Lucky Mike 15.02.2007 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Podobno ściga go wiele osób ... np. ja chcę żeby dokończył moją instalację alarmową. A on nie odbiera telefonów, nie odpisuje na maile ... Jeśli ktoś wie jak go złapać (drugi telefon, adres zamieszkania lub pracy) to bardzo proszę o kontakt. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariano 01.03.2007 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 ''nie umarł żyje dalej tylko uczciwość inwestorów zmusiła mnie do wyjazdów za granice'' Bo tam nikt nie zaczyna budowy domu jezeli nie ma pieniedzy i nie wpędza wykonawcy w długi po hurtowniach. Od 20 lutego działamy spowrotem w Polsce więc będe odpisywał systematycznie na zaległości tez POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowniczy Anias 01.03.2007 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Chcemy wybudować parterowy podpiwniczony dom, parter 250 m2. Mężowi bardzo spodobał się pomysł rekuperatora. Ja nie jestem przekonana, głównie dlatego, że podobno przy reku jest stały szum w domu. Nie wiem jakiego rodzaju - jak głośny jest to szum. Poza tym, czy jesteś w stanie mniej więcej podać koszt montażu w domu o takiej wielkości? Jeśli zdecydujemy się na reku chętnie nawiążemy współpracę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariano 02.03.2007 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Chcemy wybudować parterowy podpiwniczony dom, parter 250 m2. Mężowi bardzo spodobał się pomysł rekuperatora. Ja nie jestem przekonana, głównie dlatego, że podobno przy reku jest stały szum w domu. Nie wiem jakiego rodzaju - jak głośny jest to szum. Poza tym, czy jesteś w stanie mniej więcej podać koszt montażu w domu o takiej wielkości? Jeśli zdecydujemy się na reku chętnie nawiążemy współpracę Witam Podesłalem odp na priv. Ja jescze nie spotkalem sie z szumami w pomieszczeniach. Szum napewno jest slyszalny w pomieszczeniu w ktorym wstawimy rekuperator garaz kotłownia pom gospodarcze. pozdra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mani 02.03.2007 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Interesuje mnie możliwość rozprowadzenia rur w domu z bala. Cz robił Pan może instalację w takim domku? Dom ok 160m2 z poddaszem użytkowym, belki stropowe mają być widoczne, nie chcemy zabudowywać także przestrzeni ponad jętkami. Jestem zdecydowana na montaż reku (czyt.mam pieniążki ), ale nie chciałabym zeszpecić chałupy rurami i muszę wiedzieć jak to wszystko rozprowadzić; mogę podesłać rzuty. górale zaczynają budowę w tym miesiącu, więc czekam na ewentualne sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 02.03.2007 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 mariano rozpoczynam budowe takiego domkuhttp://www.archon.pl/index.php?act=32&lang=pl&all=1&sid=m3f8bcb265d0f0 lustrzane odbicie.Przymierzam sie do GWC i reku. Prosba o rade - na etapie fundamentow gdzie przewidziec rure na GWC , No i wstepnie wycene poprosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
visnia 02.03.2007 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 WitamPrzymierzam sie do budowy domuhttp://www.mgprojekt.com.pl/domki/natalia/index.php jest tam plik pdf z dokładnym rysunkiem domuMyślę poważnie o rekuperatorze, czy do rozprowadzenia rur można użyć przestrzeni na poddaszu ograniczonej ścianką i z tego miejsca zrobić kanały nawiewne i wywiewne z parteru? Czy strych byłby dobrym miejscem na instalacje wymiennika? Czy lepiej to zrobić w kotłowni. Drugie pytanie to GWC, mam działke 780m2 z frontem 22 po rozrysowaniu domku na działce wychodzi mi za domem ok 13-15 m tzw ogródka czy da sie tam umieścić rurę GWC?Ile mniej więcej kosztowałaby instalacja w takim domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowniczy Anias 02.03.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Witam Podesłalem odp na priv.Ja jescze nie spotkalem sie z szumami w pomieszczeniach. Szum napewno jest slyszalny w pomieszczeniu w ktorym wstawimy rekuperator garaz kotłownia pom gospodarcze. pozdra Przykro mi ale nie mam wiadomości na priv. Mogłabym prosić o ponowne jej przesłanie?Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macieku 05.03.2007 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Mogę smiało polecic ekipę Mariano, prace zajeły im max 4 dni i wszystko dziala super. Dzięki i Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariano 11.03.2007 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 hej Mamy promocje na rekuperatory Amalva nawet do 25%. Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk0t 11.03.2007 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Mamy promocje na rekuperatory Amalva nawet do 25%. Czy to w związku z tą promocją nie pojawił się Pan wczoraj u mnie, Panie Robercie? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elstir 29.03.2007 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Witam, Planuję zaopatrzenie dom w rekuperację+GWC.Dom ma 150m2 calk i niskie zapotrzebowanie na energie +/- 34 kwh/m2.Instalacja wewnatrz od reku ma miec dlugosc w sumie okolo 30mb (4 kanaly po 7mb). Jakie miałby Pan dla nas propozycje/rady ? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariano 29.03.2007 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Witam, Planuję zaopatrzenie dom w rekuperację+GWC. Dom ma 150m2 calk i niskie zapotrzebowanie na energie +/- 34 kwh/m2. Instalacja wewnatrz od reku ma miec dlugosc w sumie okolo 30mb (4 kanaly po 7mb). Jakie miałby Pan dla nas propozycje/rady ? Pozdrawiam, Witam proszę o podesłanie linka do projektu lub moze rzuty bo z tego opisu to dlamnie to nic nie wynika. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtaz1 30.03.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Rozpoczynam budowę domu ok. 130m2 z poddaszem użytkowym. Jestem zainteresowany na zainstalowanie GWC i reku. Prosiłbym o wycenę (materiały i robocizna) i wskazanie co należałoby uczynić na etapie stawiania fundamentów aby potem uniknąć kucia. Projekt GL311 Alex z firmy StudioAtrium. z zamianą polegająca na adaptacji pomieszczenia nad garażem (czytaj: poddasze wygląda tak samo jak w projekcie GL 173 Roxana).Jeśli trzaba to można podwyższyć sufit-parter do 185cm.Proszę o info na e-mail [email protected] Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek i Ewa 31.03.2007 00:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 Projekt arletta z ArchetonuRekuperator pobranie ciepła z kominkadodatkowo czerpnia z rurą 1.5 m pod ziemią proszę o info na [email protected] pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 31.03.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 Wtam,mam kilka pytań -czy centrala reku może stać np. w kotłowni,pom. gosp.,czy musi być na poddaszu? -czy ocieplamy poddasze nieużytkowe(tam chyba biegną kanały),czy wystarczy tylko ocieplić poddasze użytkowe(ściany+strop)-z tym się wiążą mniejsze koszty ocieplenia -jakie jest średnie zużycie prądu dla domu o pow.mieszkalnej 170m2 Jestem przed ostatecznym podjęciem decyzji dot. instalacji reku. Pozdrawiam Bogusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariano 14.04.2007 14:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Wtam,mam kilka pytań -czy centrala reku może stać np. w kotłowni,pom. gosp.,czy musi być na poddaszu? -czy ocieplamy poddasze nieużytkowe(tam chyba biegną kanały),czy wystarczy tylko ocieplić poddasze użytkowe(ściany+strop)-z tym się wiążą mniejsze koszty ocieplenia -jakie jest średnie zużycie prądu dla domu o pow.mieszkalnej 170m2 Jestem przed ostatecznym podjęciem decyzji dot. instalacji reku. Pozdrawiam Bogusia Witam Jezeli chodzi o umieszczenie centrali to ja staram sie zawsze uciekac z poddasza, ciezko ja tam wstawic a pozatym zapobiega to ewentualnym szumom. Mozna docieplic kanaly biegnace po poddaszu lub zastsowac juz przewody ocieplone. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrasz 16.04.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Witam Mariano proszę o kontkt na priva w sprawie projektu i wyceny rekuperacji w budynku wg projektu gl 381a studio atrium w czerwcu zaczynamy budowę jest jeszcze czas na ew zmiany mam pewne pomysły dotyczące rozmieszczenia .Dysponyję rzutami budynku .Pozdrawiam [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ajurkow 16.04.2007 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 mariano, prosze o kontakt. Szukam rekuperatora do domku 120m2, mysle o jakims z przedzialu 300-400m3/h. Najchetniej z cenami wysylam na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek-L 07.05.2007 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Mam pytanie dot. temperatury nawiewanego powietrza. Załóżmy, że na zewnątrz jest -20, wew. +20, reku ze sprawnościa, powiedzmy 70%.Jaką temp. będzie miało powietrze na powrocie? +14? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts