boorg 03.02.2006 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Raz jeden spotkałem się z podobnym produktem, ale wykonywali tą podłogę moi koledzy. Z tego co pamiętam masa ta miała czarny kolor. I kładli ją w czasie cyklinowania, tuż przed papierem 100. Natomiast z produktów, które mogę polecić do spróbowania Gryckar to Pafudina Top Elastic http://www.profiparkiet.pl/ber.htm#wyp. Kup jedną tubę i zrób próbę, poczekaj 2-3 tygodnie, jak nie popęka można śmiało wyakrylować całą podłogę. I kolory są bardziej "drewniane". Pytanie do Aggaz: Jaki to był olej: naturalny czy syntetyczny? I czy pastowałaś już podłogę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aggaz 04.02.2006 02:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 Dziekuję za mega szybką odpowiedź Ten olej, a właściwie olejo-wosk kładziony na zimno to był Osmo. Jeszcze nie pastowałam choć już czuję że powinnam:/ Za jakiś czas odkurzę dokładnie szpary i spróbuję podanego przez Ciebie specyfiku. Ale szybko to nie nastąpi, gdyż inne roboty czekają... Dziękuję, pozdrawiam, mam nadzieję że sama dam radę wypełnić te szpary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 05.02.2006 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 Dziekuję za mega szybką odpowiedź Ten olej, a właściwie olejo-wosk kładziony na zimno to był Osmo. Jeszcze nie pastowałam choć już czuję że powinnam:/ Za jakiś czas odkurzę dokładnie szpary i spróbuję podanego przez Ciebie specyfiku. Ale szybko to nie nastąpi, gdyż inne roboty czekają... Dziękuję, pozdrawiam, mam nadzieję że sama dam radę wypełnić te szpary Jak nałożono Twój olej: za pomocą blachy czy szmatki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aggaz 05.02.2006 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 Olej nakładano pędzlem 3 razy, w międzyczasie i na koncu "polerowano" podłogę padem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 05.02.2006 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 To koniecznie zrób próbę w kilku miejscach. 1. Odczekaj 2-3 tygodnie i oceń wygląd (czy nie ma pęknięć i dziur w akrylu). 2. Spróbuj wydłubać, pociągnąć i wyrwać akryl ze szpary. Jeżeli zrobisz to nadspodziewanie łatwo, akrylowanie nie ma sensu - zbyt dużo oleju dostało się na krawędzie i akryl nie ma punktów stycznych z drewnem. Jeżeli opór jest wyraźny, kupuj więcej i - do roboty!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gryckar 08.02.2006 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Serdecznie dziekuje Boorgu za rade,zrobie tak napewno."Specjalista",ktoremu wytknelam,co i dlaczego zrobili zle,przezyl szok,bo wszystkiego sie spodziewal,ale nie tego,ze ktos taki jak ja /zwlaszcza,ze kobieta/ moze cokolwiek wiedziec o pracy z taka podloga.Przyrzekl jednak,ze po sezonie grzewczym zrobia to tak,jak sobie zycze,czyli porzadnie.Pozyjemy,zobaczymy.Poki co raz jeszcze serdecznosci za tak mily kontakt.Pozdrawiam gryckar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaAn 01.08.2006 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Witam Wszystkich. Powracam do tematu starych podłóg... i oczywiście szczególny uśmiech do super doradcy Boorga Problem podobny, jak w poprzednich postach - stara podłoga, ręcznie zdarta stara farba, ogromne nierówności, które dla mnie mają swój urok, no i ogromne szpary między deskami, które mogą nie być super praktyczne... Czy akrylowanie należy wykonać przed, czy po lakierowaniu? I czy na taką podłogę kładzie się tylko 2 x lakier, czy warto też zadbać o impregnowanie przed robakami (są jakieś małe dziurki po robalach). Będę niezmiernie wdzięczna za każdą dobrą radę. Pozdrawiam An Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts