Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pralka w kuchni

Gość

Recommended Posts

Mam pytanie dotyczące podłączenia pralki do kanalizacji kuchennej: czy istnieją jakieś przepisy bądź normy ograniczające takie podłączenie ze względu na średnicę pionu kanalizacyjnego?

Czy spotkaliście się także z ograniczeniami ilości ujęć wodnych, tzn. administrator mojego budynku twierdzi, że nie można jednocześnie podłączyć w kuchni zlewozmywaka, pralki i zmywarki.

Dodam, że budynek jest dosyć stary bo aż z 1938 roku i ma zaledwie 2 piętra.

Miałem w bloku pralkę w kuchni, bez problemu, wodę brała z tego samego miejsca co bateria przy zlewie, a i wylot uchodził do zlewu w kuchni. Nie było oddzielnego ujęcia, bateria została umieszczona na "przedużaczu" od którego szło odejście do pralki.

W innym bloku w którym mieszkałem, pralka była co prawda w łazience ale była podączona do umywalkowej baterii. Bateria miała odejście do pralki z przełącznikiem zlew/pralka.

Ja w bloku miałem identycznie jak Ty, pik!

Powiem wiecej: istnieja normy odnosnie srednicy rur kanalizacyjnych w poszczególnych miejscach domu, ale nie ma norm zakazujacych ludziom stawiac pralke w kuchni! Wiec jesli juz ktos ma kłopot, to nie Ty, a twój administrator.

bez przesady, po prostu podlącz i zapomnij o sprawie

co on ci może zrobic odetnie ci kanalizację ?

Poza tym malo jest prawdopodobne aby w tej samej minucie jednoczesnie byla odprowadzana woda z pralki zmywarki i zlewu

[ Ta wiadomość była edytowana przez: dobrzykowice dnia 2003-01-17 18:16 ]