Kruela 05.06.2009 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Nefka do której te pogadanki u Ciebie? ... bo w sobotę mam zamiar skosić trawę, co to do kolan już sięga ... chyba, że kozę dziabniemy to skosi za mnie Wu a możesz coś bliżej o tej/tamtej pieczonce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 05.06.2009 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Małgoś aż polazłam sprawdzić nie pokrywki nie widać musiało leżeć na kapustce Kruelcia a owszem mogę co nieco o pieczonkach bierzesz ziemniaki, buraki, marchewkę, cebulę, kiełbasę i boczuś najlepiej wędzony i taki w sam raz nie za chudy i nie bardzo tłusty garnek taki np jak na fotce powyżej najlepiej gruby i żeliwny, smarujesz w środku smalcem na spód kładziesz skórkę z boczku j zaczynasz układać najpierw ziemniaki taką grubsza warstwę ( tylko nie w kostkę bo to profancja jak dla mnie ) posolić popieprzyć potem marchewka buraczki po trochu znaczy jak kto lubi za dużo nie można bo bardzo słodkie by było no taką warstwę żeby przykryć ziemniaki najpierw np marcheką a potem marchewkę buraczkami i cebulka na to boczuś i kiełbaskę i znowu ziemniaczki przyprawy marchewka buraczki cebulka wędlinki i tak do pełnego garnka tylko na wierzchu musi byc warstwa ziemniaczków przyprawiona to się przykrywa liśćmi z kapusty i teraz jak garnek z pokrywką to sie zamyka pokrywkę ajk bez pokrywki to na kapustę papierek a na to rozie i do ogniska ale pieczenie to już wyższa szkoła jazdy coby upiec a nie spalić to trzeba naocznie a i do tego kwasne mleczko, maślanka, kefirek co kto lubi i bosko smakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 05.06.2009 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Małgoś aż polazłam sprawdzić nie pokrywki nie widać musiało leżeć na kapustce Kruelcia a owszem mogę co nieco o pieczonkach bierzesz ziemniaki, buraki, marchewkę, cebulę, kiełbasę i boczuś najlepiej wędzony i taki w sam raz nie za chudy i nie bardzo tłusty garnek taki np jak na fotce powyżej najlepiej gruby i żeliwny, smarujesz w środku smalcem na spód kładziesz skórkę z boczku j zaczynasz układać najpierw ziemniaki taką grubsza warstwę ( tylko nie w kostkę bo to profancja jak dla mnie ) posolić popieprzyć potem marchewka buraczki po trochu znaczy jak kto lubi za dużo nie można bo bardzo słodkie by było no taką warstwę żeby przykryć ziemniaki najpierw np marcheką a potem marchewkę buraczkami i cebulka na to boczuś i kiełbaskę i znowu ziemniaczki przyprawy marchewka buraczki cebulka wędlinki i tak do pełnego garnka tylko na wierzchu musi byc warstwa ziemniaczków przyprawiona to się przykrywa liśćmi z kapusty i teraz jak garnek z pokrywką to sie zamyka pokrywkę ajk bez pokrywki to na kapustę papierek a na to rozie i do ogniska ale pieczenie to już wyższa szkoła jazdy coby upiec a nie spalić to trzeba naocznie a i do tego kwasne mleczko, maślanka, kefirek co kto lubi i bosko smakuje Wusia ... rozumiem, że przepis ważny ale pieczenie ważniejsze ... to nie ma wyjścia trzeba na szkolenie pojechać ... a przepis smacznisty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 05.06.2009 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Kruelcia jak miło mądrego posłuchać zapraszam serdecznie na pieczonki ze szkoleniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 05.06.2009 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 nooooo się witam może i my się przytelepiemy swoje plany na weekend znam... jak szanownego będa podobne to kto wie .... aaaaaa i ja tyz chcem na taka pieczonkę.... się nie odchudzam i nigdy nie mam zamiaru za bardzo siebie lubię... a wychodzę z założenia, że dobrego nigdy za wiele nie Nefcia dobrze myslę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 05.06.2009 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Nitu Ty to od przeszłego roku się do mnie wybierasz to weź się zbieraj i przyjeżdżaj i to są TAKIE PIECZONKI ciągle liczba mnoga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 05.06.2009 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Nitu Ty to od przeszłego roku się do mnie wybierasz to weź się zbieraj i przyjeżdżaj i to są TAKIE PIECZONKI ciągle liczba mnoga oooo to dobrze, że mnoga... bo my to obżartuchy jesteśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 05.06.2009 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Małgoś aż polazłam sprawdzić nie pokrywki nie widać musiało leżeć na kapustce Kruelcia a owszem mogę co nieco o pieczonkach bierzesz ziemniaki, buraki, marchewkę, cebulę, kiełbasę i boczuś najlepiej wędzony i taki w sam raz nie za chudy i nie bardzo tłusty garnek taki np jak na fotce powyżej najlepiej gruby i żeliwny, smarujesz w środku smalcem na spód kładziesz skórkę z boczku j zaczynasz układać najpierw ziemniaki taką grubsza warstwę ( tylko nie w kostkę bo to profancja jak dla mnie ) posolić popieprzyć potem marchewka buraczki po trochu znaczy jak kto lubi za dużo nie można bo bardzo słodkie by było no taką warstwę żeby przykryć ziemniaki najpierw np marcheką a potem marchewkę buraczkami i cebulka na to boczuś i kiełbaskę i znowu ziemniaczki przyprawy marchewka buraczki cebulka wędlinki i tak do pełnego garnka tylko na wierzchu musi byc warstwa ziemniaczków przyprawiona to się przykrywa liśćmi z kapusty i teraz jak garnek z pokrywką to sie zamyka pokrywkę ajk bez pokrywki to na kapustę papierek a na to rozie i do ogniska ale pieczenie to już wyższa szkoła jazdy coby upiec a nie spalić to trzeba naocznie a i do tego kwasne mleczko, maślanka, kefirek co kto lubi i bosko smakuje Ale potem mi pokazywala garnek jaki ma... To musi byc z burakami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 05.06.2009 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Nituś to i dobrze bo w garnku to tak ze 3 kilo kartoflów siedzi Małgoś powiem tak można nie dać ale z buraczkiem lepciejsze że o kolorku nie wspomnę a Ty po prostu możesz buraczków nie jeść jak nie lubisz jak do mnie przyjedziesz na pieczonki to mi możesz wszystkie buraczki oddać ja lubię az garnkiem to iwes zjak nie mieliśmy takiego z dobrym zamknięciem to też się zawsze rozie na wierzch kładło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 05.06.2009 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Ja bym polozyla nawet na taki z zamknieciem, bo to zajefajnie wyglada. Buraczki oddam na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 05.06.2009 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Małgoś na naszym garnku byłoby raczej trudno położyć bo ma taki pałąk ze śrubą dociskową na środku ale zawsze można tylko przykryć i położyć rozie dla gości wszystko to kiedy te pieczonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 05.06.2009 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Jak dla mnie to limit imprez do 25 lipca mam wyczerpany. Na sierpien sie pisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 05.06.2009 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 ... przyszłam tu bo o jedzonku mowa.... własnie opierdzieliłam cały litrowy słoik pieczarek w marynacie czasem tak mam, że musze i dziś był ten dzień ... zostało mi tak po ciąży z Maciusiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 05.06.2009 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 nuuuuu byle przed 10 sierpniem bo potem to plan jest taki że się turlam nad morze ale to pewnie tylko tydzień a potem dalej sezon pieczonkowy Nitu to może ta sukienka jednak celowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 05.06.2009 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 nuuuuu byle przed 10 sierpniem bo potem to plan jest taki że się turlam nad morze ale to pewnie tylko tydzień a potem dalej sezon pieczonkowy Nitu to może ta sukienka jednak celowa aaaa ftu, tfu.... mne na marynaty darło jak byłam w ciąży z chłopcem... to teraz na co insze powinno, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 05.06.2009 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 nuuuuu byle przed 10 sierpniem bo potem to plan jest taki że się turlam nad morze ale to pewnie tylko tydzień a potem dalej sezon pieczonkowy Nitu to może ta sukienka jednak celowa aaaa ftu, tfu.... mne na marynaty darło jak byłam w ciąży z chłopcem... to teraz na co insze powinno, nie? Nie badz seksistka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 05.06.2009 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Kruelcia jak miło mądrego posłuchać zapraszam serdecznie na pieczonki ze szkoleniem To ja chętnie na szkolenie o pieczonki się wproszę ... razem z Nefka i Nitu, aby te trzy kilo ziemniaków opędzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 05.06.2009 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 nuuuuu byle przed 10 sierpniem bo potem to plan jest taki że się turlam nad morze ale to pewnie tylko tydzień a potem dalej sezon pieczonkowy Nitu to może ta sukienka jednak celowa aaaa ftu, tfu.... mne na marynaty darło jak byłam w ciąży z chłopcem... to teraz na co insze powinno, nie? Ja śledzie w occie wcinałam jak byłam z Gabi w ciąży a czekoladę i mandarynki jak z Jeremim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 05.06.2009 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 ..... jeee to Tonie cos się poprzestawiało na otro jest przy chłopcu, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 05.06.2009 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 ..... jeee to Tonie cos się poprzestawiało na otro jest przy chłopcu, nie? Moja mama ze mna w ciazy pochlaniala 5 litrowe sloiki ogorkow konserwowych, a ja na chlopca nie wygladam. Za duzy biust mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.