Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Nefer

rrmi

Recommended Posts

Nefcia, przestan, bo ja jeszcze przed... Tez mi sie dzieci odechcialo. :-?

Wiesz, to jak sobie pościelesz tak sie wyśpisz - w końcu od Ciebie zależy jak dziecko będzie wrażliwe ... Mnie wciął kolega tekstem o obdzieraniu kozy ze skóry...

Mam nadzieje... :roll: :roll: :roll: Ale masz cierpliwosc Nefcia, ja bym gnojka zabila... :evil:

• Odpowiedzi 30k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Nefer

9730

• wu

2385

• malgos2

1873

• ghost34

1109

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam nadzieje... :roll: :roll: :roll: Ale masz cierpliwosc Nefcia, ja bym gnojka zabila... :evil:

to chyba właśnie na tym polega aby mieć duuuuużo cierpliwosci do dzieci i dużo z nimi rozmawiać.

Tak, to rola rodziców.

A jak rodzice przeoczyli to może sąsiadka coś wniesie ?

Niezłą minę miał ten mały faszysta. Pies po prostu przysiadł i zawył z bólu. Nide mogłam uwierzyć...Dobrze że oddzielała mnie siatka..

to chyba właśnie na tym polega aby mieć duuuuużo cierpliwosci do dzieci i dużo z nimi rozmawiać.

Tak, to rola rodziców.

Niezłą minę miał ten mały faszysta. Pies po prostu przysiadł i zawył z bólu. Nide mogłam uwierzyć...Dobrze że oddzielała mnie siatka..

W zasadzie to powinnas walnac tym chodakiem tatusia i mamusie. :evil:

Tak, to rola rodziców.

otóż to!!

nie chce się tu mądrzyć bo jeszcze nie mam swoich ale widzę nieraz jak rodzice "wychowują" swoje pociechy..... taki np. trzy letni synuś szwagra który nie potrafi powiedzieć "dzień dobry" czy "cześć" to krew mnie zalewa bo czy ja to jest wina jak nie rodziców??

Tak, to rola rodziców.

otóż to!!

nie chce się tu mądrzyć bo jeszcze nie mam swoich ale widzę nieraz jak rodzice "wychowują" swoje pociechy..... taki np. trzy letni synuś szwagra który nie potrafi powiedzieć "dzień dobry" czy "cześć" to krew mnie zalewa bo czy ja to jest wina jak nie rodziców??

Tylko rodziców.

Rozumiem, że 17 latek dostaje jobla i zachowuje się nie tak jak trzebia - ale to juz jego wybór i wie, że pracuje na własny wizerunek.

Ale taki kilkulatek ? Przecież wynosi takie rzeczy z domu - sam nie wymyślił obdzierania kozy ze skóry...

Ale dzień dobry, dziękuje i proszę dobrze mu wychodzi...chociaż tyle...

Spytałam dlaczego bije psa ?

Usłyszałam,że chciał , żeby sobie poszedł.

To zaproponowałam :

- daj mi na chwilę swój chodak - przywalę Ci w łeb, bo też chcę , żebyś już sobie poszedł

I tu nastąpiła konsternacja mojego 4-letniego sąsiada...poszedł.

:lol: :lol: :lol: to mi się humor poprawił :lol: :lol: :lol: Nefcia - zajebiste to było

Spytałam dlaczego bije psa ?

Usłyszałam,że chciał , żeby sobie poszedł.

To zaproponowałam :

- daj mi na chwilę swój chodak - przywalę Ci w łeb, bo też chcę , żebyś już sobie poszedł

I tu nastąpiła konsternacja mojego 4-letniego sąsiada...poszedł.

:lol: :lol: :lol: to mi się humor poprawił :lol: :lol: :lol: Nefcia - zajebiste to było

Noooo... zajebista była reakcja Nefk na zachowanie :evil: czterolatka!

Nefciu, relacja - rewelacja! :lol: :lol: :lol:

Noooo... zajebista była reakcja Nefk na zachowanie :evil: czterolatka!

Nefciu, relacja - rewelacja! :lol: :lol: :lol:

Myślę, że przełożenie rzeczywistości na 1:1 - bez myślenia abstrakcyjnego, ktore może być zbyt skomplikowane (czyli tłumaczenie, że nie wolno bić psa, bo go to boli) jest najprostszą drogą dotarcia do mojego małego kolegi zza siatki :)

dobry wieczór

Nefcia relacja super zachowanie małego sąsiada rzeczywiscie wyrywa z butów :-? ale to wyłącznie wina rodziców dziwne że mój 2-latek wie że nie wolno kopać psa ani targać za uszy a 4-latek wali chodakiem :evil:

Prawda ?

I pewnie nie zwierzają się, że chcieliby obedrzeć kozę ze skóry.

Mam wrażenie, ze to dzieci wychowane na bardzo głebokiej wsi (nie ubliżając wsi, ale konstatując szacunek dla zwierząt na wsi) i nie kumają, że to żywe stworzenie nie jest ich własnością. Oj cięzko będzie...

Mój syna ma 6 lat. Siedzę i myślę, bo szukam odpowiedzi na zachowanie twojego 4 letniego sasiada. Chciałbym coś mądrego powiedzieć, ale przypuszczam, że to bardziej skomplikowana sprawa, więc zamknę dziób :-?

nie ma dobrej reakcji - poza bezpośredniem przywaleniem w łeb. No nie widzę inaczej. Tym razem ochroniła go siatka.

Myślę, że on po prostu żyje w tak prostym świecie... zastanawiam się czy czasem nie jest to efekt fali..ale to się przyobserwuje..

Kiedys mielismy w hostelu przy galerii, w ktorej pracowal moj ojciec niejakiego Kacperka. Kacperek w chodakach od 6 rano biegal po korytarzu i przerazliwie piszczal, a wszystkim glowy rozsadzalo, bo to sredniowieczny spichlerz, drewniany strop itd. W koncu kierowniczka galerii wziela gowniarza za fraki, zamknela go w biurze na dole i sama sie przebiegla pare razy po korytarzu piszczac najglosniej jak mogla. Mlody sie poryczal, ale byl do konca pobytu cicho jak trusia. Terapii wstrzasowej gowniarzowi trzeba. :-?