Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • 1 year później...
  • 5 months później...

Witam wszystkich miłośników domów piętrowych.

Jestem nowy na forum, poszukuję projektu domu najchętniej pietrowego na dość wąską działkę 23m ca ok. 820m2

Bardzo mi się podobają projekty z firmy AREX np. projekt DANUTA

http://www.arex.net.pl/03projekty/tradycyjne/danuta.htm

Może ktoś zbudował, mieszka, lub jest w trakcie budowy takiego lub bardzo podobnego domu chętnie proszę o opinię.

A może ktoś chciałby podpowiedzieć coś o tego typu domku PLUSY/MINUSY chętnie wysłucham opinii.

Planuję budowe DANUTA z firmy AREX

Czy może ktoś posiada jakieś opinie na temat tego projektu, tej pracowni Projektowej.

Dużo jest np. Budynków dwupiętrowych z innych pracowni np. Projekty GEMINI lub VIRGO, DIUNA jednak wydaje mi się że DANUTA z AREX ma najciekawsze wnętrze.

• 2 months później...

Witam,

Mam zamiar zbudowac wedlug tego projektu.

Rozumiem, ze dopiero planujesz budowę (?).

Generalnie projekt ten bardzo nam się podoba, ma świetny uklad, widzial em ten dom z zewnątrz na żywo - robi wrażenie - prezentuje się lepiej niż w katalogu.

Jedno pytanie: Czy nie masz problemu ze schodami? - nie wydają mi się zbyt funkcjonalne, jest to dla mnie jedyny mankament domu

Pozdrawiam

• 2 weeks później...

Witam Danutowiczów :)

Właśnie dziś złożyłem wniosek o pozwolenie na budowę dla tego projektu. Nie robiliśmy z żoną żadnych zmian, projekt spodobał nam się od samego początku - dom ma wszystko czego nam potrzeba. Jedynie chcemy zamiast szamba, które teraz jest w projekcie mieć przydomową oczyszczalnię, ale to do końca nie wiadomo jak będzie. Działka ma 30x40m.

Martwi mnie problem ze znalezieniem ekipy. Nie spodziewałem się że będzie to taki zgryz :( No ale cały czas szukamy.

Jak znajdziemy ekipę, której właśnie szukamy. Za ok. miesiąc, jeśli nie będzie żadnych niespodzianek, dostaniemy pozwolenie na budowę. Jak się wszystko zgra to na wiosnę jedziemy. Choć to jest optymistyczny scenariusz, przyznaję.

• 5 months później...
  • 2 years później...
  • 2 weeks później...
  • 3 months później...
My z mężem tez planujemy budowę wg projektu Danuta. Miałam ostatnio mozliwość ogladnięcia domu wewnątrz. Wg projektu salon z jadalnią ma 48 m2. NIe wiem czy coś było zmienione w wykonanym domu ale slaon wydał się na prawde mały. Czy ktoś dysponuje zdjęciem salonu i jadalni w wielkości jak na projekcie?