pitek78 27.12.2005 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2005 bardzo proszę o informację czy można za 180 tyś wybudować mały domek do 100m2 - pod klucz działka jest . Dodam że nie mam czasu się tym zajmować więc wszystkie roboty muszą być wykonane przez firmy . kompletnie nie wiem też jakie materiały mam kupować i gdzie także w tym też muszę liczyć na pomoć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 27.12.2005 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2005 Przy tak dużej ogólności zadanego pytania odpowiem: to zależy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitek78 27.12.2005 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2005 chodzi mi o raczej prosty i tani dom tylko budowany przez firmę może to być domek ok 80 m2 może ktoś mi podpowie jaki projekt wybrać i jak wybrać dobrą firmę budowlaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 27.12.2005 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2005 Musisz odpowiedzieć sobie na kilka pytań.1. Projekt - o prostych i tanich w budowie domach na forum było już wiele napisane. Rzuć także okiem na propozycje biur architektonicznych. Z reguły są tam wyszczególnione domy tanie w realizacji.2. Materiały - musisz przynajmniej w ogólnych zarysach wiedzieć z czego i w jakiej technologii chcesz budować. Forum to kopalnia wiedzy.3. Firma - cena zależy od regionu, od tego z czego budujesz i może wahać się nawet +- 100% za m2.4. Działka - dostęp do mediów. Czasami koszt doprowadzenia mediów może wynieść 50 tyś zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitek78 27.12.2005 15:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2005 proszę wszystkich chętnych o jeszcze inne porady- odnośnie budowania małych domków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddoommiinniikk 28.12.2005 01:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 Taka powierzchnia za taka kwotę i w takim standardzie jest możliwa, ale po spełnieniu podstawowego warunku - ścislego trzymania się kosztorysu (który opiera na taka kwotę). Zmiana rozwiązań konstrukcyjno-archtektonicznych w trakcie realizacji niesie za sobą najczęściej niemiłe finansowe niespodzianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.01.2006 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 Polecam D06 -80m2 prosty i tani - za tą cenę można zbudować ten dom pod klucz korzystając z firmy budowlanejpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts