mayland 25.03.2009 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Będzie miło zaskoczona pewnie Ładnie wyszła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 25.03.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Myslę że tesciowa bedzie zadowolona Pokażę jej dopiero jak będzie całkiem gotowa napewno będzie zadowolona i happy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 25.03.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 bardzo ładna łazieneczka dla testu pokazałam swojej teściowej stwierdziła że bardzo ładne i ten kolorek i w ogóle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 25.03.2009 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 nie gadaj - ślicznie masz w chałupie ... no czy ja mowie, ze brzydko.., mowie tylko, ze jak przystalo na babcie Żelke Z reszta jak juz o chalupie wspomnialas.., nie chcialam Cie zameczac.., ale ja czekam na Ciebie juz od listopada... Wiem, wiem, sama widze ile masz na glowie a jak juz masz troche wolnego to wolisz jechac tam gdzie zapalic mozna, posmiac sie glosno, powyglupiac.., a u mnie to wszyscy jak po jajkach... Bo kazdy sie boi aby tylko nie przeszkadzac... A ja do Ciebie tez sie wybieram jak..., jak to bylo..., ktos tam za morze??? Ale wszystko przed nami. W koncu jak juz przybede to wiecej zobacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 25.03.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 bardzo ładna łazieneczka dla testu pokazałam swojej teściowej stwierdziła że bardzo ładne i ten kolorek i w ogóle Oooo prawidłowa grupa docelowa :) Zuz@nka - zdam relację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 25.03.2009 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Będzie miło zaskoczona pewnie Ładnie wyszła. To prawda, że byłam nieco zaskoczona....że z takich sobie płytek wyszło tak ładnie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 25.03.2009 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 nie gadaj - ślicznie masz w chałupie ... no czy ja mowie, ze brzydko.., mowie tylko, ze jak przystalo na babcie Żelke Z reszta jak juz o chalupie wspomnialas.., nie chcialam Cie zameczac.., ale ja czekam na Ciebie juz od listopada... Wiem, wiem, sama widze ile masz na glowie a jak juz masz troche wolnego to wolisz jechac tam gdzie zapalic mozna, posmiac sie glosno, powyglupiac.., a u mnie to wszyscy jak po jajkach... Bo kazdy sie boi aby tylko nie przeszkadzac... A ja do Ciebie tez sie wybieram jak..., jak to bylo..., ktos tam za morze??? Ale wszystko przed nami. W koncu jak juz przybede to wiecej zobacze. O właśnie, właśnie - teraz Twoja kolej do mnie :) A wcale nieprawda, że u Ciebie nie można się pośmiać i powygłupiać A palić mogę na zewnątrz Mówi się : " Obchodzić się jak z jajkiem " oraz "Jak sójka za morze" o taka sójka: http://mpancz.webpark.pl/ornisojka/image001.jpg :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 25.03.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 A wzięło się to z wiersza Jana Brzechwy : Wybiera się sójka za morze,Ale wybrać się nie może. "Trudno jest się rozstać z krajem,A ja właśnie się rozstaję." Poleciała więc na kresyPozałatwiać interesy. Odwiedziła najpierw Szczecin,Bo tam miała dwoje dzieci,W Kielcach była dwa tygodnie,Żeby wyspać się wygodnie,Jedną noc spędziła w GdyniU znajomej gospodyni,Wpadła także do Pułtuska,Żeby w Narwi się popluskać,A z Pułtuska do Torunia,Gdzie mieszkała jej ciotunia.Po ciotuni jeszcze sójkaOdwiedziła w Gnieźnie wujka,Potem matkę, ojca, synaI kuzyna z Krotoszyna.Pożegnała się z rodziną,A tymczasem rok upłynął. Znów wybiera się za morze,Ale wybrać się nie może. Myśli sobie: "Nie zaszkodziPo zakupy wpaść do Łodzi."Kupowała w Łodzi jaja,Targowała się do maja,Poleciała do Pabianic,Dała dziesięć groszy za nic,A że już nie miała więcej,Więc siedziała pięć miesięcy. "Teraz - rzekła - czas za morze!"Ale wybrać się nie może. Posiedziała w Częstochowie,W Jędrzejowie i w Miechowie,Odwiedziła Katowice [Mysłowice],Cieszyn, Trzyniec, Wadowice,Potem jeszcze z lotu ptakaObejrzała miasto Kraka:Wawel, Kopiec, Sukiennice,Piękne place i ulice."Jeszcze wpadnę do Rogowa,Wtedy będę już gotowa."Przesiedziała tam do września,Bo ją prosił o to chrześniak.Odwiedziła w Gdańsku stryja,A tu trzeci rok już mija. Znów wybiera się za morze,Ale wybrać się nie może. "Trzeba lecieć do Warszawy,Pozałatwiać wszystkie sprawy,Paszport, wizy i dewizy,Kupić kufry i walizy."Poleciała, lecz pod GrójcemZnów się żal zrobiło sójce."Nic nie stracę, gdy w WarszawieDłużej dzień czy dwa zabawię."Zabawiła tydzień cały,Miesiąc, kwartał, trzy kwartały,Gdy już rok przebyła w mieście,Pomyślała sobie wreszcie:"Kto chce zwiedzać obce kraje,Niechaj zwiedza. Ja - zostaję." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 25.03.2009 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 piekne to, dzieki Nefcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 25.03.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 piekne to, dzieki Nefcia Ależ proszę uprzejmie :) Wiersze Brzechwy znam na pamięć - najpierw z własnego dzeiciństwa a potem od czytania dzieciom. Przy okazji : słowo "sójka" to jeden z wielu wyjątków w jęz. polskim. Po "S" zwykle jest "U" a nie "Ó" Mówisz i masz - obiecuję nie wchodzic w etymologięi słowotwórstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 25.03.2009 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Nefcia kobieta renesansu czytaj wszechstronna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 25.03.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Nefcia kobieta renesansu czytaj wszechstronna Taaaaaaaa krawaty wiąże, usuwa ciążę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 25.03.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 no z tym ostatnim to przesadziłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 25.03.2009 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 no z tym ostatnim to przesadziłaś Tańczy, śpiewa, deklamuje ... podskakuje i stepuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 25.03.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 no to z łatwością mogę sobie wyobrazić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 25.03.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 a ja nieeeeeeeeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 25.03.2009 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Nefcia Ty przecież wszystko potrafisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 25.03.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 niekoniecznie raczej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia-Anbudowa 25.03.2009 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 niekoniecznie raczej :) no i czegoj siem droczy przecie wszyscy wiedzą, że tak bry wieczorne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 25.03.2009 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Bry Gosia - dawno Cię nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts