bendzamin 27.12.2005 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2005 Witam, Zastanawiam sie kiedy wykonać przyłącze wody. Sprawa jest tego typy iż mamy zamiar wykonac na przyszły rok stan zerowy i przerwa na nast. dwa sezony i teraz czy mozna wykonac te przyłącze wody przy stanie zerowym czy nic sie nie uszkodzi podczas zimy? Rozmyślamy to poniewaz nie chcemy wykonywac poraz drugi mapki do celow projektowych i ponosic dodatkowych kosztów? czy lepiej jednak poczekac ? jak u Was wygladał ten etap, prosze o rade. Pozdrwaiamy i przy okazji Wszystkiego Najlepszego w Nowym 2006 Roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_budowniczy 27.12.2005 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2005 podciągamjestem również zainteresowany odpowiedzią na pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aqep 27.12.2005 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2005 mozna wykonac przylacze wczesniej, ale pod warunkiem ze czesc, ktora bedzie wystawala nad poziomem 0 bedzie bardzo porzadnie zabezpieczona przed mrozami..proponuje nawet odkrecic licznik i wtedy duzo slomy i jakas skrzynia z zabezpieczeniem przez intruzami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ricardo 27.12.2005 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2005 Ja też zwlekałem z przyłączem wody i żałuję bo w 2003 r. weszła ustawa na mocy której właściciel drogi ma prawo pobierać opłaty za urządzenia wbudowane pod drogą. W moim przypadku właściecielem jest gmina, więc muszę co roku wnosić opłaty, więc jeżeli droga przy której jest działka nie jest jeszcze wytyczona to radzę to też rozaważyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 27.12.2005 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2005 sprawy formalno-prawno-własnościowe - ok. trzeba brać pod uwagę, ale jeśli chodzi o samą kolejność i pytanie kiedy , to na etapie stanu "0" bym tego nie robił , wodociągi jak przyłączą , to zamontują wodomierz , trzeba wiedzieć gdzie , trzeba go jakoś zabezpieczyć, ogólnie napewno się zniszczy , ja zrobiłem przyłącze wody po dachu , na etapie stanu "0" wyprowadziłem rurę pod ławą, wykopałem rów pod rurę, jak stały ściany , był dach i zaraz po tym okna to wezwałem wodociągi i mnie przyłaczyli , zamontowali wodomierz i przyłącze działa, a teraz i tak się boję żeby nie zamarzło mimo okien i zamkniętego budynku, uważam że na przyłącze zawsze jest czas , polecam i to BARDZO zrobić na etapie stanu "0" studnię wierconą z pompą elektryczną , wody pod dostatkiem, prawie darmowej ,a wody do ścian, stropu itp. trzeba naprawdę sproro , a studnia zawsze się przyda , choćby do podlewania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gesiu 06.01.2006 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Przyłącze na etapie fundamentów od razu do miejsca gdzie bedzie kotłownia, u mnie tak było, na zime beczka na rure i duzo slomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts