Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Nefer

rrmi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Nefer

9730

• wu

2385

• malgos2

1873

• ghost34

1109

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nooo Nefer to Ty Dziewczyno prawdziwy chszest bojowy w tych urzędach przechodzisz?! :o Ale jak już papierologia będzie załatwiona to tak zaprawiona będziesz, że cała reszta to pikuś będzie iiiii....nim się oglądniemy u siebie w domku zamieszkasz :wink:

Swoją drogą to nie ma jak "pomocna" Teściowa :wink: :lol:

I wersja II będzie realizowana.

Bedzie właśnie taki koncentryczny układ kafelków. Naprzemiennie z drewnem.

Pierwsza linia ( w wejściu) drewno ( takie samo jak w przedpokoju) potem kafelki (podgrzewane) potem drewno i potem kafelki (juz przy wannie)

Projekt nie jest prosty, ale myślę, że sobie robotnicy poradzą ( robili już "kółka" dla tej pani architekt - ona to lubi. Jak sama powiedziała: "Lubię jak coś jest nieduże, niebieskie i okrągłe":):))

Jest jeszcze koncepcja, żeby te linie ( promyczki) zrobić z maciupeńkich kwadracików ( może niebieskich ? Ukłon w stronę pani architekt :):)) ZObaczymy. Jeszcze nie siedzimy w kolorach, więc jest czas :)

Ach - mi tez sie podoba II wersja lazienki rodzicow. Swietny pomysl na kafaelki, choc faktycznie - taka realizacja wymaga swietnych fachowcow :) I bardzo mi sie zawsze podobalo polaczenie brazu (drewno) z turkusem lub zywym niebieskim. Łazienka bedzie super!

A w lazience dzieci widze jeszcze duzo wolnej przestrzeni z tylu - jest tam duzy skos, czy macie pomysl jak to zagospodarowac? Jesli nie - zawsze mozecie tam przestawic toalete :)

Czekam na kolejne relacje :D

z ta lazienka ver 2 mysle ze to praktyczniejsze tez - wejscie z przedpokoju - a nie od sypialni - nawet taki "drobizag" ze ktos wstaje w nocy i np nie budzi swiatłem drugiej osoby:) pozatym zdec lepiej zagosp wnetrze;)

pozdrawiam

Mnie się zawsze marzyła łazeinka z wejściem z sypialni, ale ten projekt nie będzie taki ładny jak się go zrobi z wejściem od sypialni, bo te koncentryczne pasy nie będą tak widoczne. Rzeczywiście nie pomyślałam o świetle w nocy świecącym komuś w oczki. Masz rację Zielonooka.

Tak będzie wyglądała ściana w łazience u chłopców (ta po prawej) - specjalnie dla igi :):)

http://images1.fotosik.pl/35/nlr8y3a11lquiyip.jpg

Jedno duże lustro. Kibelek będzie zasłonięty ścianką z półeczkami, żeby mieć łądniejszy widok z wejścia :)

Fiu fiu! :D

Przez chwilkę nie mogłam się połapać co to po lewo od kibelka ale wróciłam do rzutu i już wsio wiem.

Mnie się podoba :D

Tak, ja też musiałam się nauczyć patrzeć na te rysunki :) nie jest to takie oczywiste :) ale po pewnym czasie i kilku (nastu) godzinach z architektem - umiem :):)

Nefer, ja juz sie tego Twojego domu doczekac nie moge...Ladnie to wszystko planujecie z ta pania od urzadzania wnetrz. Jednak dobrze miec kogos kto te nasze pomysly troche dopiesci i uporzadkuje. Zaluje, ze mnie nie stac na takiego kogos. Ale, dlatego u Ciebie bede mogla oczki nacieszyc.

Nefer, ja juz sie tego Twojego domu doczekac nie moge...Ladnie to wszystko planujecie z ta pania od urzadzania wnetrz. Jednak dobrze miec kogos kto te nasze pomysly troche dopiesci i uporzadkuje. Zaluje, ze mnie nie stac na takiego kogos. Ale, dlatego u Ciebie bede mogla oczki nacieszyc.

Zeljko, na pewno można zamówić tylko projektowanie samej wizualizacji - i to nie kosztuje 100 pln za metr. Ja mam w cenie nadzór wykonania, wyszukiwanie materiałów i wiele innych rzeczy. Na pewno warto z kimś przegadać - można nawet ze studentem architektury - chodzi o kogoś z wiedzą bazową. Było na forum ogłoszenie z ceną 30 pln za metr. Nie projektujesz też garaży, pom. gosp itd. Może warto się zastanowić i przymierzyć ?

Bardzo się cieszę, że Ci się podoba to co wymyślamy :) Mogę zapytać ile kosztowałoby samo zaplanowanie powierzchni - nawet funkcjonalnie. Ja za pierwszy etap zapłacę ok. 6000 - za 209 metrów zaplanowania funkcjonalności.