowaly. Z tym, ze duzy pies moze wazyc wiecej od wlasciciela. :lol: :lol: :lol:

Nefer nie dam rady przekopac całego Twojego dziennika, a ciekawośc chętnie bym zaspokoiła- Ty ciągniesz 2 budowy? Swoją i teściów? Jeśli tak, to chyba naprawdę musisz wygladać co najmniej jak na obrazku pod swoim nickiem.

Ja ledwo dyszę przy 1 budowie- kurcze, może Ty byłaś dziecko z ADHD? Mój mąż jest adhd-owiec i mówi, że tylko dzięki takim ludziom świat posuwa się do przodu. Właśnie zabrał kompa i pojechał na budowę- ma taki pomysł ,że będzie tam robił pracę dla firmy , a drugą reką murował coś w kibelku pod schodami. :o

NIe z ADHD ale w podzielnością uwagi :):)

Nafcia, super kabiny prysznicowe :D

Ja chcę dość nisko włączniki światła, aby nie trzeba było podnosić rąk z ciężkimi siatami. No i oczywiście czujnik światła do wiatrołapu

Dzięki Liduś :)

Ja po przemyśleniach zrezygnowałam ze właczników na wysokości kolana. Za stara już jestem na to...

Nafcia, super kabiny prysznicowe :D

Ja chcę dość nisko włączniki światła, aby nie trzeba było podnosić rąk z ciężkimi siatami. No i oczywiście czujnik światła do wiatrołapu

Dzięki Liduś :)

Ja po przemyśleniach zrezygnowałam ze właczników na wysokości kolana. Za stara już jestem na to...

:lol: :lol: :lol: Nefcia, Ty za stara? Na co? :o :o :o :o

Ja to bym w ogole nawet nie pomyslala nad czyms takim jak wysokosc pstryczkow. :roll: :roll: :roll: Tak to jest, jak sie cale zycie w bloku mieszka. Wiem tylko, ze jak u tesciowej przy kiblu jest bardzo nisko, to ulubiona zabawa siostrzenca malza jest gaszenie swiatla, jak ktos jest w srodku. To znaczy byla, dopoki go wujek z lekka nie opierdzielil... :roll: :roll: :roll:

ja planuje tak zeby dziecko samo sobie zapalało swiatlo

na to jest sposób - do czasu gdy dziecko nie dorośnie zakłada się sznureczki takie jak w lampkach :roll:

I dalej zbieram informacje :lol:

Ja nie chce zadnych sznureczków, łączniki beda na 110cm. A są tez takie które mozna montowac na podłodze. Mozna sie o nie pokusic przy spiżarce albo pralni, gdzie jak sie wchodzi to wiadomo ze ręce są raczej zajęte. Ja osobiscie chcialabym w takich miejscach światlo na czujniki obecności, ale nie wiem czy mnie to nie przerośnie. :roll:

moj małż jest miłosnikiem takich czujników ruchu, więc zamontuje mi pewnie tam gdzie się da :wink: :D :D i gdzie się nie da też :wink: :D

Skoro Twój najmilszy jest specem od czujek to wypytaj, czy muszą to być tylko takie paskudne reflektorki, co to przed domem jeszcze ujdą ale w środku to już zupełnie nie ten tego :roll: :roll:

na to jest sposób - do czasu gdy dziecko nie dorośnie zakłada się sznureczki takie jak w lampkach :roll:

Ja nie chce zadnych sznureczków, łączniki beda na 110cm. A są tez takie które mozna montowac na podłodze. Mozna sie o nie pokusic przy spiżarce albo pralni, gdzie jak sie wchodzi to wiadomo ze ręce są raczej zajęte. Ja osobiscie chcialabym w takich miejscach światlo na czujniki obecności, ale nie wiem czy mnie to nie przerośnie. :roll:

moj małż jest miłosnikiem takich czujników ruchu, więc zamontuje mi pewnie tam gdzie się da :wink: :D :D i gdzie się nie da też :wink: :D

Skoro Twój najmilszy jest specem od czujek to wypytaj, czy muszą to być tylko takie paskudne reflektorki, co to przed domem jeszcze ujdą ale w środku to już zupełnie nie ten tego :roll: :roll:

Małgosiu do czujek nie musisz miec w srodku domu takich reflektorków przemysłowych, zresztą na zewnątrz tez nie. Tu chodzi tylko o posiadanie samej czujki, która to w zaleznosci od tego czy jest czujką ruchu czy czujką obecności zamyka obwód elektryczny i pozwala prądowi na przepływ do zarówki/świetlówki

Te wszystkie systemy świetlne moze są i droższe od zwyklej instalacji, ale w praktyce bardzo energooszczedne. A prąd drogi jest

Mysia nie wiem czy to drogie bo małż mój to złota rączka jest i sam robi (nawet znajomym) i nie mówił że to drogie :roll: :roll: :roll:

To dobrze ze robi tez znajomym, moze i mi pokaze które czujki są fajne na rynku, bo jeszcze jakbym miala sie zastanawiac czy szmiksa czy filiksa to bym juz calkiem oszalała.

Ja chce czuje w wiatrołapie, pralni, garderobie, spiżarce, na klatce schodowej i w garazu. Czesc z nich bedzie prosta bo mają sie po prostu zapalac, a czesc- tam gdzie jest jakies okno w dzien- bedzie musiala byc z zegarem.

Chcialabym tez czujki zmierzchu w dwóch, trzech miejscach.

moje drogie panie... ależ sa przeciez śliczne lampy dmowe z czujnikami ruchu...

Tam w tym sklepie były.. firma nazywa się steinel :)

a moze jakaś stronka z tym? hmmm? znajdzie sie cos z cenami?

ha... i z tym jest widzę ciężko :roll:

ja mam tylko małą ulotkę... w której niestety nie ma wszystkiego... no choćby tych lamo które widziałam w sklepie...

ale by pokazać o co lata... to tu mam przykład

http://www.safe-video.ru/admin/pictures/15138b.jpg

http://www.safe-video.ru/admin/pictures/15139b.jpg

OOOOOOOOO mam przez przypadek znalazłam :p

http://www.langelukaszuk.pl/oferta/c7faa705-6869-4734-918d-66ef9213c11c/232.aspx