Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Nefer

rrmi

Recommended Posts

Wczoraj cały dzień mnie napierdalał ząb. Spałam godzinę. Wyczekałam , żeby nie o świcie - pojechała. Pan doktor sprawnie usunąl 2 zęby ( a raczej ich resztki) a teraz mnie po prostu tak napierdala,że chyba umrę. TO nienormalne...

• Odpowiedzi 30k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Nefer

9730

• wu

2385

• malgos2

1873

• ghost34

1109

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wczoraj cały dzień mnie napierdalał ząb. Spałam godzinę. Wyczekałam , żeby nie o świcie - pojechała. Pan doktor sprawnie usunąl 2 zęby ( a raczej ich resztki) a teraz mnie po prostu tak napierdala,że chyba umrę. TO nienormalne...

matko i córko Nefer. Wez sobie jakis diclophenac albo co i idz spac. Smaruj dziąsła dentoseptem to sie szybko sciągnął. A robiłas przeswietlenie ?mOze masz zapalenie okostnej?

Hmmm , niedobrze.Możliwe,że masz suchy zębodół - trza pojechać do wyrwizęba i oni nakładaja takie kłaczki w to miejsce i prawie od razu jest poprawa i przestaje boleć.

Miałam teraz kilka rwań i przy zębach gdzie mi się ten zębodół nie zrobił było spoko już na drugi dzień.A przy tych z zębodołem wyłam i leciałam do dentysty z powrotem.

Dzwoń natychmiast i leć do niej .

Musisz jechac do dentysty. Nie ma co. Jak masz antybioryk to zgorzel mialas pod spodem? Moze nie doczyszczone, moze ten suchy zębodoł cie dopadl. Ja mialam rwanie 2 razy i po 15 minutch nie pamietałam ze cos sie dzialo. Dzialaj Nefciu działaj,. Zacznij od telefonu do dentysty. Szkoda, ze nie moge ci pomóc :-?

Hmmm , niedobrze.Możliwe,że masz suchy zębodół - trza pojechać do wyrwizęba i oni nakładaja takie kłaczki w to miejsce i prawie od razu jest poprawa i przestaje boleć.

Miałam teraz kilka rwań i przy zębach gdzie mi się ten zębodół nie zrobił było spoko już na drugi dzień.A przy tych z zębodołem wyłam i leciałam do dentysty z powrotem.

Dzwoń natychmiast i leć do niej .

Dobrosiu - 10 min po wyrwaniu już bym czuła ? Myślisz ?

Ja miałam rwane bardzo niefajne: raz,że zgorzel , dwa, że w kretyńskim miejscu.

Za jedynką miałam ustawioną dwójkę - na podniebieniu tak naprawdę. Obrzydliwe miejsce. Sam zatrzyk tam to kosmos.

Chyba zaczyna mi trochę odpuszczać...a może sobie wmawiam ?

10 minut po wyrwaniu to znieczulenie działa i tylko takie mrowienie i podraznienie czułam.Ale im bardziej znieczulenie puszczało tym bardziej mnie napierdzielało.

Cokolwiek by to nie było , to powinnaś w te pędy do dentysty , bo to nie jest normalna sytuacja , że po wyrwaniu problemu jest taki ból :(

Jak Ci bardzo źle , to mogę Cię zawieźć , żebys bidulo nie musiała się skupiać na prowadzeniu.Nie mam daleko do Ciebie , więc no problemo

Dobrosiu :) Ja przecież sama wpróciłam stamtąd :)

Wiesz, w zasadzie to teoretycznie tak powinno to wyglądać. Tylko u mnie był ryj sztywny a napierdzielało - pomimo znieczulenia. Teraz mam wrażenie, że im więcej puszcza znieczulenie tym mniej boli. Jakieś kuriozum. Chyba znieczulenie nieco rozsadziło podniebienie i to był powód. Teraz powoli schodzi ten obrzęk i chyba robi się lepiej...Ojeeesoooo mam nadzieję....

To raczej nie zębodół, bo tkanka prawidłowo się ustawiła w miejscu po rwaniu. Jest tak jak powinno być... Przy żebodole nie może zrobić sie skrzep..

Tak, już lepiej. Chyba się przytulę na chwilkę. Małż przywiózł antybiotyk - ustala sie po 1h na czczo :) Noooooooo ja jestem na czczo od wczorajszego śniadania :)

Coś mi się widzi okostna - pozostał nawet nie ból, ale lekki ucisk ale w zasadzie na całym łuku szczęki... Coś chyba jest na rzeczy.

Ale już antybiotyk zacznie działać to będzie lepiej.

Dzięki za wsparcie :):):)

Właśnie się obudziłam.

Jest dobrze :) Starszy dalej kaszle i ma gorączkę, ale nie przekracza 38 C i po jednej pyralgienie mu spada - więc to marna gorączka.

Ja już zdecydowanie lepiej. Teraz czuję pewien dyskomfort jeśli chodzi o paszczę ( i miejsca robienia zastrzyków) ale nie jestem pochlastana, więc pan doktor sprawił się dobrze.

Małż pojechał na budowę- nie może siedzieć w domu i patrzeć w ścianę. Pewnie znowu będzie grabił beton :o

Jem drugie dzisiaj ptasie mleczko :) Bardzo smaczny posiłek :):)