mayland 13.05.2007 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Z tej ekologii to ja bedę mieć POś i ogrzewanie olejowe. Teren Natura 2000. Gmina mi nic nie dołoży bo wogóle w to nie wchodzą. Budżet jest tak podzielony ze na ekologię, po wydatkach na kanalizacje nic wiecej nie zostaje. Nie zastanawiałam się jednak nad kredytem w tym celu. Hmm.. chyba się nie opłaca bo koszt co olejowego i pos to jakieś 30tys razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 13.05.2007 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Nefer, a może ta ekipa ma mieć posiłki z Mariotu i jeśli by dodać do tego obiad dla 6 facetów x 180 na łebka to 150 000 wyjdzie jak nic. A ja myślałam, ze moje 40000 to dużo. Masz już silkę bo ja mam!!!!!! I co z pozwoleniem, bo jakoś nie mogę się wczytać w tę radosną nowinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 13.05.2007 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Nefer, a może ta ekipa ma mieć posiłki z Mariotu i jeśli by dodać do tego obiad dla 6 facetów x 180 na łebka to 150 000 wyjdzie jak nic. A ja myślałam, ze moje 40000 to dużo. Masz już silkę bo ja mam!!!!!! I co z pozwoleniem, bo jakoś nie mogę się wczytać w tę radosną nowinę Wstrzymałam sprawę pozwolenia z racji zmiany pomysłu :) Muszą mi przeliczyć fundament Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 13.05.2007 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Z tej ekologii to ja bedę mieć POś i ogrzewanie olejowe. Teren Natura 2000. Gmina mi nic nie dołoży bo wogóle w to nie wchodzą. Budżet jest tak podzielony ze na ekologię, po wydatkach na kanalizacje nic wiecej nie zostaje. Nie zastanawiałam się jednak nad kredytem w tym celu. Hmm.. chyba się nie opłaca bo koszt co olejowego i pos to jakieś 30tys razem Gminy mają generalnie gdziec ... a decyzję trzeba podjąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 16.05.2007 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 nie chwal dnia przed zachodem słońca. ta cena to za jaki stan? przeczytałem Twoje dzienniki, z tą papierologią to szok, ja działkę sprzedałem po 10 letnim czekaniu na prąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 16.05.2007 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 nie chwal dnia przed zachodem słońca. ta cena to za jaki stan? przeczytałem Twoje dzienniki, z tą papierologią to szok, ja działkę sprzedałem po 10 letnim czekaniu na prąd. No bo to jest szok :) Ale na szczeście nie mam noża na gardle Stan developerski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 16.05.2007 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 od ponad 20 lat jestem budowlańcem, w dobre i tanie nie wierzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 16.05.2007 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Nefer, cieszę się! ISO max BYE BYE - to chyba dobra wiadomość. Błędy się sumują, a kręcenie na początku nigdy nic dobrego nie wróży. Chociaż trochę mi też żal, bo noszę w sobie przekonanie, że gdzieś w świecie idei istnieje jakaś sensowna technologia, tylko najwyraźniej jeszcze jej nie odkryto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 16.05.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Nefer, cieszę się! ISO max BYE BYE - to chyba dobra wiadomość. Błędy się sumują, a kręcenie na początku nigdy nic dobrego nie wróży. Chociaż trochę mi też żal, bo noszę w sobie przekonanie, że gdzieś w świecie idei istnieje jakaś sensowna technologia, tylko najwyraźniej jeszcze jej nie odkryto. Wiesz Brateczki ja nie chcę darmo. Tylko nie chcę też robić eksperymentów za takie pieniądze. Dostałam również wycenę na budowę w Silce za 550.000 - więc taniej Oczywiście bardzo i się spodobała ta idea. Nie wiem dlaczego mój dom "urósł" z 300 metrów do 420 - pewnie tak się to liczy. Ale inaczej jak się przemnoży 300 przz 1400 a inaczej jak 420 Nie będe ryzykować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 16.05.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Z premią termomodernizacyjną to jest tak, że można ją dostać w przypadku MODERNIZACJI istniejącego i zasiedlonego już budynku. Dowiadywałem się przy okazji szukania dofinansowania pompy ciepła i niestety taką uzyskałem w BOŚu odpowiedź... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 16.05.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Z premią termomodernizacyjną to jest tak, że można ją dostać w przypadku MODERNIZACJI istniejącego i zasiedlonego już budynku. Dowiadywałem się przy okazji szukania dofinansowania pompy ciepła i niestety taką uzyskałem w BOŚu odpowiedź... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 16.05.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Nefer, cieszę się! ISO max BYE BYE - to chyba dobra wiadomość. Błędy się sumują, a kręcenie na początku nigdy nic dobrego nie wróży. Chociaż trochę mi też żal, bo noszę w sobie przekonanie, że gdzieś w świecie idei istnieje jakaś sensowna technologia, tylko najwyraźniej jeszcze jej nie odkryto. Wiesz Brateczki ja nie chcę darmo. Tylko nie chcę też robić eksperymentów za takie pieniądze. Dostałam również wycenę na budowę w Silce za 550.000 - więc taniej Oczywiście bardzo i się spodobała ta idea. Nie wiem dlaczego mój dom "urósł" z 300 metrów do 420 - pewnie tak się to liczy. Ale inaczej jak się przemnoży 300 przez 1400 a inaczej jak 420 Nie będe ryzykować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 16.05.2007 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Z premią termomodernizacyjną to jest tak, że można ją dostać w przypadku MODERNIZACJI istniejącego i zasiedlonego już budynku. Dowiadywałem się przy okazji szukania dofinansowania pompy ciepła i niestety taką uzyskałem w BOŚu odpowiedź... no właśnie - chyba za dużo znaków zapytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 16.05.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Z premią termomodernizacyjną to jest tak, że można ją dostać w przypadku MODERNIZACJI istniejącego i zasiedlonego już budynku. Dowiadywałem się przy okazji szukania dofinansowania pompy ciepła i niestety taką uzyskałem w BOŚu odpowiedź... no właśnie - chyba za dużo znaków zapytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 16.05.2007 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Ja swoimi małymi stópkami i tak deptam i deptam w BOŚ.....Byłam na fachowej rozmowie, nie jest źle.....trzeba wiedziec o co pytac i trzeba troszkę wiedziec o isomaxieNie pytałam o premię, termomodernizacyjną to jest dla domów z pewnych okresów lat . Co do decyzji Nefer , nie potępiam każdy ma prawo wyboru i najważniejsze by wybrał tak jak czuje najllepiej dla siebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 20.05.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Ja swoimi małymi stópkami i tak deptam i deptam w BOŚ..... Byłam na fachowej rozmowie, nie jest źle.....trzeba wiedziec o co pytac i trzeba troszkę wiedziec o isomaxie Nie pytałam o premię, termomodernizacyjną to jest dla domów z pewnych okresów lat . Co do decyzji Nefer , nie potępiam każdy ma prawo wyboru i najważniejsze by wybrał tak jak czuje najllepiej dla siebie... NIe trafiłyśmy się na zlocie :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
variuss 23.05.2007 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Cześc nefer, podczytuję cię czasem i widze ze coś już ruszyło z twoim domkiem! Co do wycen, radzę nie liczyc sredniej ceny za m2 ............ tylko za poszczegóne etapy ze szczegolnym naciskiem na wykończeniówke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 25.05.2007 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Cześć Nefer . no nie spotkałyśmy się ,bo nie byłam jednak na zlocie. A jak tam u Ciebie z działaniami ? Jak wyceny Ci idą U mnie ok , mały mi kroczkami do przodu co dnia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 14.06.2007 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Nefer, za cicho tu... czekamy na jakieś wieści, tęsknimy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 14.06.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Faktycznie. O, Nefer! OO, Nefer! OOO Nefer! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts